Consiliul Județean Prahova a câștigat procesul cu Rosal pentru redevență și penalități de 8,2 milioane de lei. Fosta administrație a județului a început procesul în urma unui control al Camerei de Conturi din 2019

0

Operatorul de salubritate Rosal a fost obligat de judecătorii Tribunalului Prahova la plata a 8,2 milioane de lei, reprezentând redevența neachitată către Consiliul Județean Prahova. Fosta administrație a județului a fost obligată să înceapă demersurile necesare pentru recuperarea banilor în urma unui control al Camerei de Conturi Prahova efectuat în 2019. Sentința poate fi atacată cu recurs la Curtea de Apel Ploiești.

Procesul a fost intentat de fosta conducere a CJ Prahova, în urma unui control al Camerei de Conturi Prahova din 2019, care a constatat că la bugetul județului nu au fost colectate sumele datorate de Rosal ca redevență pentru concesionarea activității de colectare, transport și transfer a deșeurilor municipale.

În documentul Camerei de Conturi, citat de news.ro, se arată că fosta conducere a CJ Prahova ”nu a urmărit îndeplinirea de către Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară (A.D.I.) Parteneriatul pentru Managementul Deşeurilor – Prahova a obligaţiei de actualizare cu indicele preţurilor de consum a redevenţelor datorate bugetului judeţului în cazul contractelor de delegare prin concesiune a activităţii de colectare, transport şi transfer a deşeurilor municipale”.

În acelaşi raport se făcea referire şi la faptul că judeţul Prahova „nu a asigurat urmărirea îndeplinirii de către Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Parteneriatul pentru Managementul Deşeurilor – Prahova a mandatului acordat în ceea ce priveşte fluxul deşeurilor din contractele de delegare prin concesiune a activităţii de colectare, transport şi transfer a deşeurilor, cu impact în neîndeplinirea obiectivului anual de reducere a cantităţilor de deşeuri eliminate prin depozitare din deşeurile municipale”.

Fosta conducere a CJ Prahova a inițiat procesul în urma căruia Tribunalul Prahova a dat acum câștig de cauză autorităților județene și a obligat Rosal să plătească în total peste 8,2 milioane de lei reprezentând redevență și penalități de întârziere.

Decizia nu este definitivă și poate fi atacată cu recurs la Curtea de Apel Ploiești.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău