Poate Hale și Piețe SA Ploiești să finanțeze echipa de fotbal Petrolul? ”Doar un sinucigaș ar putea vota proiectul”

1

În condițiile în care Ploieștiul nu are o piață modernă, platoul Halelor Centrale arătând oribil de ani buni, conducerea Primăriei Ploiești, prin Andrei Volosevici, propune ca administratorul SC Hale și Piețe SA Ploiești, deținătoarea mărcilor și siglei Petrolul, să finanțeze echipa de fotbal Petrolul. La o întâlnire cu reprezentanții clubului Petrolul, a fost avansată chiar și o sumă de 600.000 de euro.

La ultima discuție pe care primarul Volosevici a avut-o săptămâna aceasta cu reprezentanții clubului Petrolul, edilul a declarat că Hale și Piețe SA ar putea veni cu un aport financiar la echipă de 600.000 de euro, cu anumite condiții. Ulterior, a declarat că această sumă ar putea fi acoperită și din sponsorizări atrase de primărie, nu doar din bani publici. Cum  ar putea primăria determina agenții economici să se implice în sprijinirea unei echipe de fotbal de liga a doua, fără beneficii directe, este un subiect asupra căruia vom reveni.

Înregistrarea întâlnirii dintre primarul Volosevici și reprezentanții ACS Petrolul 52 poate fi urmărită aici VIDEO: Ședință importantă la Primăria Ploiești pe tema Petrolul, transmisă de observatorulph.ro

Așadar, cât de oportună poate fi alocarea de bani publici de la bugetul local via Hale și Piețe SA pentru echipa de fotbal Petrolul Ploiești?

În condițiile în care proiectul construirii unei piețe moderne a fost anunțat și ulterior abandonat de toți primarii Ploieștiului din ultimii 20 de ani, principalul motiv invocat fiind tocmai lipsa resurselor financiare, răspunsul ar putea fi unul negativ.

Observatorulph.ro a scris despre acest subiect recent, aici: FOTO: Cum arată piața din Câmpina (curată, aer condiționat/încălzită) versus platoul Halelor Centrale (jeg și caniculă/ger)

Mai mulți cititori au criticat deja Primăria Ploiești care nu are bani să facă o piață nouă, dar își permite finanțarea unei echipe de liga a doua cu 600.000 de euro.

Dar, cum o astfel de decizie nu poate fi luată decât printr-o hotărâre a Consiliului Local Ploiești, observatorulph.ro a contactat mai mulți aleși locali pentru a le solicita un punct de vedere pe acest subiect.

Citește și Președintele ACS Petrolul 52, după ședința de la Primăria Ploiești, reacție la acuzația că se tergiversează pe tema mărcilor: „Sunt concluziile unor oameni care, probabil, doresc să distragă neputința lor în administrație asupra fotbalului!” – VIDEO

Cei mai mulți consilieri contactați de noi au declarat că nu vor vota un astfel de proiect din mai multe motive, precum: Hale și Piețe SA nu are în obiectul de activitate managementul sportiv, experiența anterioară în care aleșii locali au dat cu subsemnatul la DNA pentru o speță similară, dar și resursele financiare limitate ale bugetului local.

Paul Palaș (ALDE): ”Cu siguranță nu voi vota ca Petrolul să fie finanțat de Hale și Piețe. Altele sunt prioritățile, iar Curtea de Conturi ar sancționa Hale și Piețe pentru o astfel de tranzacție la primul control. Avem și experiența anterioară, când consilierii locali au avut probleme, deși hotărârile respective, încă în vigoare, aveau viza de legalitate atât de la secretarul primăriei de atunci, cât și de la prefectură”.

George Botez (PSD): ”Am auzit și eu de cei 600.000 de euro. Pot spune doar că dacă sunt din economiile domnului primar Volosevici banii sunt bineveniți la clubul Petrolul. Altminteri, cred că iar vor fi probleme penale la Primăria Ploiești, situație pe care nimeni nu o dorește. HALE ȘI PIEȚE este o firmă specializată în administrarea piețelor, nu în management sportiv. În altă ordine de idei aș vrea să îl cunosc și eu pe sinucigașul care ar vota așa ceva. Dacă ai probleme de personalitate sau greutăți în viață ar trebui să găsești o altă cale de rezolvare decât acest vot auto-incriminator. Și, la final, hai să o spunem pe cea dreaptă: cei care vor vota așa ceva vor răspunde! Primarul va susține că el nu are niciun amestec, că face ce a votat consiliu. O atitudine un pic șmecherească și care denotă și lipsa de vitamină a deținătorului primei poziții în municipiu”.

Popa Gheorghe (PNL): ”Am participat la două ședințe cu reprezentanții clubului pentru a găsi o formulă de asociere. Eu nu știu de vreo sumă avansată. Dacă putem sprijini echipa o vom face numai într-o formulă legală și cu respectarea legii, care presupune și ca Hale și Piețe să aibă acest obiect de activitate. Evident, ar trebui și un control pe care să-l dețină Hale și Piețe în cazul unei asocieri, dar cei de la club au refuzat acest lucru. În ceea ce privește oportunitatea unui sprijin financiar pentru clubul de fotbal trebuie să precizez că pe lista de priorități figurează și reparații de drumuri, școli și alte obiective”.

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

1 COMENTARIU

  1. e doar o manipulare mizerabila a lui Volo (intr-un oras mizerabil) ptr a face loc in club la 2 persoane disperate si fara loc de munca (Vivian Rachita si Octav Preda). Daca aceste 2 specimene ies din discutie, asocierea se face in 2 min. Nimeni, dar nimeni NU doreste sa lucreze cu baietii mentionati mai sus. Chiar ma intreb, ce datorie are primarul fata de Rachita de e indispensabil ??????

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău