- Publicitate -

Ce face Mihaela, nu mai poate desface nici măcar Consiliul

Data:

Distribuie articolul:

mihaela iamandi directo primaria ploiesti iulian badescu primar delta acm modernizare tramvai finantare europeana olaf dlaf concesiune strazi

Dacă vă gândeați că am făcut doar o exagerare jurnalistică atunci când vă anunțam că Mihaela Iamandi pune în pericol finanțări europene de zeci de milioane de euro de pe postul cheie pe care îl deține în prezent, înseamnă că ați greșit publicația. Consiliul Local încearcă astăzi să repare doar o mică uriașă problemă dintre cele create de Iamandi din postura de director al direcției Tehnic Investiții și, mai ales, din aceea de “om de bază” al primarului Iulian Bădescu. Despre ce este vorba?

- Publicitate -

Pentru noi este clar: „angajații” este “angajatul”
Marius Nica vă arăta puțin mai devreme cum finanțarea europeană pentru proiectul de anvergură pe care îl voi denumi generic “modernizarea căii de rulare a tramvaiului din Ploiești” este pusă în pericol de o gafă impardonabilă a angajaților primăriei Ploiești. Colegul meu vă arăta astăzi cum executivul încearcă să repare discret, prin modificarea unei Hotărâri de Consiliul (HCL), eroarea concesionării către Delta ACM a străzilor a căror reabilitare este prinsă în programul cu finanțare europeană în speranța că această eroare nu își va produce efectele, fapt pe care ni-l dorim cu toții. Este de subliniat că în mod interesant, niciunul dintre consilierii din opoziție, în special cei ai PDL, nu au comentat nimic despre acest proiect. Lăsând la o parte acest aspect, este incorect să-i învinovățim colectiv pe “angajații” primăriei Ploiești când, așa cum aveam să constatăm, există cel puțin un responsabil clar.

Citește și:MIHAELA ȘI MANUELA, RELAȚII ASCUNSE CU IRIELA=BOMBĂ LA PRIMĂRIE!

Viziunea Mihaelei pentru progresul orașului
Vă prezentăm un extras din interviul cu titlul “Ploieștiul viitorului, un adevărat pol de creștere pentru întreaga zonă” acordat ziarului Republicanul de Directorul Direcţiei Tehnic-Investiţii din cadrul Primăriei Ploieşti, Mihaela Iamandi pe la mijlocul lunii februarie a.c.: “Primăria Ploieşti va demara anul acesta mai multe proiecte finanţate atât din fonduri europene, cât şi de la bugetul local. Pe partea de fonduri europene, aş începe cu lucrările în cadrul celor patru proiecte care vizează modernizarea liniilor de tramvai. Contractele de finanţare prin Programul Operaţional Regional au fost semnate în 15 februarie 2013, pentru etapa I de la cele două tramvaie, şi în 29 martie etapa a doua. Aceste proiecte urmăresc îmbunătăţirea modului de transport şi realizarea transportului călătorilor în condiţii de siguranţă între punctele importante ale oraşului, respectiv Spitalul Judeţean de Urgenţă, Gara de Vest şi Gara de Sud. După realizarea lucrărilor, se vor reduce semnificativ vibraţiile şi zgomotele, fiind sporit confortul riveranilor care au avut de suferit anii trecuţi din aceste puncte de vedere. Primul tronson care a fost licitat şi pentru care a fost semnat contractul de execuţie este 102, etapaI, care se întinde de la Spitalul Judeţean până la intersecţia cu Bulevardul Republicii. Contractul de execuţie a fost încheiat cu un consorţiu, societatea principală fiind Mari Villa. Celelalte tronsoane au fost licitate, comisia de evaluare a finalizat evaluarea ofertelor, fiind întocmit şi raportul procedurii, iar acum se aşteaptă perioada legală pentru transmiterea contestaţiilor. Aceste proiecte au o perioadă de implementare între 12 şi 15 luni. Trebuie menţionat faptul că execuţia acestor lucrări va reprezenta un disconfort pentru toţi locuitorii oraşului, dar sperăm ca bucuria rezultatului să depăşească acest disconfort. Tot traficul va trebui să fie deviat, atât liniile de circulaţie cu mijloacele de transport în comun, cât şi traficul auto. Subliniez că nu se urmăreşte doar modernizarea căii de rulare a tramvaiului, ci şi a carosabilului şi a trotuarelor aferente celor două trasee”.
Așadar, după cum constatați, doamna Iamandi cunoștea în detaliu stadiul derulării celor patru proiecte care vizează modernizarea liniilor de tramvai din Ploiești. După cum aveam să constatăm, această aprofundată cunoaștere nu pornește doar din o preocupare extracuriculară a importantului director către zona de investiții din fonduri europene generată, să zicem, de experiența de la Urlați, ci din cu totul și cu totul alte motive. Despre ele și despre cum acestea sunt pe punctul de a stârni răscoala angajaților Direcției Tehnic Investiții a Primăriei Ploiești, o să discutăm în viitorul foarte, dar foarte apropiat.

Citește și: ANGAJATĂ LA PREFECTURĂ, MIHAELA TĂIA FACTURI PENTRU IRIELA

HCL-ul care schimbă totul
Eu vreau să vă trimit astăzi la H.C.L. nr. 229/27.06.2013, hotărârea pe care vor să o modifice consilierii locali în plen dar cât se poate de discret, chiar în momentul în care eu scriu aceste rânduri. Este vorba despre acel document emis de C.L. prin care firma Delta ACM primea verde să lucreze în Ploiești la tarifele alea SF: 3.000 de lei un coș de gunoi, 11.000 euro un WC public, etc, etc. Actul se numește, țineți-vă respirația: “Aprobarea delegării indirecte și a Regulamentului serviciului public de construire, modernizare, reparație și întreținere a rețelei stradale, lucrări de artă, parcări (cu excepția celor aflate în administrarea altor entități) aflate în administrarea CLP, inclusiv echiparea tramei stradale cu echipamente de mobilier urban, Caietului de Sarcini, Contractului Cadru de Delegare de Gestiune”. Ei bine, probabil tocmai datorită denumirii complexe a HCL, fantasticii noștri consilieri locali n-au mai stat să consulte cu atenție documentația care stătea la baza hotărârii și au votat ca oile aprobarea ei. De ce spun că au votat ca un cârd de găini capii?

- Publicitate -

Citește și: URGENT! MIHAELA, MANUELA, IRIELA, LUPII GALBENI, DNA! STOP!

Patrimoniul este nervos rău
Pentru că dacă ar fi studiat superficial documentele, ar fi constatat că HCL-ul nu poate fi adoptat decât semi-legal, lucru pe care l-au făcut și care a scăpat până astăzi atât ingenuei secretare a Municipiului, Oana Iacob, cât și geniilor care se ocupă cu viza de legalitate din Prefectura Prahova, dar mai ales nouă, celor de la Observatorul, motiv pentru care ne autoincludem cu rușine în cercul select de mai sus. Ei bine, un păsăroi fără pene dar enervat rău de la Patrimoniul Primăriei, a avut zilele astea o observație ale cărei implicații pot fi pe alocuri chiar penale. “Bine bă, cum… biiip mea au aprobat ăia HCL 229 fără să ne ceară și nouă o semnătură măcar pe Raportul de Specialitate? Ca să nu mai zic că (cacofonia personajului, n.n.) era obligatorie cooptarea noastră în elaborarea ei pentru că noi, Serviciul Patrimoniu, administrăm Patrimoniul orașului. Au concesionat în… biiiip mea tot Patrimonul pe care îl administram noi fără ca măcar să ne întrebe de sănătate”.
Aceste vorbe fiindu-ne transmise degrabă, am verificat cu atenție documentele care au stat la baza HCL-ului cu pricina și am constatat că păsăroiul cedat nervos avea dreptate: în toată documentația care a stat la bază: nu este prinsă acolo nici cea mai mică referire la Direcția Patrimoniu!!!
Ne-a enervat definitiv ce am descoperit în urma acestei verificări, și anume că era OBLIGATORIE nu doar viza de la Patrimoniu, fiind vorba de Patrimoniu, ci și cea de la Direcția Economică, fiind vorba de o operațiune dee înstrăinare-delegare-concesiune, etc, lucru pe care facem pariu că nu-l va remarca niciun consilier, secretar, viceprimar sau primar în ședința de astăzi!

Citește și: ANCA AGAPIE ȘI-AR CAM TORTURA COLEGII. MOMENTAN ÎI AMENINȚĂ!

Documentul
Deci documentul capital în baza căruia toată zestrea de străzi, parcuri și alte acareturi a Ploieștiului a fost concesionată pe 5 ani unor privați pentru buna ei administrare la prețurin cu adevărat fără concurență este “Raportul de Specialitate”. La rubrica semnături pe care o găsiți în facsimil, o să vedeți că singura semnătură “de specialitate” este a doamnei director Mihaela Iamandi de la Tehnic Investiții. O să mai vedeți că cea de la Serviciul Reparații Străzi și Investiții Drumuri este cu apostilă, aia de la Juridic sigur se referă la Contract și Anexele sale foarte stufoase iar acea a domnului pleșuv de la Patrimoniu lipsește cu desăvârșire.Și Economicu', of course. Ceea ce, așa cum spuneam, este cel puțin dubitativ, dacă nu dubios. Totuși, ce vreau să spun cu asta?

- Publicitate -

Citește și: UN DIRECTOR DIN PRIMĂRIA PLOIEȘTI VA FI BENEFICIARUL VIITORULUI DRUM PRIN PARC

Brrr, cât bănet!
Păi să ne întoarcem la începutul textului când spuneam că ar fi incorect să folosim termenul general de “vinovați”. Convins fiind că ați citit cu atenție, sunt sigur că ați observat o legătură directă între interviul din Republicanul și Raportul de Specialitate al HCL 229. Da, este corect, în ambele cazuri “vorbele le face” Mihaela Iamandi.
Așa ajungem foarte aproape de a identifica responsabilul direct și nemijlocit pentru punerea în pericol a finanțării europene pentru “modernizarea căii de rulare a tramvaiului din Ploiești” în valoare de nu mai puțin de, ținteți-vă din nou respirația: 223.677.860.36 lei, adică vreo 49.706.191, 19111 euro. Cel puțin aceasta este suma care ne-a ieșit nouă adunând datele făcute publice de Primăria Ploiești și calculând 1 euro la cursul generos de la 4,5 lei.

Ptiu, iar ajungem la OLAF/DLAF!
Deci, ca să încheiem supliciul de astăzi, iată cum au stat lucrurile, dragilor de prieteni de la OLAF/DLAF. Anul trecut prin vară, primăria Ploiești a simțit nevoia acută de a face niște târguieli la prețuri exorbitante (3.000 lei un coș de gunoi, vreo 2.300 lei un indicator de stație de autobuz, vreo 11.000 euro un WC public, etc). În acest sens director Mihaela Iamandi, specialistul primăriei, a făcut un Raport de Specialitate care a stat la baza HCL 229/27.06.2013 prin care concesiona pentru 5 ani toate străzile Ploieștiului (pe o listă anexă la contractul anexă la Hotărâre – n.n.) unei asocieri de firme al cărei lider este Delta ACM. HCL, care avea în spate și o Anexă propusă de serviciul Tehnic Investiții – Anexă care dădea în concesiune străzile pe care circulă tramvaiul, a fost aprobată în unanimitate, dacă ne aducem bine aminte, de consilierii locali. Așadar contractul a început să producă efecte, cel mai important dintre ele fiind concesionarea străzilor viitoare “obiecte” ale unor finanțări europene.
Aaa, am uitat să vă spun ceva fff important: cu ceva timp înainte de HCL 229, pe mandatul fostului primar Volosevici, aceeași primărie a simțit nevoia acută de a accesa niște fonduri europene. Ele au început să fie aprobate sub mandatul noului primar, Iulian Bădescu. După cum aveam să aflăm din interviul acordat ziarului Republicanul, noul primar i-a delegat responsabilitatea gestionării acestei responsabilități uriașe specialistului în fonduri europene Mihaela Iamandi.
Să nu uităm că dânsa își făcuse mâna pe managerierea de fonduri UE la Urlați, situație de unde așteptăm cu maxim interes rezultatul anchetei dvs. Din această postură, specialistul Iamandi a semnat cel mai probabil, cererile de finanțare, cereri care, în marea-i bunăvoință, generoasa de UE le-a și aprobat.

- Publicitate -

Urât. Dar urât rău!
Acum, când au început lucrările și ar trebui să înceapă deconturile, a fost desoperită o problemă pentru care vă rugăm să nu îngropați în ruină orașul Ploiești, mult preabunilor de la OLAF/DLAF.
Lucrările începute la tramvai pe finanțare UE sub directa coordonare a specialistului Iamandi – și o să vă arătăm repede de ce spunem asta – au o mare bubă.
Așa cum tot insinuăm parșiv de ceva vreme, dpdv. legal ele (lucrările) nu au început pe niște străzi ale municipiului Ploiești, cum erau prinse în proiectele aprobate, pentru simplul motiv că, în urma Raportului de Specialitate făcut astă vară de specialistul Iamandi, sunt concesionate către Delta ACM. Deci, cum ar veni, UE ar cam trebui să plătească pentru niște lucrări făcute în curtea unui privat. Ceea ce nu prea e bine, din câte am auzit noi dar nu știm cum le vedeți voi.
Asta chiar dacă în ședința de astăzi va fi dres busuiocul și chiar dacă toată lumea bună din jurul nostru ar dori să ne facem că nu am sesizat această curioasă amnezie a Mihaelei Iamandi. Cum adică a uitat ce a concesionat? Ha?!? Și, mai ales, cum de nimeni nu o întreabă de ce vor să facă răscoală angajații din subordine și de ce e supărarea aia mare printre colegii de la RU? Nu-i nimic, tocmai de aia promitem că o să aflați repede de la noi.

Distribuie articolul:

Provocarea Observatorul Prahovean

- Publicitate -

Ai un pont care se poate transforma într-o știre? Trimite pe WhatsApp la 0785 075 112

Vreți să aflați cele mai noi știri din Prahova? Abonați-vă la Google News

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău

spot_img

Exclusiv

Imagini superbe cu Ploieștiul văzut din turnul cu ceas al Halelor Centrale

Ne-au parvenit la redacție imagini în exclusivitate cu Ploieștiul...

Cine este responsabil de incendiul din Ploiești pentru care a fost emis un mesaj RO ALERT

Vinerea trecută, un incendiu a izbucnit într-o hală dezafectată...

Nași, fini, afini și prieteni ai lui Andrei Volosevici, plătiți regește din banii ploieștenilor. Primărie de cumetrie

Peste un milion de lei, din banii ploieștenilor. Atât a plătit primăria Ploiești și instituțiile subordonate pentru neamurile și apropiații primarului Andrei Volosevici, în anul fiscal 2022, sub formă de salarii, prime, sporuri și idemnizații.

Abonează-te la newsletter

- Publicitate -

Știri noi

A apărut mierea cu foiță de aur! Cât costă produsul

Mierea este un produs cu tradiție în România. La...

Se schimbă vremea. Când vin ploile

Deși suntem în pragul verii, temperaturile continuă să fie...
- Publicitate -
- Publicitate -

Informații utile

Ce este promisiunea de vânzare-cumpărare a unui apartament

Continuăm proiectul ”Casa Nouă”, cu scopul de a vă...

Robin Mihai este triplu medaliat cu aur la Campionatul Mondial de Kempo IKF cu sprijinul Supermarket La Cocoș

Ce ar fi sportul ploieștean fără implicarea oamenilor de...

Întreruperi de energie electrică în Ploiești și Prahova în perioada 20-24 mai. Zonele afectate

Distribuție Energie Electrică România - Sucursala Ploiești anunță întreruperea...

Medicul Alin Scarlat: Cum influențează activitatea fizică longevitatea

Observatorul Prahovean publică o serie de articole, extrase din...
- Publicitate -

Emisiuni
Observatorul Prahovean

Primărie de cumetrie. Schema prin care Volosevici și-a angajat fini, afini, prieteni

Jurnaliștii Marius Nica, Mihai Nicolae și Claudiu Vasilescu au...
- Publicitate -

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

A apărut mierea cu foiță de aur! Cât costă produsul

Mierea este un produs cu tradiție în România. La...

Se schimbă vremea. Când vin ploile

Deși suntem în pragul verii, temperaturile continuă să fie...
- Publicitate -