Pasajul la nivel cu calea ferată peste DN1B, de la Blejoi, va fi reparat la sfârșitul lunii martie, cel mai probabil în intervalul 18-28 martie. Circulația rutieră va fi închisă atunci, șoferii fiind nevoiți să folosească rute ocolitoare pentru a ajunge pe DN 1A, iar călătorii CFR pe ruta Măneciu-Ploiești vor fi transbordați.

Investiția, în valoare de aproximativ 100.000 de euro, va fi realizată de o firmă privată, la comanda CFR. Piesele folosite la reparația pasajului sunt importate din Anglia și au fost realizate special pentru acest proiect, primul de acest gen din România.

Autoritățile locale susțin că vor profita de lucrarea CFR pentru a schimba întreaga zonă. "Vom reconfigura infrastructura astfel încât mașinile de tonaj greu să nu mai deterioreze pasajul la nivel cu calea ferată. Vom amenaja un spațiu verde și vom extinde iluminatul public" promite primarul comunei Blejoi, Adrian Dumitru.

Observatorulph.ro a publicat mai multe articole privind starea deplorabilă a pasajului respectiv, printre care și acesta: AM VRUT SĂ TRAVERSEZ PASAJUL CFR BLEJOI, DAR AM AVUT O SURPRIZĂ. AŞA CEVA NU VEZI NICI ÎN SOMALIA,

 

Articole asemănătoare
Auto-moto
  • Sâmbătă, 27 Mai 2017
  • De Claudiu Vasilescu

Zona pietonală este pentru... maşini

Cum însufleţeşti un Logan? Simplu: îl parchezi în zona pietonală şi te uiţi la el, aşteptând să devină pieton. Adică... să prindă viaţă. Ne putem imagina că un scamator a încercat un număr de...