aca32e6a-5501-4d45-9f39-917e08d28b56_910a7.jpg

Întâlnire tensionată, dar constructivă. Așa a catalogat Ion Ene, cel al cărui firmă asigură transportul din 1995 între Strejnic și Ploiești, dialogul purtat astăzi cu zeci de navetiști. Oamenii i-au reproșat faptul că a mărit prețul biletului de la 2,5 lei la 3 lei, iar abonamentul lunar de la 90 la 110 lei.

Citește aici despre întâlnirea dintre navetiștii, transportatorul și reprezentanții locali din Târgșorul Vechi. 

Patronul firmei a încercat să le explice oamenilor că aceste majorări au fost impuse de costurile pe care le presupune întreținerea flotei de autovehicule, taxele mărite pe care le are de achitat odată cu creșterea salariului minim pe economie, suplimentarea cu două stații, pe care le consideră inutile, dar care i-au fost impuse de administrația locală, a traseului etc. 

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

„Mă bucur că a existat un dialog. Oamenii și-au susținut punctul de vedere, mi-au solicitat să revin la tariful de dinainte, dar le-am explicat că dacă puteam merge cu prețul vechi nu l-aș mai fi majorat. Domn' primar, ca să dea bine în fața oamenilor, ne-a mai impus două stații, care sunt degeaba că nu urcă nimeni de acolo.

Sunt de 25 de ani pe piața asta, nu sunt un tip care să am averi sau care vreau să fac burta mare din afacerea asta, dar trebuie să supraviețuim. Mi-am dorit să fac ceva pentru comunitate și cred că facem un lucru bun. Oamenii circulă în condiții decente. Da, știu că mai sunt probleme cu comportamentul unor șoferi, le mai atragem atenția, dar profită și ei că nu avem personal. Nimeni nu vrea să mai muncească în țara asta.

Să știți că iau în calcul închei totul, să pun lacătul și să-mi văd liniștit de pensie pentru că mă afectează reacții de genul ăsta în condițiile în care te străduiești să faci un bine. E greu să reziști pe piața asta în zilele noastre și e greu să-i faci pe oameni să înțeleagă niște calcule“, ne-a declarat Ion Ene, patronul firmei de transport. 

Potrivit acestuia, pe ruta amintită mai sus circulă 37 de curse zilnic de luni până vineri, între orele 5-24, iar în weekend sunt 23 de curse. În zilele lucrătoare, sunt cam 600 de călători/zi, o cifră care, după spusele lui Ion Ene, este în scădere față de anii trecuți. 

Foto: 

aca32e6a-5501-4d45-9f39-917e08d28b56_e3dce.jpg

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
redactor
Mai multe despre autor și articolele sale
Liliana Maxim Minculescu, jurnalist „de modă veche“, și-a început activitatea în 2004, lucrând simultan în presa scrisă și TV.
A lucrat la Telegraful de Prahova și Alpha TV, a făcut parte și din echipa cotidianului Adevărul pentru ca, ulterior, să se axeze pe jurnalismul de televiziune, la Valea Prahovei TV și Ploiești TV. A scris, totodată, și pentru site-ul: promovamprahova.ro.
Pentru activitatea în presa locală și regională a fost nominalizata mai multor concursuri, gale, dar și premiată în anul 2014, în cadrul Galei MediaFEM, iar în 2018 la Gala Comunității Prahovene.
A ales Observatorulph.ro pentru că îi place să țină pasul cu vremurile, iar prezentul și viitorul jurnalistic sunt aici, în presa online.
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg