Situația alunecărilor de teren din județul Prahova. Drumuri județene surpate, localități izolate și gospodării aflate în pericol

Prefectura Prahova a prezentat prin intermediul unei postări pe pagina de facebook situația alunecărilor de teren din județ. Cristian Ionescu, prefectul județului Prahova, a verificat pe parcursul zilei de marți, 6 aprilie, situația generată de alunecările de teren în comunele Lapoș, Salcia, Iordăcheanu și Gornet-Cricov.

Din cauza precipitațiilor abundente și a fenomenului de îngheț-dezgheț, pământul a luat-o la vale în mai multe zone din unitățile administrativ teritoriale (UAT) amintite, generând o serie de pagube a infrastructurii rutiere, dar au pus în pericol și unele gospodării.

  • În comuna Lapoș, DJ 235 a fost cel mai afectat de materialele căzute de pe versantul dealului din zona zidului de sprijin, dar și de o surpare pe o lungime de aproximativ 30 metri și o lățime de aproape 3 metri. Din această cauză, circulația se desfășoară aici doar pe jumătate de bandă.
  • Și DJ 234 dintre Sângeru și Salcia a fost avariat din cauze similare. Nu mai poate fi tranzitat, momentan, de niciun mijloc de transport, iar localnicii din Salcia nu mai au nicio cale de acces directă spre județul Buzău, cu care se învecinează.
  • La Iordăcheanu, într-una dintre zonele afectate de alunecări, o gospodărie este în pericol fiind situată la mai puțin de doi metri de locul surpării. Alunecările au afectat și alte două drumuri comunale din U.A.T-ul amintit.

Situații similare sunt și în comuna Gornet-Cricov.

De la constatarea pagubelor și până în prezent, în unele zone afectate au fost deja demarate lucrări pentru stoparea surpărilor și pregătirea reabilitării drumurilor distruse.

De asemenea, prefectul Cristian Ionescu le-a solicitat autorităților locale să monitorizeze permanent acele familii care-și au gospodăriile în vecinătatea locurilor afectate pentru a fi lua măsuri de urgență dacă situația o va impune.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău