- Publicitate -

Cine e jupân pe Ilie Oană

Data:

Distribuie articolul:

La

La fel ca și articolul anterior pe acestă temă, încep prin a le mulțumi cititorilor noștri pentru incredibilele reacții pe care le-au avut la dezvăluirile noastre. Cu mențiunea că toate ponturile primite sunt în curs de verificare, vă propun astăzi să aruncăm împreună o privire asupra a cum se va transforma umila licitație din 2013 în mega-afacerea acaparării stadionului Ilie Oană, simbol al Ploieștiului reconstruit din banii orașului, de către un grup de oameni de afaceri oportuniști.

- Publicitate -

Mesaj pentru cei care nu au citit primele două articole: este important să faceți acest lucru pentru a înțelege cum s-a ajuns la situația pe care o vei relata astăzi. Deci, înainte de a continua lectura, accesați:
PEȘTII MICI AI AFACERILOR DE SUB TRIBUNELE OZN ARENA
și
PEȘTII MARI PRINȘI CU MOMEALA-N GURĂ SUB TRIBUNELE OZN ARENA
Acum, după ce ați aflat modul cum au ajuns să administreze efectiv spațiile comerciale de sub tribunele Ilie Oană firmele în care președintele AGA al SGU Ploiești, consilierul local George Botez, este/era asociat cu Cristinel Toader, șeful Poliției Locale Ploiești și prieten foarte apropiat al primarului Iulian Bădescu, vă propun o scurtă privire asupra viitorului interesant al acestei afaceri.
După cum declarau atât George Botez, cât și Cristinel Toader, la scurt timp după ce John Evans, firma asociaților/administratorilor/împuterniciților lui celor doi subînchiria spațiile de la stadion celor două firme în care Botez era asociat cu soția lui Toader, au loc schimbări ale acționariatului. Mai precis, soția lui Toader a luat decizia de a ieși din această afacere, vânzând (cel mai probabil) partea ei de acțiuni. Cum tranzacția nu apare încă în mențiunile de la Registrul Comerțului, am apelat la surse pentru a identifica noii acționari. Și am aflat chestii interesante și, categoric, de interes public.
Astfel, conform unor personaje implicate în tranzacție, noua structură a acționariatului celor două firme Wolf Pub&Trattoria și Ambasador Luxury Events (posibil și a John Evans) ar fi următoarea:

  • George Botez, care își menține o parte din acțiuni,
  • Daniel Capră – posibil prin interpuși, asociat al SC Fotbal Club Petrolul SA, firmă care mai deține o parte a spațiilor închiriate anul trecut de SGU. De asemenea, are închiriat de la SGU și stadionul Ilie Oană, tariful de închiriere al stadionului fiind stabilit în urma unei negocieri cu o comisie din care a făcut parte, ca reprezentant al intereselor Consiliului Local, și consilierul George Botez,
  • Gabriel Drăghici – posibil prin interpuși, sponsor al echipei de fotbal Petrolul Ploiești, asociat al Algabeth SGI, cel mai mare importator de marmură și granit din România – conform paginii oficiale a companiei,
  • Un cetățean străin de origine română, al cărui nume încă nu l-am aflat.

Subliniez în mod expres faptul că, dacă informațiile oferite de sursele noastre sunt corecte, în noua structură ce va fi făcută publică de Registrul Comerțului, Daniel Capră sau Gabriel Drăghici nu vor apărea în mod direct, ci prin interpuși. De exemplu, în cazul lui Drăghici, care nici n-a confirmat, dar nici n-a negat tranzacția în discuția cu reporterii noștri, este posibil ca acționar să fie soția acestuia.
De asemenea, în cazul lui Daniel Capră, care a negat cu vehemență cumpărarea de acțiuni la vreuna dintre firmele menționate în articole: “nici nu cunosc firmele astea, nici n-am auzit de tranzacție”, este posibil ca acționar să fi devenit vreun partener de afaceri sau interpus al acestuia.
Mai ales în contextul în care Daniel Capră neagă faptul că ar avea vreo legătură cu tranzacția, insistăm să priviți aceste informații cu rețineri, ele neputând fi verificate (încă) la Registrul Comerțului. Promitem că vom publica informațiile oficiale imediat ce ele vor fi făcute publice.
Dacă e să luăm de bun ce ne declara domnul Botez în articolul anterior, acest grup de oameni de afaceri au investit în jur de 500.000 de euro în adaptarea spațiilor la două tipuri de activități: pub – derulată prin intermediul Wolf Pub&Trattoria, și salon de evenimente – nunți, botezuri, corporatiste etc, prin intermediul Ambasador Luxury Events. Așadar, prin această prismă, nu poate fi pusă la îndoială buna credință a investitorilor. Problemele reale sunt cele legate de modul în care firmele respective au ajuns în posesia spațiilor. Iar acestea sunt, fără îndoială, discutabile.
Dacă mai punem la socoteală și faptul că prin proceduri despre care noi nu am auzit, însă despre care Donald Constantin, directorul SGU Ploiești, spune că “s-au făcut conform prevederilor legale”, ce a mai rămas disponibil din spațiile comerciale ale stadionului au ajuns să fie închiriate fie de firma care ridică mașinile din Ploiești, fie de o firmă care va realize acolo “ceva”, ori show room de parchet și marmură, ori magazin de bicilete, situația este cu atât mai ciudată. Adică pur și simplu pare că perla patrimoniului Ploieștiului – stadionul Ilie Oană – a fost cu bună intenție scos de sub controlul Consiliului Local și transferat aproape gratis unor privați.

P.S.: Pentru toți cei care fac speculații pe marginea a “cine este în spatele acestor articole” și pentru că am primit incredibil de multe mesaje și telefoane referitoare la aceste dezvăluiri, mă simt dator să vă spun de unde a început totul.
height=538

- Publicitate -

Pe data de 27 martie, scriam următorul articol: O FLEGMĂ PE OBRAZUL OZN ARENA
Acel banner, nu numai că sfidează bunul simț al oricărui ploieștean – vă rog să observați că pe tribune nu este afișată nici măcar sigla Lupilor Galbeni, dar încalcă toate prevederile legale care reglementează publicitatea out door în Ploiești și, așa cum spuneam, poate avea ca efect anularea garanției oferită de constructor pentru întreg sistemul de protecție a tribunelor.
Faptul că nu am primit niciun răspuns, nu am avut nicio reacție de la autorități și n-am văzut nici măcar o urmă de bun simț al proprietarilor pub-ului în sensul în care să dea jos oroarea de banner de pe stadion, m-a determinat să fac săpături pentru a afla cine “este în spate”. Acesta a fost rezultatul cinstit al muncii mele
Acum, că am lămurit-o, domnilor Donald Constantin – director SGU, Toader Cristinel – șef Poliția Locală Ploiești, George Sorin Botez – consilier local și președinte AGA a SGU, poate luați “măsurile care se impun”.
De asemenea, așteptăm reacții publice referitoare la aspectele semnalate de noi, atât din partea Consiliului Local Ploiești, cât și din partea primăriei Ploiești.

Distribuie articolul:

Provocarea Observatorul Prahovean

- Publicitate -

Ai un pont care se poate transforma într-o știre? Trimite pe WhatsApp la 0785 075 112

Vreți să aflați cele mai noi știri din Prahova? Abonați-vă la Google News

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău

spot_img

Exclusiv

Imagini superbe cu Ploieștiul văzut din turnul cu ceas al Halelor Centrale

Ne-au parvenit la redacție imagini în exclusivitate cu Ploieștiul...

Cine este responsabil de incendiul din Ploiești pentru care a fost emis un mesaj RO ALERT

Vinerea trecută, un incendiu a izbucnit într-o hală dezafectată...

Nași, fini, afini și prieteni ai lui Andrei Volosevici, plătiți regește din banii ploieștenilor. Primărie de cumetrie

Peste un milion de lei, din banii ploieștenilor. Atât a plătit primăria Ploiești și instituțiile subordonate pentru neamurile și apropiații primarului Andrei Volosevici, în anul fiscal 2022, sub formă de salarii, prime, sporuri și idemnizații.

S-a redeschis circulația rutieră pe Bulevardul Independenței din Ploiești [FOTO-VIDEO]

În această dimineață s-a redeschis circulația rutieră pe Bulevardul...

Abonează-te la newsletter

- Publicitate -

Știri noi

Imagini superbe cu Ploieștiul văzut din turnul cu ceas al Halelor Centrale

Ne-au parvenit la redacție imagini în exclusivitate cu Ploieștiul...

Protest al angajaților muzeelor din Ploiești la Guvern [VIDEO]

Numeroși angajați ai muzeelor din Ploiești participă, în această...

Cum s-a produs accidentul de motocicletă din Poienarii Burchii

Accidentul de motocicletă, care a avut loc în această...

UPDATE: Accident grav în Poienarii Burchii Un motociclist este inconștient

Un grav acccident rutier a avut loc în această...

Noaptea Muzeelor la Casa Tineretului din Ploiești

Astă seară, de Noaptea Muzeelor, au loc evenimente deosebite...
- Publicitate -
- Publicitate -

Informații utile

Ce este promisiunea de vânzare-cumpărare a unui apartament

Continuăm proiectul ”Casa Nouă”, cu scopul de a vă...

Robin Mihai este triplu medaliat cu aur la Campionatul Mondial de Kempo IKF cu sprijinul Supermarket La Cocoș

Ce ar fi sportul ploieștean fără implicarea oamenilor de...

Întreruperi de energie electrică în Ploiești și Prahova în perioada 20-24 mai. Zonele afectate

Distribuție Energie Electrică România - Sucursala Ploiești anunță întreruperea...

Medicul Alin Scarlat: Cum influențează activitatea fizică longevitatea

Observatorul Prahovean publică o serie de articole, extrase din...
- Publicitate -

Emisiuni
Observatorul Prahovean

Primărie de cumetrie. Schema prin care Volosevici și-a angajat fini, afini, prieteni

Jurnaliștii Marius Nica, Mihai Nicolae și Claudiu Vasilescu au...
- Publicitate -

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Imagini superbe cu Ploieștiul văzut din turnul cu ceas al Halelor Centrale

Ne-au parvenit la redacție imagini în exclusivitate cu Ploieștiul...

Protest al angajaților muzeelor din Ploiești la Guvern [VIDEO]

Numeroși angajați ai muzeelor din Ploiești participă, în această...

Cum s-a produs accidentul de motocicletă din Poienarii Burchii

Accidentul de motocicletă, care a avut loc în această...

UPDATE: Accident grav în Poienarii Burchii Un motociclist este inconștient

Un grav acccident rutier a avut loc în această...
- Publicitate -