- Publicitate -

Angajată la Prefectură, Mihaela tăia facturi pentru Iriela

Data:

Distribuie articolul:

La data de 20 ianuarie 2012, ora 13.31, Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihică pentru Persoane Adulte cu Handicap (CRRNPAH) Urlaţi invita mai multe firme, vreo șase la număr, să participe la o selecție de oferte. Este vorba de procedura pentru atribuirea contractului “de prestări servicii pentru consultanță de management și consultanță financiară” în cadrul proiectului ““Lucrări de modernizare reţele utilităţi, facilităţi de acces şi dotări la CRRNPAH Urlaţi”. Într-un final “contractul” a devenit “contractele” iar contractrele, două la număr, au fost atribuite firmei Iriela Project Consulting. Astăzi vă vom povesti cum.

- Publicitate -

Vă mai amintiți?
De la început subliniem faptul că nu punem sub nicio formă în discuție buna credință a beneficiarului finanțării europene, CRRNPAH Urlaţi. Nu am descoperit niciun indiciu privind vreo neregulă în organizarea procedurilor de atribuire a contractelor sau lucrărilor în cadrul acestui proiect.
Nereguli și aspecte suspecte aveam să descoperim însă referitoare la cum a câștigat SC Iriela Project Consulting SRL Ploiești cele două contracte de management și consultanță ale proiectului. Așa cum vă spuneam ieri, la vremea respectivă firma era deținută în proporție de 100% de către Mihaela Irina Iamandi, actualul director al direcției Tehnic Investiții a primăriei Ploiești. Vă reamintim că această firmă nu apare în niciuna dintre declarațiile de avere sau de interese completate în 2012, 2013 sau 2014 de distinsa doamnă pe motiv că “a renunțat la ea”. Cum ăsta nu este nicidecum un motiv legal, așteptăm cu interes rezoluția pe care o va da ANI, convinși fiind că demersurile de anchetare a cazului au început încă de ieri.

Forând prin arhiva Obsevatorului, aveam să constatăm că Mihaela Iamandi are antecedente cu ignorarea legii în ceea ce privește completarea declarațiilor de avere și interese:

O firmă pentru două contracte
Revenim la distracția totală de la Urlați cu o recapitulare a fulgerătoarei activități economice a firmei Iriela. Așadar, firma ia ființă pe 19 decembrie 2011. Prinde zilele nelucrătoare de Crăciun 2011 și Revelion 2011/2012, marea mahmureală națională de până după Sfântul Ion 2012 și, cu doar 5 zile înainte de data comemorării împușcării eroului național Nicolae Ceaușescu, este invitată să participe la selecția de oferte. Doamna asociat unic Mihaela Iamandi se mișcă repede, vine cu oferta cea mai bună și, pe 25, ziua executării decedatului, doamna administrator Mihaela Iamandi semnează contractele 310 și 311, valoare de 39.500 lei.
Ffff imp. de precizat: așa cum aveau să ne confirme atât Mihaela Iamandi, fostul asociat unic și administrator, cât și doamna Manuela Tărăcilă, actual asociat unic și administrator al firmei Iriela Project Consultig (pe care nici dânsa n-a trecut-o în declarația de avere ca șef Serviciu Contabilitate Primăria Ploiești pe motiv că, maaaare atenție ANI!, “vrea s-o dea”), cele două contracte de la Urlați sunt SINGURELE CONTRACTE DERULATE DE IRIELA!!!
Am pus cele trei semne de exclamare ca să fiu sigur că am captat atenția totală măcar a “simplilor angajați” ai OLAF/DLAF, dacă nu cumva și niște a unor mâțe sau motănei de la oricare poliție sau parchete care se vor opri din a smotoci șfara cu motocei la capătul vreunei investigații a unor personaje mai puțin celebre și importante, și se vor lua de citit rapido aceste superbe dezvăluiri.

Nexam experiență!
Așadar, lingând la hârtiile documentației care au stat la baza atribuirii contractelor 310 și 311 din 25.01.2012, nu înțelegeam noi ce ne zgârîie retina până în momentul în care a intrat pe ușă o colegă cu niște pizza hot și a exclamat: “luați și voi lihniților! E fierbinte, e foarte proaspătă!”. Ei bine, zbang, acestea au fost cuvintele magice care ne-au scos zgârietura: “băăă, evrika băăăă! Iriela e fierbinte! E prea proaspăt înființată ca să poată adjudeca niște contracte la care este neapărat obligatorie experiența pe contracte similare”. Și ne-am dus cu aprofundarea documentelor la următoarele prevederi ale documentației care în baza căreia prin Iriela, Mihaela Iamandi, asociat unic și administrator, a devenit fericita câștigătoare.
Ia fiți atenți fraților ce scrie în documentele studiate. Par examplu, în documentul biblie al achiziției denumit “Caietul de Sarcini”, articolul 8 și ultimul: “Cerințele pentru selectarea consultantului de management și consultantului financiar:

  • experiență în managementul proiectelor cu finanțare europeană din partea unor organisme internaționale (…),
  • (…) consultantul trebuie să aibă o experiență tehnică relevantă,
  • la selectarea consultantului financiar se va avea în vedere experiența acestuia în elaborarea de documentație economico financiară (…)”,

Ca să fie clar este limpede ca cristalul Ozanei cea frumos curgătoare, este vorba de cerințele care trebuiau respectate de consultantul Iriela Project Consulting SRL, altcineva. Acum rămâne în sarcina asociatului unic și administrator Mihaela Iamandi să explice nelămuriților de la OLAF/DLAF ce experiență, experiență și iar experiență avea firma aceea, Iriela, pe care o înființase cu vreo maximum 12 – 14 zile lucrătoare înainte de adjudecarea contractelor din bani europeni. Apropo, o întrebare corectă și imperios necesar de adresat în timpul anchetelor este următoarea: ce proiecte europene manageriază astăzi Mihaela Imandi la Primăria Ploiești și dacă există vreo legătură de cauză/efect între acest fapt și acela că lucrări importante cu finanțări europene de zeci de milioane de euro sunt blocate ca urmare a contestațiilor. Pam-pam!

- Publicitate -

Subsemnata, de bună voie și plină de optimism, declar
Și când cei de la OLAF/DLAF vor termina, cu siguranță își vor începe muncile parchetele împreună cu polițiile. De ce? Puțintică răbdare și nu mă luați tare că vă spun tot. Primo: ca să câștige pârdalnicele de contracte cu CRRNPAH Urlaţi, doamna asociat unic Mihaela Iamandi a semnat olograf, cel mai probabil în calitate de administrator, documentul “Declarație privind neîncadrarea în situațiile prevăzute la art 181 din OUG nr. 34/2006”. Ei bine, după ce răspunde că este conformă cu literele a), b), c) și d), nu se poate abține până nu își asumă și un paragraf care acum îi poate cauza teribil pe plan personal/profesional: “Subsemnatul declar că informațiile furnizate sunt complete și corecte în fiecare detaliu (…) Înțeleg că în cazul în care această declarație nu este conformă cu realitatea sunt pasibil de încălcarea prevederilor legislației penale privind falsul în declarații”. În completare, vă recomand să citiți litera e) a art. 181, care, spunând cine mai e pasibil de severă pedepsire din parea justiției, îl indică pe acela care: “prezintă informaţii false sau nu prezintă informaţiile solicitate de către autoritatea contractantă, în scopul demonstrării îndeplinirii criteriilor de calificare şi selecţie”. Zbang! Zbang! Zbang!
De menționat că doamna Iamandi nu a semnat această declarație sub tortură, ci, dimpotrivă, cu speranța unui viitor prosper pentru ea și Iriela. Cum rezultă cât se poate de clar că nu a fost conformă în declarații cu privire la experiența, experiența și experiența”, zicem noi că situația trebuie urgent lămurită până când, fără nicio legătură, sanchi, se blochează la Ploiești toate licitațiile în curs. Dar asta nu e tot, pisoiași.

ITM, e grav. Doar pe voi nu vă mai atenționasem
Vine și mizilicul de secundo. După cum ați văzut din discuțiile publicate ieri cu doamnele Iamandi – fost asociat unic și administrator Iriela, și Tărăcilă – actual unic și administrator Iriela, amândouă au fost cât se poate de clare: în afară de contractele cu CRRNPAH Urlaţi, firma nu a mai derulat alte activități economice de acest tip. Pe urmă, ar mai fi de clarificat aspectul interesant al declarației actualului șefu al Serviciului Contabilitate Primăria Ploiești, Manuela Tărăcilă, care ne spunea clar, categoric, net:

Rep.: V-am văzut în proiectul acela de la Urlaţi că figuraţi drept consultant financiar, citez: “din partea firmei Iriela Project Consulting”.
M.T.: Nu, la vremea aceea eu lucram în altă parte.
Rep.: Dar acolo aşa apăreţi, ca şi consultant din partea Iriela..
M.T.: Deci nu am fost!
Rep.
: Înseamnă că au cei de la Urlaţi o problemă… Prin firma aceasta aţi mai derulat şi alte proiecte europene?
M.T.: Nu, nu am mai derulat! Nu, nu, nu! Deci dacă nu are activitate deocamdată de când am preluat-o, nu! (…)”

- Publicitate -

Să însemne că doamna Tărăcilă a fost la Urlați doar cu numele și semnătura? Că ar fi grav. Fff. grav dpdv legal, și este un aspect care considerăm noi că merită aprofundat de investigatori. O sugestie facem și celor de la ITM: după ce vizualizează facsimilele atașate la articol, să se uite în REVISAL-ul celor două doamne ca nu cumva, Doamne Păzește, să fi muncit acolo fără forme legale.

Ce-i mai plăcea să taie la facturi…
A venit deci vremea să prezentăm și nelămuritul de terțo. Așadar, readucem în prim-plan un pasaj din discuția cu Mihaela Iamandi, publicată ieri:

(…)Rep.: Da, am observat că funcţia dumneavoastră publică s-a suprapus la un moment dat cu aceea de asociat la Iriela Project.
M.I.: Nu! Şi-a încetat activitatea.
Rep.
: Din datele pe care le am eu, reiese că s-au suprapus… În fine, am observat că prin intermediul acestei firme aţi derulat contracte de consultanţă pentru centrul de recuperare neuropsihică de la Urlaţi. Vroiam să vă întreb dacă sub mandatul dumneavoastră de administrator/asociat unic al Iriela aţi mai derulat şi alte proiecte prin intermediul acestei firme? Proiecte de consultanţă pentru fonduri europene, mai precis.
M.I.: Nici acela… A fost reziliat contractul.
Rep.:
Da, dar dumneavoastră apăreţi acolo ca şi “consultant management proiect”.
M.I.: (pauză prelungită) Da, dar nu a avut efecte contractul.(…)”

- Publicitate -

Conform datelor noastre, în anul 2012, imediat preluarea guvernării de către USL, ascensiunea profesională în sectorul public a Mihaelei Iamandi a explodat: 23 mai – 28 iunie – șef Cancelarie Prefect, 1 iulie – prezent, director Direcția Tehnic Investiții a Primăriei Ploiești.
Ei bine, aveam să constatăm că, cel mai probabil dată fiind rapiditatea cu care a accesat funcțiile publice, nu a putut să țină pasul cu noile realități și în sectorul privat al activităților dânsei. Așa se face că astăzi putem să vă prezentăm una dintre facturile emise către CRRNPAH Urlaţi(vezi facsimil), de către SC Iriela Project Consulting SRL sub semnătura Mihaelei Iamandi la data de 14 iunie 2012. Adică în timp ce doamna era Șef Cancelarie Prefect Prahova și nu-și trecea în declarațiile de avere și interese acțiunile și calitatea deținute la Iriela, printre supervizarea a două ordine de prefect, mai tăia și câte o factură de consultanță la Urlați, așa, ca să nu se plictisească. Cum suntem ziariști, habar nu avem dacă acest lucru este în regulă sau nu dpdv legal. Asta e treaba altora.
Noi am vrut să demonstrăm că directorul Direcției Tehnic Investiții a Primăriei Ploiești, instituție ale cărei licitații pentru demararea unor lucrări pe finanțări europene sunt blocate astăzi de contestații fără număr, are o mare problemă cu relatarea adevărurilor.

Tot forând în arhiva Observatorului, aveam să constatăm că Mihaela Iamandi este destul de grijulie cu asigurarea confortului personal:

Șase! Mâine lansăm bomba din finanțe amorsată de Manuela
La finalul episodului de astăzi este important reamintit că cele două contracte ale Iriela cu CRRNPAH Urlaţi au fost reziliate abia la data de 07 septembrie 2012, din următoarele motive: “neîndeplinirea obligaţiilor contractuale şi a situaţiei de incompatibilitate – încadrarea administratorului societăţii în categoria funcţionarilor publici începând cu luna iulie 2012). Conform datelor de la Registrul Comerțului, abia la 27 iulie 2012 Mihaela Iamandi a cesionat firma Manuelei Tărăcilă. De aici rezultă că cel puțin pentru o perioadă de 27 de zile funcționarul public Mihaela Iamandi a deținut ca asociat unic o firmă ce avea în derulare două contracte cu o insituție publică și a ascuns cu bună știință acest lucru.
Mai mult, după cum veți observa, la data rezilierii contractelor, cel puțin unul dintre motive – cel de-al doilea, era caduc. Dar astea sunt, deja, detalii.
Cu scuzele de rigoare că am neglijat-o astăzi pe doamna Manuela Tărcilă, mâine vă vom prezenta cu lux de amănunte cum a ajuns domnia sa pe funcția cheie de Șef Serviciu Contabilitate, cum în comisia de examinare s-a aflat Mihaela Iamandi, fosta colegă de proiecte de la Urlați și cea care a făcut-o asociat unic și administrator la Iriela și care sunt efectele devastatoare asupra primarului Iulian Bădescu și, de ce nu, Primăriei și Consiliului Local Ploiești ale primelor acte semnate de Manuela din postura de angajat-cheie la primărie. Promitem că e ceva grav de tot!

 

 

Distribuie articolul:

Provocarea Observatorul Prahovean

- Publicitate -

Ai un pont care se poate transforma într-o știre? Trimite pe WhatsApp la 0785 075 112

Vreți să aflați cele mai noi știri din Prahova? Abonați-vă la Google News

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău

spot_img

Exclusiv

Imagini superbe cu Ploieștiul văzut din turnul cu ceas al Halelor Centrale

Ne-au parvenit la redacție imagini în exclusivitate cu Ploieștiul...

Cine este responsabil de incendiul din Ploiești pentru care a fost emis un mesaj RO ALERT

Vinerea trecută, un incendiu a izbucnit într-o hală dezafectată...

Nași, fini, afini și prieteni ai lui Andrei Volosevici, plătiți regește din banii ploieștenilor. Primărie de cumetrie

Peste un milion de lei, din banii ploieștenilor. Atât a plătit primăria Ploiești și instituțiile subordonate pentru neamurile și apropiații primarului Andrei Volosevici, în anul fiscal 2022, sub formă de salarii, prime, sporuri și idemnizații.

S-a redeschis circulația rutieră pe Bulevardul Independenței din Ploiești [FOTO-VIDEO]

În această dimineață s-a redeschis circulația rutieră pe Bulevardul...

Abonează-te la newsletter

- Publicitate -

Știri noi

Imagini superbe cu Ploieștiul văzut din turnul cu ceas al Halelor Centrale

Ne-au parvenit la redacție imagini în exclusivitate cu Ploieștiul...

Protest al angajaților muzeelor din Ploiești la Guvern [VIDEO]

Numeroși angajați ai muzeelor din Ploiești participă, în această...

Cum s-a produs accidentul de motocicletă din Poienarii Burchii

Accidentul de motocicletă, care a avut loc în această...

UPDATE: Accident grav în Poienarii Burchii Un motociclist este inconștient

Un grav acccident rutier a avut loc în această...

Noaptea Muzeelor la Casa Tineretului din Ploiești

Astă seară, de Noaptea Muzeelor, au loc evenimente deosebite...
- Publicitate -
- Publicitate -

Informații utile

Ce este promisiunea de vânzare-cumpărare a unui apartament

Continuăm proiectul ”Casa Nouă”, cu scopul de a vă...

Robin Mihai este triplu medaliat cu aur la Campionatul Mondial de Kempo IKF cu sprijinul Supermarket La Cocoș

Ce ar fi sportul ploieștean fără implicarea oamenilor de...

Întreruperi de energie electrică în Ploiești și Prahova în perioada 20-24 mai. Zonele afectate

Distribuție Energie Electrică România - Sucursala Ploiești anunță întreruperea...

Medicul Alin Scarlat: Cum influențează activitatea fizică longevitatea

Observatorul Prahovean publică o serie de articole, extrase din...
- Publicitate -

Emisiuni
Observatorul Prahovean

Primărie de cumetrie. Schema prin care Volosevici și-a angajat fini, afini, prieteni

Jurnaliștii Marius Nica, Mihai Nicolae și Claudiu Vasilescu au...
- Publicitate -

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Imagini superbe cu Ploieștiul văzut din turnul cu ceas al Halelor Centrale

Ne-au parvenit la redacție imagini în exclusivitate cu Ploieștiul...

Protest al angajaților muzeelor din Ploiești la Guvern [VIDEO]

Numeroși angajați ai muzeelor din Ploiești participă, în această...

Cum s-a produs accidentul de motocicletă din Poienarii Burchii

Accidentul de motocicletă, care a avut loc în această...

UPDATE: Accident grav în Poienarii Burchii Un motociclist este inconștient

Un grav acccident rutier a avut loc în această...
- Publicitate -