Consiliul Județean Prahova: Elevii navetiști beneficiază de transport gratuit decontat din bugetul Ministerului Educației, prin unitățile de învățământ unde sunt școlarizați

0

Legislația cu privire la decontarea transportului pentru elevii care nu sunt școlarizați în localitatea de domiciliu a fost modificată pentru anul școlar 2021 – 2022. La solicitarea Observatorulph.ro, Consiliul Județean Prahova a precizat care sunt noutățile cu privire la modul de decontare a transportului pentru elevi.

Astfel, potrivit modificărilor aduse la Legea Educației, „elevilor care nu pot fi școlarizați în localitatea de domiciliu li se decontează cheltuielile de transport între localitatea unde sunt școlarizați, pe durata cursurilor școlare, din bugetul Ministerului Educației, prin unitățile de învățământ unde sunt școlarizați, în limita a 50 km”, se precizează în răspunsul transmis de Consiliul Județean Prahova.

Totodată, „elevilor care sunt cazați la internat sau în gazdă în localitatea unde studiază li se asigură decontarea sumei ce reprezintă contravaloarea a 8 călătorii dus-întors pe semestru, din bugetul Ministerului Educației, prin unitățile de învățământ unde sunt școlarizați”.

Pentru elevii care se deplasează de la domiciliu către unitatea de învățământ la distanțe mai mari de 50 km și nu sunt cazați la internat sau la gazdă în localitatea unde studiază „li se decontează suma aferentă distanței de 50 km, la care se adaugă 1 leu/km/lună, pentru distanțele care depășesc 50 de km”.

Citește și: Elevii navetiști din Prahova care învață la școlile din Ploiești vor circula gratuit în mijloacele de transport TCE. Tonetele de unde pot fi ridicate abonamentele

Răspunsul Consiliului Județean Prahova

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău