fbpx

femeie_serviciu_59331700.jpg

Mătușa Lenuța este unul din milioanele de locuitori ai acestei țări, pentru care guvernul lucrează din greu să le fie mai bine. Asta chiar e o veste bună. După lungi analize și căutări dar respectând îndrumările domnului Dragnea a identificat primul pericol major în fața căruia liniștea de pe chipul mătușii ar dispărea. Un sistem paralel, ocult,ce spun eu sistem, un „stat paralel„ în adevăratul sens al cuvântului a pus stapânire pe întreg arealul din justiție de la faza de cercetare până la sentință, iar intr-o situație ipotetică în care matușa ar interacționa cu acesta, nu ar avea șansa unui tratament corect.

De aceea guvernul a pregătit niste legi care să îl încurce pe acest monstru în pornirea lui contra mătușii de bună credință, ba mai mult chiar să îi ofere grațierea dacă statul paralel s-ar dovedi mai viclean. A fost bucuroasă mătușa că cineva s-a gândit la ea, dar s-a simțit și ușor jignită de această ipostază în care o vede guvernul. Însă nu a fost singura veste bună. Primarul micului sat îi spune mătușii că de ceva vreme au crescut veniturile la bugetul local pentru că o firmă nouă funcționează aici, așa că poate fi angajată pentru patru ore pe zi femeie de serviciu la școală. Și îi mai vinde și un pont: chiar și firma respectivă caută pe cineva pentru curățenie câteva ore pe zi. Așa că mătușa are asigurat traiul zilnic.

În continuare guvernul nu doarme, ci caută soluții pentru creșterea încasărilor la bugetul de stat, pentru a putea oferi servicii sociale de mai bună calitate. Descoperă un număr foarte mare de contracte de muncă part time. Și devine suspicios. Paradoxal, un guvern ce luptă pentru prezumția de nevinovăție când e vorba de corupți și corupție, devine suspicios și prezumează că de fapt acele contracte sunt muncă la gri. Că în realitate oamenii lucrează de fapt opt ore, dar angajatorii înșelând statul declară mai puține. Așa că dă o lege prin care pentru orice contract mai mic de opt ore, contribuția să fie întreagă.

Nu scapă nimic vigilenței guvernului și nimeni nu-l abate din drumul lui de a obține bani mai mulți pentru salarii și pensii, cum zicea și doamna Olguța. Vestea rea este că și în satul mătușii Lenuța au fost descoperite două astfel de contracte și erau chiar ale ei. După noile norme și după creșterea de salariu promisă și onorată de doamna Olguța, mătușa ar trebui să muncească tot atât, dar să nu mai primească nici un leu.

Vestea bună este că doamna Olguța sesizează eroarea și repară problema din mers. Un stat atât de atent la nevoile cetățeanului nu poate fi decât bun și corect, așa cum și dânsa ca reprezentant al statului este. Și decide că pentru toate acele contracte în care angajator este statul, contribuția să fie proportională cu salariul primit. Dar pentru cele în care angajator este privatul, suspect și prezumat ca evazionist să plătească nenorocitul de privat partea care o avea de platit în plus mătușa Lenuța. Să nu mai fure de la biata mătușă!

Vestea rea este că maleficul angajator privat nu acceptă să cheltuie mai mult pentru serviciile de curățenie așa că desființează postul. Noroc cu statul...gândește mătușa ușor îngrijorată convingându-se încă odată că era mai bine când statul avea grijă de tot și toate. Dar Ceaușescu e mort...să-l țină Dumnezeu până la alegeri pe bunul domn Iliescu și o să se răzbune ea pe capitaliștii aștia ce și-ar fura și propria mamă....Aflat în trecere, primarul îi spune mătușii că din vina și doar din vina neseriosului de patron care a decis să închidă afacerea, veniturile la bugetul local s-au diminuat și se renunță la serviciile ei de curățenie. Dar asta nu va dura mult, iar dacă va rămâne alături de el ca primar, la alegeri o să fie câștigată lupta cu forțele răului.

Vestea bună este că mătușa are mai mult timp de gândire și reflexie, de informare, astfel că într-una din serile petrecute ascultându-l pe Mihăiță Gâdea (frumușel băiat, i-ar fi plăcut mătușii o fată ca el!!!) are iluminarea ce se transformă în certitudine: statul paralel e format din privații și corporatiștii care au clar interese paralele cu statul. Nici ei nu angajează și nici la stat nu te poți angaja din cauza lor. Genocid curat!

 

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

negativ-media.jpg
Creator de conținut online
comunicare[@]negativmedia.ro