Două alternative pentru aglomerația de pe DN1: drumul județean Câmpina – Săcele și centuri ocolitoare la Comarnic și la Bușteni

0
drum_judetean-valea-doftanei-sacele_af0e7.jpg

drum_judetean-valea-doftanei-sacele_af0e7.jpg

Traficul rutier s-a dovedit, în perioada sărbătorilor, a fi un adevărat coșmar pentru conducătorii auto care au ales ca rută DN1. Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a anunțat, la Digi 24, că o soluție, pe termen scurt, la aglomerația de pe Valea Prahovei ar fi asfaltarea drumului județean Câmpina – Săcele și realizarea celor două centuri ocolitoare, la Comarnic și la Bușteni. 

„Noi trebuie să împărțim în două acest obiectiv, ca și termene și așteptări. Pe termen scurt și mediu și pe termen lung. Pe termen scurt și mediu, noi trebuie să rezolvăm: 1. cele două variante ocolitoare, Comarnic – Bușteni. Acest lucru se poate realiza într-un timp scurt, pentru că bani sunt, autoritățile locale sunt interesate să fie parteneri cu ministerul, cu CNAIR-ul, compania de drumuri, și acest lucru se poate realiza, iar până la sfârșitul lunii ianuarie, așa cum a anunțat primul ministru va ieși și va spune public care este soluția pe cele două variante ocolitoare. 2. Avem un drum județean Câmpina – Valea Doftanei, limită cu Brașov – Săcele, 61 km, jumătate asfaltat, jumătate pietruit. Tronsonul de 26 km pietruit o parte din el este în PNDL. Acest obiectiv, dacă ne-am propune și ne propunem să-l reabilităm, să-l asfaltăm, să-l facem funcțional pentru micul trafic ar fi 26 de km, o investiție de aproximativ 18 milioane de euro. Cred că ne permitem să dăm acești bani, să alocăm acești bani. 18 milioane de euro pentru cei 26 de km de drum care este pietruit acum ar fi pe de o parte traficul ușor, pe de altă parte, în momentul în care ar începe construcția pentru etapa pe termen lung, am avea drum tehnologic”, a precizat ministrul Transporturilor în interviul de la Digi 24.

Revenind la drumul județean Câmpina – Valea Doftanei – Săcele, Consiliul Județean Prahova a anunțat, anul trecut că, pentru tronsonul cuprins între km 35+100 – km 37 + 620, a fost semnat contractul și predat amplasamentul.
Lucrările vor viza inclusiv refacerea a două poduri, dar și a mai multor podețe. Proiectul este finanțat din bugetul județului, dar și prin Programul Național de Dezvoltare Locală.

Citește și: DJ 102 I Valea Doftanei – Săcele va fi reabilitat. A fost semnat ordinul pentru proiectare – Foto

Durata lucrărilor pentru acest tronson este de 24 de luni.

VIDEO – Sursă – Facebook – Ministerul Transporturilor – interviu Digi 

Foto: Drumul județean 102 I Valea Doftanei – Săcele

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău