- Publicitate -

Trei povești emoționante din Ploiești și un final fericit. Cercul faptelor bune, o experiență de neratat

Data:

Distribuie articolul:

Ieri am fost pentru prima dată la Cercul faptelor bune (înainte se numea Cercul donatorilor) organizat de Fundația Comunitară Prahova. Am fost impresionat atât de proiectele pentru care s-au strâns bani, cât și de solidaritatea celor care au participat și au făcut donații în funcție de posibilitățile fiecăruia.

- Publicitate -

Pentru cei care nu sunt familiarizați cu acest concept, lucrurile stau în felul următor: în fiecare an, Fundația Comunitară Prahova alege după criterii transparente trei proiecte care au nevoie de susținere financiară.

Într-un spațiu fain și relaxant, de exemplu, acțiunea de ieri a avut loc la Ballroom ”Your Events – Schnitzel Haus Păulești, se strâng oameni frumoși, inteligenți și generoși, care donează diverse sume de bani pentru cauzele expuse.

La Cercul faptelor bune 2023 au fost prezentate trei proiecte, pe care le voi trece în revistă așa cum au fost prezentate de organizatori:

- Publicitate -

64 de copii din clasele 0-IV vor primi rechizite și ghiozdane la începutul anului școlar, grație proiectului „Aripi spre Viitor”, susținut de organizația Armata Salvării – filiala Ploiești.

Atunci când într-o familie nevoiașă, veniturile sunt reduse și din ele abia sunt acoperite hrana și traiul de pe o zi pe alta, mersul la școală pentru copii nu este o prioritate. Cu această situație se confruntă sute de familii din Ploiești și unele sate din împrejurimi, lucru pe care Armata Salvării l-a identificat în urma coordonării unui proiect after-school social desfășurat 3 ani și jumătate la centrul de zi al asociației.

Astfel, pentru începutul anului școlar 2023-2024, asociația Armata Salvării își propune să achiziționeze ghiozdane echipate cu rechizite, prin care un număr de 64 de copii din 40 de familii nevoiașe vor fi ajutați în demersul lor educativ.

„Mulți copii din familiile defavorizate nu merg la școală deoarece nu au echipament școlar, haine, încălțăminte și, de foarte multe ori, le lipsește chiar și o alimentație regulată. Prin acest proiect dorim să acoperim o parte din costurile necesare unei familii defavorizate în vederea înscrierii copiilor la școală sau continuarea acesteia.” Roxana Termignone, coordonator proiect.

Copiii și tinerii cu nevoi speciale de la Centrul de Zi al Asociației ASHCF-R Prahova se vor reîntoarce la activități, mulțumită proiectului susținut de Asociație în cadrul Cercului Faptelor Bune.

De-a lungul celor peste 30 de ani de activitate în Prahova, Asociația a desfășurat activități de logopedie, kinetoterapie, informatică, desen, artizanat etc. în cadrul sediului asociației, unde funcționează și un Centru de Zi pentru consiliere și sprijin pentru părinți și copii. Din luna februarie a acestui an, toate aceste activități cu tinerii și copiii au fost întrerupte, centrala termică încetând să funcționeze, din cauza vechimii sale.

- Publicitate -

Copiii și tinerii care veneau la activități au nevoie de continuitate, de activități desfășurate regulat, astfel că Asociația are nevoie urgentă de achiziționarea unei noi centrale termice și a caloriferelor pentru a putea relua activitățile din toamnă, în sezonul rece

3 recitaluri de muzică de cameră susținute de 12 tineri muzicieni vor avea loc în Ploiești, mulțumită proiectului “Anima” susținut de Asociația Sync.

Cele 3 recitaluri vor fi susținute și în aer liber și vor avea tematici și decoruri inedite pentru ca publicul să aibă parte de o experiență unică, atât muzicală, cât și vizuală.

Din ce în ce mai puțini tineri aleg acest domeniu și foarte mulți se reorientează pe parcurs spre un altul. Motivele sunt numeroase: lipsa instrumentelor muzicale, extrem de costisitoare, lipsa partiturilor, lipsa oportunităților de exprimare artistică (recitaluri,
concerte), precum și lipsa posturilor vacante în cadrul orchestrelor profesioniste din țară. Asociația Sync își dorește să sprijine tinerii interpreți de muzică clasică aflați la început de drum, oferindu-le oportunitatea de a-și demonstra talentul și măiestria în fața publicului.

- Publicitate -

“Prin intermediul proiectului ne propunem să punem bazele unei comunități de tineri muzicieni de valoare. Ne dorim să construim o platformă de exprimare artistică pentru aceștia, în orașul Ploiești. Orașului îi lipsește impactul generației tinere de artiști și intelectuali”, Ioana Văleanu, coordonator proiect.

În urma evenimentului de ieri s-au strâns peste 50.000 de lei, o sumă suficientă pentru ca 64 de copii din familii sărace să meargă la școală cu ghiozdane și rechizite noi, 12 tineri muzicieni din Ploiești să susțină recitaluri în aer liber și peste 200 de tineri cu dizabilități să se poată înâlni la sediul unui ONG pentru diverse activități.

Felicitări organizatorilor – Fundația Comunitară Prahova și tuturor donatorilor!

P.S.  Pe parcusul celor 15 ediţii, prin Cercul Faptelor Bune au fost atrase fonduri de peste 220.000 de lei, bani care au finanţat 43 de proiecte importante pentru comunitate.

- Publicitate -

Galerie foto (sursa: Facebook/Sorin Petculescu)

Distribuie articolul:

Provocarea Observatorul Prahovean

- Publicitate -

Ai un pont care se poate transforma într-o știre? Trimite pe WhatsApp la 0785 075 112

Vreți să aflați cele mai noi știri din Prahova? Abonați-vă la Google News

spot_img

Exclusiv

Cine este responsabil de incendiul din Ploiești pentru care a fost emis un mesaj RO ALERT

Vinerea trecută, un incendiu a izbucnit într-o hală dezafectată...

Nași, fini, afini și prieteni ai lui Andrei Volosevici, plătiți regește din banii ploieștenilor. Primărie de cumetrie

Peste un milion de lei, din banii ploieștenilor. Atât a plătit primăria Ploiești și instituțiile subordonate pentru neamurile și apropiații primarului Andrei Volosevici, în anul fiscal 2022, sub formă de salarii, prime, sporuri și idemnizații.

S-a redeschis circulația rutieră pe Bulevardul Independenței din Ploiești [FOTO-VIDEO]

În această dimineață s-a redeschis circulația rutieră pe Bulevardul...

Curse ilegale de mașini și drifturi la Sala Sporturilor Olimpia din Ploiești [VIDEO]

De ani buni, locuitorii din zona Sălii Sporturilor din...

Abonează-te la newsletter

- Publicitate -

Știri noi

Cine este responsabil de incendiul din Ploiești pentru care a fost emis un mesaj RO ALERT

Vinerea trecută, un incendiu a izbucnit într-o hală dezafectată...

Grevă la Arhivele Naționale – Serviciul Județean Prahova

Astăzi, între orele 11:00 – 12:00, angajații din ARHIVELE...

Șefii Poliției Române, ședință la sediul IPJ Prahova [VIDEO]

Doi șefi ai Poliției Române au participat ieri la...

Ministerul Apărării Naționale face angajări la Ploiești

Batalionul 96 LAROM "Mircea Voievod" din Ploiești, desfăşoară în...
- Publicitate -
- Publicitate -

Informații utile

Ce este promisiunea de vânzare-cumpărare a unui apartament

Continuăm proiectul ”Casa Nouă”, cu scopul de a vă...

Robin Mihai este triplu medaliat cu aur la Campionatul Mondial de Kempo IKF cu sprijinul Supermarket La Cocoș

Ce ar fi sportul ploieștean fără implicarea oamenilor de...

Întreruperi de energie electrică în Ploiești și Prahova în perioada 20-24 mai. Zonele afectate

Distribuție Energie Electrică România - Sucursala Ploiești anunță întreruperea...

Medicul Alin Scarlat: Cum influențează activitatea fizică longevitatea

Observatorul Prahovean publică o serie de articole, extrase din...
- Publicitate -

Emisiuni
Observatorul Prahovean

- Publicitate -

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Cine este responsabil de incendiul din Ploiești pentru care a fost emis un mesaj RO ALERT

Vinerea trecută, un incendiu a izbucnit într-o hală dezafectată...

Grevă la Arhivele Naționale – Serviciul Județean Prahova

Astăzi, între orele 11:00 – 12:00, angajații din ARHIVELE...

Șefii Poliției Române, ședință la sediul IPJ Prahova [VIDEO]

Doi șefi ai Poliției Române au participat ieri la...
- Publicitate -