Vara asta este despre tine - AFI Palace Ploiesti

fer front

Miercuri dimineață polițiștii prahoveni au descins la 37 de adrese din 12 județe într-un dosar de evaziune fiscală și spălare de bani. 

 

Perchezițiile au avut loc în municipiul București și județele Ilfov, Hunedoara, Bacău, Prahova, Argeș, Botoșani, Călărași, Constanța, Giurgiu, Ialomița, Teleorman și Tulcea și au vizat mai multe firme specializate în comerțul cu materiale reciclabile, feroase și neferoase. 

Percheziții în Prahova la firme bănuite de evaziune și spălare de bani. Prejudiciul depășește 2.000.000 euro

 

Prin circuite fiscale fictive și în baza facturilor emise de firmele ,,fantomă”, bugetul de stat ar fi fost prejudiciat cu aproximativ 900.000 de euro, constând în impozit pe profit neconstituit și TVA dedus în mod ilegal. De asemenea, sumele de bani rulate prin circuitul fictiv și care constituie produsul infracțiunii de spălare a banilor, sunt în valoare de aproximativ 2.200.000 de euro.

25 de mandate de aducere de audieri au fost puse în aplicare de polițiștii prahoveni.

Perchezițiile sunt efectuate cu sprijinul luptătorilor Serviciului de Acțiuni Speciale din cadrul I.J.P. Prahova, precum și al polițiștilor din cadrul Poliției Capitalei și tuturor inspectoratelor de poliție pe raza cărora se efectuează percheziții, însumând 130 de polițiști.

Percheziții în Prahova la firme bănuite de evaziune și spălare de bani. Prejudiciul depășește 2.000.000 euro