trecere-pietoni-3d-ploiesti8.jpg

Din dorința de a pune Ploieștiul pe harta orașelor cu treceri de pietoni 3D din România, viceprimarul Ganea ”a ordonat” să se facă o astfel de lucrare și în Orașul lui Caragiale. Locația? Strada Mihai Bravu, în imediata apropiere a intersecției cu strada Tabaci de lângă Maternitate. Rezultatul? Cum ar spune unii despre încălțăminte ”E originali boss, Abibas. N-are treabă că e made in China. Chinezii fac cele mai bune lucruri”.

UPDATE Cât a costat trecerea 3D de la Ploiești unde îți trebuie ochelari speciali de cinema :)

Ideea viceprimarului Ganea a venit după ce elevii unui liceu de artă din Buzău au realizat la începutul lunii noiembrie o trecere de pietoni 3D în apropierea unității de învățământ. Proiectul lor s-a viralizat pe internet și a stârnit admirația multor persoane, însă în cazul administrației locale ploieștene am putea spune că....invidia. 

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Drept urmare, joi pe strada Mihai Bravu din Ploiești a răsărit o copie mai puțin fidelă a proiectului apreciat la Buzău. Efectul 3D al trecerii de la Ploiești este foarte puțin vizibil, iluzia optica formându-se parțial, la aproximativ trei metri distanță, șoferii neavând suficient timp de reacție. 

”Este nevoie ca unghiul de fugă să fie la șapte metri de la trecerea propriu-zisă.[...] Șoferul aflat la volan, din unghiul de fugă, vede că dungile albe de pe trecerea de pietoni plutesc. Astfel se va speria puțin și va opri. Dacă un pieton se afla pe liniile albe de pe trecere, efectul 3D este și mai mare”, a declarat Ana Maria Bogles, coordonatorul proiectului de la Buzău devenit faimos, pentru hotnews.ro în data de 8 noiembrie. 

Ce-i drept, finalizarea trecerii de pietoni 3D din Ploiești a fost primită cu entuziasm ieri, așa că ne așteptăm ca astfel de lucrări să mai apară pe străzile municipiului. Poate până la urmă muncitorii se vor perfecționa

La fel ca la clătite: prima nu iese întotdeauna, dar nici nu o putem arunca. 

Cum arată orginialul din Buzău

trecere-de-pietoni-3-D--696x522.jpg

Așa arată ”copia” din Ploiești

trecere-pietoni-3d-ploiesti10.jpg

trecere-pietoni-3d-ploiesti9.jpg

trecere-pietoni-3d-ploiesti8.jpg

trecere-pietoni-3d-ploiesti7.jpg

trecere-pietoni-3d-ploiesti6.jpg

trecere-pietoni-3d-ploiesti5.jpg

trecere-pietoni-3d-ploiesti4.jpg

trecere-pietoni-3d-ploiesti3.jpg

trecere-pietoni-3d-ploiesti2.jpg

trecere-pietoni-3d-ploiesti1.jpg

Trecerea de pietoni 3D de la Buzău

trecere-buzau-3d-bun.jpg