Reprezentanții Primăriei Ploiești au transmis prin intermediul unui comunicat de presă că operațiunea de capturare a ursului care a fost văzut în ultimele seri pe străzile orașului este în plină desfășurare.
Luni, la sediul Primăriei Ploiești, a avut loc o nouă întâlnire a echipei de intervenție în vederea luării măsurilor de siguranță care se impun pentru capturarea și relocarea într-un fond cinegetic a exemplarului de urs brun care și-a făcut apariția în weekend pe străzile orașului.
Citește și: Cum a ajuns ursul la Ploiești. Ipoteza AJVPS Prahova
„La discuțiile din această după-amiază, care s-au desfășurat la sediul municipalității, au fost prezenți reprezentanți ai Inspectoratului Județean de Poliție Prahova, Inspectoratului Județean de Jandarmi Prahova, Asociației Generale a Vânătorilor și Pescarilor – filiala Prahova, Gărzii Forestiere Ploiești, Poliției Locale Ploiești.
De asemenea, la întâlnirea de lucru au participat și subprefectul județului Prahova, domnul Marius Soare, precum și viceprimarul comunei Blejoi, doamna Ion Cătălina Alexandra.
Reamintim că ursul este căutat, în prezent, de către personalul Asociației Generale a Vânătorilor și Pescarilor – filiala Prahova, precum și de medici veterinari specializați în prinderea animalelor mari.
Exemplarul de urs brun a fost văzut într-un areal de aproximativ 500 ha, ce aparține atât teritoriului administrativ al municipiului nostru, cât și al comunei Blejoi, delimitat de strada Găgeni, strada Văleni, Șoseaua de Centură DN1B și drumul de acces pe lângă Rafinăria Vega. Zona respectivă include și terenuri agricole, unde sunt ferme de animale, precum și căi de acces neasfaltate, utilizate de către unii cetățeni care circulă între municipiul Ploiești și comuna Blejoi.
În acest context, populația este avertizată, ca până la capturarea ursului, să nu mai folosească drumurile de acces existente pe aceste terenuri agricole, unde, la ora actuală, se desfășoară activități de capturare a ursului.
În zona în care a fost semnalată prezența ursului vor fi organizate patrule ale Poliției și Jandarmeriei, iar în anumite puncte fixe din acest areal, sunt prezente echipaje ale forțelor de ordine locale, care nu vor mai permite cetățenilor să traverseze perimetrele considerate nesigure.
Rugăm cetățenii să țină cont de avertizările și recomandările transmise de către autorități! Singurul demers indicat în situația în care se sesizează un pericol este acela de a apela numărul de urgență 112” au transmis reprezentanții Primăriei Ploiești prin intermediul unui comunicat de presă.
Spuneti ca ursii sau înmultit excesiv si spuneti ca il relocati,unde? Îl relocati ca sa terorizeze pe altii,mi e scarba si sila ca traiesc în Romania!
De 3 zile se chinuie sa prindă un urs. Suntem de rasul curcilor. La noi ca la nimeni. Pana nu șe întâmplă o tragedie nu sunt instare de nimic
În primul rând îmi pun întrebarea: cum a putut acel urs sa ajungă intr-un oraș ( nu curat sau foarte mare) dar populat și cu multe construcții/ clădiri unde locuiesc oameni. Răspunsul mi- l dau tot eu: păi dacă noi nu putem avea grija de bătrânii noștri și-i tratam cum ii tratam, cum sa avem grija de niște animale sălbatice care negăsind nimic de mâncare în habitatul lor natural, pleacă sa-si caute hrană.
Cu ani în urmă din câte îmi amintesc, în păduri erau locuri special amenajate unde pădurari sau persoane abilitate duceau de mâncare animalelor. Astfel ele nu mai aveau nevoie sa-si părăsească teritoriul.
Acum mai interesează pe cineva de altcineva sau de altceva decât de propria-i persoană? Sau cum sa facă sa câștige mai mult și mai ușor?
Vrând, nevrând, tot la politic ajungem….