- Publicitate -

Urgent! Mihaela, Manuela, Iriela, Lupii Galbeni, DNA! Stop!

Data:

Distribuie articolul:

Așa cum v-am demonstrat cu documente olografe, Mihaela Iamandi, directorul Direcției Tehnic Investiții a Primăriei Ploiești și Manuela Tărăcilă, de la 1 decembrie anul trecut, șef Serviciu Contabilitate al aceleiași instituții, au fost colege de muncă la Urlați, din partea firmei Iriela Project Consulting. Tot așa cum v-am demonstrat, cele două țineau ascuns de declarațiile de avere un secret mare: una a fost, cealaltă încă este asociat unic și administrator la Iriela. Tot așa cum v-am demonstrat, Iriela a câștigat în condiții suspecte două contracte cu CRRNPAH Urlaţi, instituție din subordinea Consiliului Județean Prahova, periclitând o consistentă finanțare europeană. Astăzi, așa cum vă promiteam, vă vom arăta de ce credem noi că a ajuns finanțarea Lupilor Galbeni subiect de anchetă DNA. Da, exact, are o legătură și cu Mihaela, dar mai ales cu Manuela.

- Publicitate -

CINEVA a vrut să facă CEVA
Dimineața de astăzi a început în forță pentru autorul articolelor. La orele 8.18 minute trecute fix, un telefon avea să-l scoată din ședința de sumar. O persoană importantă, nu spunem cine, l-a abordat direct: “domnule Mihai, CINEVA mi-a spus că am încălcat legea pentru că v-am furnizat informațiile publice pe care mi le-ați solicitat. Că nu trebuia să vi le dau sub nicio formă pentru că ele sunt secrete și dumneavoastră ar fi trebuit să dețineți nu știu ce autorizație pentru a avea acces la ele. Mi-e teamă că am făcut vreo ilegalitate, în timp ce eu am vrut doar să respect legea”. Autorul l-a trimis pe interlocutor la legea 544/2001 iar persoana de bună credință s-a liniștit, credem noi.
De ce v-am relatat acest episod? Bineînțeles, pentru că el are un tâlc. CINEVA a mai sunat și prin alte locuri. Tot CINEVA s-a dat de ceasul morții pentru ca noi să nu avem acces la informațiile pe care le vom prezenta în continuare. Ne face o mare plăcere să-i dăm o veste proastă lui CINEVA: dragă, nu-ți face probleme, lucrăm la această anchetă de câteva săptămâni și avem toate informațiile necesare pentru a o expune publicului însetat de cunoaștere. Deci, inclusiv spre marea disperare a lui CINEVA, ne face plăcere ca astăzi să vorbim aproape exclusiv despre Manuela. Nu de alta, dar ne simțim obligați să păstrăm echilibrul.

Citeşte şi: Mihaela şi Manuela, relaţii ascunse cu Iriela = bombă la primărie

Născută sub niște stele foarte norocoase
După aprofundate discuții cu terți și lins la documente, suntem în măsură să ne exprimăm convingerea fermă că Manuela Tărăcilă nu ar fi ajuns șef Serviciu Contabilitate la Primăria Ploiești, dacă astrele nu i-ar fi creat următoarea conjunctură: a) relația atât de stânsă cu omul de bază al primarului Bădescu, Mihaela Iamandi, și b) necesitatea stringentă a primarului de a găsi un om dispus să semneze ordinele de plată către fundația Lupii Galbeni a fraților Capră. Așadar, despre asta este vorba astăzi: despre cum fostul director economic al CONI, firma anchetată în dosarul Păvăleanu, sau Alexe, sau amândouă, nici nu mai știm, a ajuns contabil șef, dacă ne permiteți să vulgarizăm înalta funcție, în primăria lui Iulian Bădescu. Și despre ce a făcut acolo de a luat foc tot DNA-ul. Cum a ajuns asociatul unic și administratorul Iriela în postura de a-și completa în fals prima declarație de avere din viața ei? Este cât se poate de simplu. Ca orice absolvent de ASE bazat pe el și nu pe pile, a participat de una singură la un concurs organizat la data de 27 noiembrie anul trecut de Agenția Națională a Funcționarilor Publici (ANFP) “la sediul primăriei Ploiești”. În mod curios, în contextul acesta al penuriei de locuri de muncă, după susținerea probelor în fața comisiei de evaluare, a fost declarată câștigătoare și așa a pus bazele unei foarte de succes anchete de presă, scuzați modestia caracteristică dar miile de accesări ale primelor două articole, cele câteva zeci de mesaje și mailuri de felicitări sau cu zeci de alte ponturi, plus telefoanele de rigoare, ne îndreptățesc să spunem asta.

Culmea corectitudinii: Mihaela a examinat-o pe Manuela
Luați de valul de narcisism, era cât pe ce să uităm să vă povestim despre comisie. Precizăm că ponderea informațiilor despre acest episod o avem de la ANFP și nu de la Primăria Ploiești, așa cum ar fi fost normal. De ce? Aveam să aflăm stupefiați că nu vrea să ne răspundă la solicitări mușchii unei doamne care este șefă peste Resursele Umane ale instituției (și despre care vă promitem că în scurt timp veți auzi numai de bine de la noi, deci așteptăm ponturi și în această direcție). Motiv pentru care i-am și promis Alinei Istrătescu, șefa comunicării primăriei, că în semn de revoltă ca la Pungești, nici nu-i vom mai solicita informații legate de acest caz și că o să muncim de două ori mai mult pentru el. Revenind, mult mai deschis la comunicare, șugubățul ANFP ne-a răspuns prompt la întrebarea: Cine a făcut parte din comisia de evaluare la concursul din data…?
Conform ANFP, la concursul organizat la sediul Primăriei Ploiești la data de 27.11.2013, componența comisiei de concurs a fost următoarea:
– Mihaela Lucia Constantin – consilier juridic, Instituția Prefectului,
– Maria Paula Dinu – consilier juridic, Instituția Prefectului,
– Stanciu Erji Laura – șef serviciu, Primăria municipiului Ploiești,
Iamandi Mihaela Irina – director executiv, Primăria municipiului Ploiești,
– Popa Georgiana – consilier juridic, Primăria municipiului Ploiești.
Gândiți-vă că și nouă ne-a sărit imediat în ochi numele doamnei Iamandi, deși cei de la ANFP nu ni-l trecuseră cu bold, așa cum am făcut noi acum pentru dumneavoastră.

- Publicitate -

Normal, sunt ca două siameze
De aici ne-a sărit instant în creier întrebarea: ce treabă are șeful Direcției Tehnic Investiții cu examinarea/evaluarea viitorului contabil șef al primărie?!?!? Așa am găsit răspunsurile: prezența Mihaelei Iamandi era obligatorie, dacă ținem seama de recentul trecut siamez pe care îl împărtășea în ascuns cu Manuela.
Adică Iamandi a avut-o pe Tărăcilă pe ștatele de la Iriela drept angajată/colaboratoare/drepturi de autor ceva, au prestat împreună la Urlați pentru Iriela, i-a cesionat-o pe urmă pe Iriela cu active și pasive cu tot, pe urmă tot împreună nu și-au trecut-o pe Iriela și uzufructele ei cu bună știință în declarațiile de avere/interese (adică împreună au pus-o de un fals în declarații)… Deci ar fi fost cumva bizar să nu fie împreună și la acest concurs pentru această importantă funcție. Chiar dacă, fără să fim specialiști, nouă ni se pare că aici ne aflăm într-o infernală incompatibilitate morală, dacă nu și de altă natură.
Dar, cum ne placem să spunem, lăsăm să se delecteze cu asta cunoscătorii legii. Paranteză: pe bune că din motive care țin de eficiența textului nu mai discutăm despre niște mizilicuri de condiții legale pe care Manuela nu le-ar îndeplini și nu ar avea cum să acceadă pe respectivul post și de aceea s-ar fi enervat pe noi doamna aia care e șefă la Resursele Umane ale Primăriei. Fideli principiului enunțat mai sus, ne exprimăm ferma convingere că ele vor fi îndelung aprofundate de meseriașii din domeniu.

Manuela – rezolvatorul
Noi plonjăm direct în miezul problemei, ca să le mai dăm puțin de lucru. Pe 1 decembrie 2013 fericita câștigătoare Manuela Tărăcilă își ia în primire postul de la primărie pentru care a concurat atât de greu sub privirea severă a Mihaelei Iamandi. Era o perioadă complicată pentru primarul nostru, Iulian Bădescu, cel care nu mai găsea în primărie niciun funcționar cu atribuții în domeniu care să vrea să semneze cel de-al treilea OP către Lupii Galbeni, așa cum îi promisese finanțatorului Capră. Situația era cu atât mai nașpa pentru bunul nostru primar, cu cât primise atenționări că a început să adulmece cineva pe lângă OP-urile semnate anterior de el și de city managerul Anca Agapie în urma revoltei angajaților de la Direcția Economică. Eeei, în atare context de mare dilemă și tristețe, cine credeți voi, măi dragii moșului, că a apărut ca rezolvator al spinoasei probleme a dragului nostru primar? Este evident că doamna contabilă șefă Manuela, fosta directoare economică de la CONI, firma cu probleme economice în dosarele Păvăleanu și Alexe. Da, chiar ea, cea care i-a rezolvat și Mihaelei Iamandi problema cu firma după ce aceasta a fost numită funcționar public. Da, da, chiar ea care atât de recent fusese angajată în primărie după un concurs atât de solicitant.

Citeşte şi: Angajată la Prefectură, Mihaela tăia facturi pentru Iriela

Cu viză, dar fără drept de viză
Așadar, unul dintre primele OP-uri semnate de noul contabil șef odată instalat pe funcție, a fost acela de 1,7 milioane de lei către Lupii Galbeni. De aici a început o horă care nu s-a încheiat nici până astăzi.
Foarte instructivă în acest sens este și lecturarea următorului articol:

- Publicitate -

Iulian Bădescu are motive serioase să se teamă de DNA

Conform surselor noastre, Manuela Tărăcilă ar fi semnat respectivul OP fără a îndeplini totuși un moft de obligație legală: dreptul de a exercita control financiar preventiv (CFPP).
Pentru CINEVA, cum adică de unde știm asta? Fix din răspunsul pe care ni l-a dat domnul Petre Daniel, directorul general al Finanțelor de la noi, din regiune, la întrebarea: “- exista inregistrat la institutia dumneavoastra, la oricare dintre departamentele (Trezorerie, birouri, servicii, direcții, etc), un act de imputernicire/numire a d-nei Tărăcilă Manuela, sef serviciu contabilitate Primaria Ploiesti, pentru a acorda viza de CFPP”? Răspunsul cinstit a fost următorul: “Nu există înregistrat la insituția noastră actul de numire a persoanei respective privind acordarea vizei de control financiar preventiv. Și știți ce e curios? Că domnul Petre nu ne-a cerut nicio autorizație specială pentru a ne furniza această informație publică pe care incredibil de mulți CINEVA ar dori-o ținută la secret.
Această semnătură ar fi dus la descinderea atât de năprasnică și rapidă – începutul lunii ianuarie a.c., a DNA-ului în dosarele plăților către fundația fraților Capră. Pentru că, dacă în cazul semnăturilor lui Iulian Bădescu și Anca Agapie situația ar fi cât de cât ok, în sensul că au în fișa postului acest drept de a semna OP-uri în anumite condiții, în cazul plății făcute de Manuela legea este clară și neiertătoare. Cităm din nou din domnul Petre: “În cazul în care o persoană acordă viză CFPP fără să fie îndeplinite condițiile prevăzute în (cutare, cutare și cutare legi – n.n.), sancțiunile aplicate sunt prevăzute la Cap. 4, art. 27. din OG 119/1999 (…)”.  Vă lăsăm dumneavoastră plăcerea de a descoperi ce spune acel Cap. din respectiva OG., nouă, nefiind de specialitate, ne e teamă să nu picăm în păcatul greșelii neintenționate.
Totuși, așa răutăcioși cum ne știți, nu putem să ne abținem să vă spunem că, din câte am înțeles, traducerea ar fi că nu poți semna un OP fără a avea drept de viză CFPP decât dacă ții morțiș să dai o tură de câțiva ani pe la spa-ul exclusivist pentru doamne de la Târgșor.
Cert este un lucru, ca șef al Serviciului Contabilitate, Manuela Tărăcilă a înregistrat două performanțe fără precedent în istoria primăriei Ploiești: este singurul șef serviciu contabilitate după 1989, din Primărie fără drept de CFPP și tot primul șef din instituție chemat la audieri după nicio o lună de lucru în primărie.

Încheiem lansând o temă nouă
Ce înțelegem noi din asta? Simplu: că bunul nostru primar Iulian Bădescu a intrat în niște încurcături grave cu sprijinul direct și nemijlocit al omului său de bază, Mihaela Iamandi, pe care o girează necondiționat. Asta dacă e să ne luăm doar după viteza cu care a reangajat-o la primărie: la doar câteva zile după ce a fost confirmat primar.
Iar încurcăturile ar fi odată pentru că, dacă până la OP-ul semnat de Manuela, existau serioase șanse ca cercetarea DNA să nu-i cauzeze prea grav, după angajarea doamnei Tărăcilă treaba a devenit foarte complicată. Aceasta pe noi nu ne deranjează foarte tare, fără nicio ironie convinși fiind că Iulian Bădescu a acționat legal.
A doua dată, revenim cu îndemnul de a cerceta cu temeinicie „dacă” și „ce” legătură directă există între Mihaela Iamandi și proiectele de aproximativ 100 de milioane de euro care ar fi trebuit să însemne lucrări de anvergură pentru modernizarea Ploieștiului și care acum sunt blocate de contestații.
Pentru că dacă nu o face nimeni până săptămâna viitoare, vă promitem că o facem noi și să vezi dilaila. Și știți de ce? Pentru că asta pe noi ne doare foarte tare, pentru că oamenii ăștia care se numesc ploieșteni, copiii și nepoții lor, la ce taxe și impozite plătesc la primărie, chiar merită un oraș pe măsură. Pe curând, măi miilor de cititori încântați de aceste dezvăluiri.

- Publicitate -

Distribuie articolul:

Provocarea Observatorul Prahovean

- Publicitate -

Ai un pont care se poate transforma într-o știre? Trimite pe WhatsApp la 0785 075 112

Vreți să aflați cele mai noi știri din Prahova? Abonați-vă la Google News

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău

spot_img

Exclusiv

Imagini superbe cu Ploieștiul văzut din turnul cu ceas al Halelor Centrale

Ne-au parvenit la redacție imagini în exclusivitate cu Ploieștiul...

Cine este responsabil de incendiul din Ploiești pentru care a fost emis un mesaj RO ALERT

Vinerea trecută, un incendiu a izbucnit într-o hală dezafectată...

Nași, fini, afini și prieteni ai lui Andrei Volosevici, plătiți regește din banii ploieștenilor. Primărie de cumetrie

Peste un milion de lei, din banii ploieștenilor. Atât a plătit primăria Ploiești și instituțiile subordonate pentru neamurile și apropiații primarului Andrei Volosevici, în anul fiscal 2022, sub formă de salarii, prime, sporuri și idemnizații.

Abonează-te la newsletter

- Publicitate -

Știri noi

Imagini de la incendiul din Comarnic

Am primit la redacție imagini cu incendiul de la...

Un prahovean băut și fără permis a fost prins în timp ce conducea un vehicul neînmatriculat pe DN1A

Vineri noapte, pe DN1A, polițiștii din Boldești-Scăeni, au oprit...

UPDATE: Incendiu la o locuință din Comarnic. O persoană a suferit traumatism cranio-cerebral

Un incendiu a izbucnit în această dimineață în Comarnic,...
- Publicitate -
- Publicitate -

Informații utile

Ce este promisiunea de vânzare-cumpărare a unui apartament

Continuăm proiectul ”Casa Nouă”, cu scopul de a vă...

Robin Mihai este triplu medaliat cu aur la Campionatul Mondial de Kempo IKF cu sprijinul Supermarket La Cocoș

Ce ar fi sportul ploieștean fără implicarea oamenilor de...

Întreruperi de energie electrică în Ploiești și Prahova în perioada 20-24 mai. Zonele afectate

Distribuție Energie Electrică România - Sucursala Ploiești anunță întreruperea...

Medicul Alin Scarlat: Cum influențează activitatea fizică longevitatea

Observatorul Prahovean publică o serie de articole, extrase din...
- Publicitate -

Emisiuni
Observatorul Prahovean

Primărie de cumetrie. Schema prin care Volosevici și-a angajat fini, afini, prieteni

Jurnaliștii Marius Nica, Mihai Nicolae și Claudiu Vasilescu au...
- Publicitate -

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Imagini de la incendiul din Comarnic

Am primit la redacție imagini cu incendiul de la...

Un prahovean băut și fără permis a fost prins în timp ce conducea un vehicul neînmatriculat pe DN1A

Vineri noapte, pe DN1A, polițiștii din Boldești-Scăeni, au oprit...
- Publicitate -