subventionare-transport_25dd7.jpg

Ultima ședință a Consiliului Local Ploiești, din iunie, nu a adus, așa cum era de așteptat, o rectificare de buget pentru SC TCE Ploiești, având în vedere că sumele pentru subvenționarea transportului public în comun se vor epuiza la finele lui iulie.

La ultima ședință a Consiliului Local Ploiești, de la finele lunii iunie, proiectul legat de bugetul TCE nu a intrat pe ordinea de zi. Prin urmare, la acea dată, rectificarea de buget nu a adus și o suplimentare a fondurilor pentru subvenționarea transportului pentru anumite categorii de persoane cum ar fi pensionarii și elevii.

Citește și: Primăria Ploiești este la un pas de faliment. Banii ajung numai pentru salarii până la sfârșitul anului

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

„Noi avem o factură transmisă la plată pentru luna iunie. Ar fi necesar să se asigure fonduri și pentru avansul de pe 25 iulie. Am avea nevoie de cel puțin 2 milioane de lei”, a precizat Alexandri Nicolae, directorul TCE Ploiești, care a explicat că bugetul alocat la acest capitol a fost aproape la jumătate față de necesarul pentru tot anul.

Bugetul prevăzut pentru acordarea subvenției la transport pentru anul 2019 a fost de 24 de milioane de lei, sumă suficientă numai pentru primele șase luni. Prin urmare, dacă se dorește asigurarea în continuare a transportului gratuit pentru pensionari și elevi singura soluție ar fi o rectificare de buget, în regim de urgență.

În 2018, suma pentru subvenționarea transportului pentru tot anul a fost de 41,6 milioane de lei. 

Rezidential 9 Mai
Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
Roxana Tănase
redactor șef
Mai multe despre autor și articolele sale
Roxana Tănase este jurnalistă din 1999. Face parte din ”garda veche” de ziariști ai Prahovei și, din 2012, este în echipa Observatorulph.ro.
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg