- Publicitate -

Copacul de pe Bobâlna, care distrugea fațada unui bloc, a fost toaletat

Data:

Scriam, în urma sesizărilor primite la redacție, despre situația apărută în zona unui bloc de pe strada Bobâlna din Ploiești, unde un copac distrugea fațada unui bloc. Asociația de proprietari a blocului a făcut demersurile legale pentru ca Societatea de Gospodărire Urbană Ploiești să intervină pentru remedierea problemei dar, din vara anului 2023, absolut nimic nu s-a întâmplat.

- Publicitate -

În urma articolului inițial apărut în Observatorul Prahovean, răspunsul societății a fost că „În conformitate cu actele normative în vigoare și procedurile interne ale societății, intervențiile solicitate la arborii de pe spațiile verzi aferente asociațiilor de proprietari sunt efectuate în ordinea cronologică a depunerii cererilor și a îndeplinirii condițiilor (plata tarifului corespunzător avizului de lucrări precum și tabelul cu acordul a 50%+1 locatari, conform HCL nr.57/2023 și HCL nr. 56/2006).

În prezent, echipele societății intervin pentru execuția lucrărilor solicitate în a doua perioadă a anului 2022 și prima parte a anului 2023, în paralel fiind executate urgențele reprezentate de necesitatea îndepărtării arborilor care prezintă risc de prăbușire”. Cu alte cuvinte nu reprezenta o urgență, copacul nu se prăbușea, doar degrada blocul…

În urma revenirii, prin articolul, „Îndepărtarea unui arbore care găurește un bloc nu este o prioritate pentru SGU. Răspunsul societății”, reprezentanții SGU și-au reconsiderat poziția și au procedat la constatare în teren.

- Publicitate -

În urma verificărilor, s-a ajuns la concluzia că situația este într-adevăr „urgentă” și s-a procedat la remedierea acesteia.

„Situația respectivă a fost remediată, urmând ca restul solicitărilor menționate în aviz să fie executate conform procedurii, în ordine cronologică”, au transmis reprezentanții SGU Ploiești.

Locatarii respectivului bloc au scăpat, deocamdată, de problemă. Mai sunt multe alte nereguli în zonă care necesită atenția SGU, dar care, potrivit reprezentanților, vor fi rezolvate în ordine cronologică.

- Publicitate -

Dacă, în momentul de față, s-a ajuns cu rezolvarea solicitărilor abia la începutul anului 2023, mai durează încă cel puțin 6-8 luni până când zona la care se face referire în cadrul articolelor va intra în atenția lor.

Oamenii speră că, atunci când se va ajunge la solicitarea lor, chiar să fie rezolvate toate aspectele menționate în solicitare și să fie îndepărtate toate problemele semnalate.

Provocarea Observatorul Prahovean

- Publicitate -

Sondaj Observatorul Prahovean

Ai un pont care se poate transforma într-o știre? Trimite pe WhatsApp la 0785 075 112

Vreți să aflați cele mai noi știri din Prahova? Abonați-vă la Google News

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău

- Publicitate -

Distribuie articolul:

Exclusiv

Abonează-te la newsletter

- Publicitate -

Știri noi

- Publicitate -

Informații utile

Vrei să-ți cumperi o locuință? Ce criterii trebuie să iei în considerare (I)

Continuăm proiectul ”Casa Nouă”, cu scopul de a vă...

Gimnastele de la CS Petrolul se pregătesc pentru Campionatele Naționale cu sprijinul Supermarket La Cocoș

Gimnastele de la Clubul Sportiv Petrolul Ploiești se pregătesc...

Întreruperi Electrica în Prahova, în perioada 15-19 aprilie. Localitățile afectate

Distribuție Energie Electrică România - Sucursala Ploiești anunță întreruperea...

Dieta SAD compromite sănătatea și longevitatea

Observatorul Prahovean publică o serie de articole, extrase din...
- Publicitate -

Emisiuni
Observatorul Prahovean

- Publicitate -

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

- Publicitate -