SGU a început operațiunea de ridicare a rablelor de pe domeniul public. Sute de mașini au fost identificate ca abandonate în Ploiești

0
poze-masina-abandonata_8214e.jpg

poze-masina-abandonata_8214e.jpg

Peste 330 de mașini abandonate pe domeniul public au fost identificate, de la începutul anului, de către inspectorii SGU Ploiești, care au demarat acțiuni pentru ridicarea și transportul rablelor în parcul auto special amenajat pe strada Ghighiului.

Cele mai multe autoturisme abandonate au fost identificate chiar în zona centrală a Ploieștiului (100), restul fiind descoperite de inspectorii SGU în zona II (85) și zona III (55). 

Citește și: Cu ce schimbări vine programul Rabla 2019

„Pe lângă autoturismele identificate de inspectorii SGU, la sesizarea cetățenilor au mai fost identificate 94 de astfel de mașini abandonate pe domeniul public. Din acest total, 26 de autoturisme au fost ridicate în ultimele luni și transportate la parcul auto de pe Ghighiului, în timp ce 224 de autoturisme au fost ridicate de către proprietari. În acest moment există dispoziție de ridicare pentru alte 72 de autoturisme abandonate pe domeniul public, iar în cazul a 13 astfel de mașini a fost demarată procedura de ridicare”, a precizat Alin Dănilă, directorul general SGU Ploiești.

În cazul în care mașina este ridicată și transportată de inspectorii SGU la parcul auto de pe strada Ghighiului, proprietarul autoturismului ar putea să-și recupereze autovehiculul numai după achitarea unor taxe. 

Astfel, potrivit unei hotărâri a Consiliului Local Ploiești, proprietarul autoturismului trebuie să achite o taxă de inventariere, în valoare de 40,33 lei, o taxă de expertizare – 40,33 lei, taxa de transport, care poate fi cuprinsă între 120 – 150 de lei, în funcție de distanță, precum și o taxă de 4 lei/zi pentru depozitare. 

Foto: Facebook – SGU Ploiești

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău