- Publicitate -

Ce mă enervează? Nemernicii care înjură pe stradă și în autobuz, gibonii grobieni care distrug tot ce le pică în cale…

Ce mă enervează? Păi, în primul rând mă enervează faptul că sunt nevoit să scriu despre ce mă enervează, în loc să scriu despre ce NU mă enervează. Mă enervează faptul că n-am pe cine să laud din viața publică și din cea politică a celor pe care i-am ales…sau a celor pe care am ales să nu-i aleg.

- Publicitate -

Mă enervează când văd bătrâni stând la cozi în a treia zi lucrătoare a anului ca să-și plătească taxele și impozitele către o administrație publică ce nu ne le dă apă caldă și îi ține în frig în prag de iarnă.

Mă enervează funcționarii publici care își fac treaba în doru’ lelii pentru că salariul merge oricum. Mă enervează cum stau ei și le vorbesc oamenilor în zeflemea, din spatele ghișeelor de sticlă securizată și cum îi expediază ei după zeci de hârtii și ștampile. Mă enervează când îi văd cum se arată ei ofuscați de faptul că oamenii sărmani care așteaptă cu orele pe la cozi, nu posedă dosare cu șină și pe deasupra își mai și permit să se prezinte la ghișeu fără să cunoască pe de rost toate legile țării.

Citește și Scandal monstru într-un bloc din Ploiești. Un locatar a agresat doi vecini

Mă enervează că autoritățile se sesizează numai după ce o nenorocire se întamplă. Mă enervează că ITM-ul, de exemplu, vine și constată accidente de muncă, în loc să le prevină. Da, cum s-a întămplat accidentul, hop! … cum apar și ei, da, verifică hârtii și constată, mai alels constată. Îți dai seama ce mulțumite sunt familiile celor decedați când află că firma X a fost verificată de ITM. Da, și s-a găsit și vinovatul. Ghici cine e vinovatul? De-asta se-tâmplă nenorociri și vedem zilnic muncitori care toarnă bitum încălțați în șlapi, se cocoață pe schele în pantaloni scurți, sapă șanțuri necofrajate și demolează fără cască și ochelari de protecție. Dar e important că după ce se întâmplă fiecare accident, ITM-ul vine și constată.

Mă enervează Poliția Locală pentru că nu face absolut nimic în orașul ăsta aflat în pragul anarhiei și că suferă de lentoare cronică dar și de indiferență crasă și asta chiar mă enervează. În schimb Poliția Locală răspunde cu religiozitate la scrisori. Daa, noi le scrieeem…ei ne răspuuund…Daa, am devenit  așaaa…un fel de penpal-și…

Citește și Jurnalul ploieşteanului rămas fără apă caldă: Mi-e frig și vreau să vină DNA-ul!

- Publicitate -

Mă enervează cei care sunt opinie publică on-line iar când e vorba de ieșit în stradă pentru a-și cere drepturile, o fac și ei la modul vehement…dar din păcate, tot on-line.

Mă enervează toți nemernicii care înjură și emit abjecții pe gaura din mijlocul feței, în spații publice și în centre comerciale. Mă enervează toți gibonii grobieni care distrug mijlocele publice de transport în comun și care își țin copitele suite pe scaunele călătorilor ori îi agresează verbal și fizic pe copiii și părinții noștri.

Mă enervează toți cei care zbiară pe stradă precum țapii la tăiere. Mă enervează nemernicii triviali care scuipă și aruncă gunoiul pe stradă și toți neaderthalienii care își parchează mașinile în locuri nepermise, ocupând trotuarele pietonilor și mă enervează faptul că încă mai există instituții care nu au în interior sau exterior rampe pentru accesul persoanelor cu dizabilități.

- Publicitate -

Mă enervează cei care își duc în fiecare dimineață potăile prin parcurile de joacă ale copiilor, pentru a-și face nevoile acolo unde se vor juca mai târziu cei mici. Mă enervează cei care își aruncă lăturile și gunoaiele pe fereastra cocinei unde își duc traiul sau în stradă; ori cei care își usucă preșurile și bulendrele pe gardurile caselor și mă enervează toți maneliștii care zbiară noaptea în microfoane, prin cotețe cu etaj și ștucaturi aurite. Mă enervează șoferii care nu respectă regulile de circulație, care nu semnalizează și nu acordă prioritate, claxonează după femei, poluează fonic dând muzica la maximum din mașini sau conduc drogați și beți.

Citește și Nici acum, când rezolvarea crizei apei calde a intrat în linie dreaptă, primarul Ploieștiului nu se poate abține

Mă enervează să vad copii de zece ani care își petrec zilele prin sălile de jocuri, pufăind din țigări electronice și bând doze după doze de sucuri energizante. Mă enervează gunoaiele din parcuri, atât cele menajere cât și cele umane din specia celor care își petrec nopțile pe acolo consumând alcool și droguri, behăind noapte de noapte și nelăsând oamenii cinstiți care merg a doua zi la muncă, să se odihnească. Dar mai mult mă enervează polițiștii care, atunci când rareori îi văd, nu-i amendează ci doar le notează datele și îi roagă să plece. Binențeles că în noaptea următoare revin tot acolo știind că nu pățesc nimic și asta mă enervează.

- Publicitate -

Mă enervează că văd mai multe știri despre Lenuța din Pleșcoi decât despre elevii premianți din județ, mă enervează faptul că rafinăriile și incineratoarele de deșeuri ne poluează, că noxele lor ne trimit pe noi și copiii noștri, încet dar sigur în mormânt și mă enervează faptul că nicio autoritate de mediu nu face altceva decât să le taie chițanțe cu amenzi. Ca și când amenzile alea ne-ar salva viețile nouă și nu mai degrabă scaunele lor de sinecuriști politruci incapabili.

Mă enervează faptul că în țara asta nu există meritocrație și nici voluntariat onest. Cum adică nu înțelegeți ce vreau să spun prin voluntariat onest? Voluntariatul onest este acel voluntariat care se face din convingere și cu dedicare, nu pentru selfie-uri pe Facebook. Da, și mă enervează toți politicienii, absolut toți, fără excepție.

Mă mai enervează maximum popii libidinoși, preotesele isterice și babele colivărese de pe langă parohii, mă enervează prelații albi în limuzine negre și veșnicii șlăgărici iubăreți ai anilor ’80 care țin și acum concerte estivale la teatrul de vacanță de pe frumosul litoral. Mă enervează putorile care trăiesc din ajutor social, care după ce se îmbată bine la birt, merg nopțile acasă și-și bat cu regularitate nevestele și copiii, cu coada lopeții.

- Publicitate -

Mă enervează latrina din curtea școlii, cișmelele și artezienele care nu funcționează, duminicalii de mall veniți la promenadă în papuci chinezești, maiou cu paiete și budigăi de baie, ciorile de pe bulevard, șefii de piețe foarte importanți cu precupețele, atelajele care circulă libere prin oraș și iubitorii de animale care lasă mâncare pentru cotarlele comunitare, dincolo de gard sau ușă. Păi bine măăăi, drăgi iubitori de animale, dacă le iubiți, adoptați-le, nu le lăsați la poartă să ne muște copiii, părinții, și poștașii. Eu, deși am mai multe animale, le iubesc pe toate…dincoace de gard nu dincolo de el. Ce faceți voi nu e iubire, adică voi în casă și ele în stradă, asta e ipocrizie…și mă enervează.

Mă enervează în egală măsură edilul șef și banul de județ că înainte de a rezolva o problemă stringentă pentru cei care i-au ales, au găsit de cuviință ca mai întâi să se bălăcărească precum Prodanca cu Reghe, în timp ce sărmanii oameni suferă din lipsa apei calde. Mă enervează agramații de la televizor, reporterițele de ocazie, care nu știu să citească două rânduri de pe prompter, breaking news-urile despre mărirea pensiilor, filmele patriotice americane și nodul de la cravata lui Klaus Johannis.

Mă enervează Mircea Eliade că a murit înainte de ’89 și Iliescu…și Iiescu. Mă enervează că lumea nu mai citește cărți, că Mamaia s-a umplut de cocalari, că nu suntem încă în Schengen, că țiteiul se tranzacționează doar în dolari, că s-au desființat traseele 104, 30, 24 și 14 din Stația Paris ce mergea la Ștrandul Bucov, pe care l-au desființat doar ca să mă enerveze.

- Publicitate -

Mă enervează faptul că toate cinematografele din Ploiești au ajuns niște ruine și aparent, nimeni nu observă asta, mă enervează faptul că nu se mai găsește oranjadă și profiterol în cofetării, că n-avem lebede pe Dâmbu și mă enervează maxim turistul din Olanda pe care l-am auzit acum doi ani la Muzeul Ceasului spunând că e dezamăgit de faptul că n-a observat expus în vitrine, niciun smartwatch. Și cu ocazia asta mă enervează și toată Olanda care ne pune bețe în roate ca să n-avem noi autostrăzi și Port la Constanța și să aibe ei la Rotterdam.

Mă enervează că n-avem la robinet apă rece de Crîngul lui Bot și apă caldă de CET Brazi, mă enervează reclamele la detergenți de vase și cele la conserve pentru animale dar cel mai mult mă enervează reclamele la medicamentele pe “bănuți” care se vând numai la farmacia cordului vieții.

Mă enervează știrile despre Arșinel, mă enervează reportajele din casele celebrilor nimeni care-și scot chiloții cu sclipici de prin sertare, live-urile de 1 Mai despre aripioare la grătar, și articolele moralizatoare și semidocte în care autorii lor își pun în șapou poze cu ei zâmbind fațetat…a și mă mai enervează televizoarele cu lămpi și dansul pinguinului la nunți.

Mă enervează faptul că suntem vecini cu o țară independentă cotropită sălbatic de alți vecini și mă enervează că unii cred că electricitatea, gazele și combustibilii convenționali s-au scumpit fix din cauza asta. Mă enervează că cele mai mari două forțe militare ale lumii au ajuns una pe mâna unui dezaxat iar cealaltă pe a unui decrepit.

Mă enervează că ne vorbim de rău țara în fața străinilor dar că ne mândrim cu ea doar noi între noi, mă enervează purtătoarele proaspăt platinate și rujate, de cuvânt…sau de cuvânt, platinate și proaspăt rujate…ale inspectoratelor de poliție, ce apar pe sticlă la știrile de la ora 17:00, cu cașchetele lor vizibil supradimensionate și neutilizate, respectiv pe cap; citindu-ne aproape cursiv, de pe foi A4 lucioase, comunicate de presă despre operațiuni sexuale speciale de tip rural, redactate în limbaj cazon, de alții.

Mă enervează suvenirurile de la Bran cu Dracula, magneții de frigider cu litere chirilice, iconițele plastifiate cu popi cu ochi albaștri agățate la retrovizoare, cozile interminabile la telecabină, săniușul pe pârtia de schi, nașii șpăgari de pe trenuri, ratele la bănci, patinajul artistic, caltaboșul cu covrigi, cozile de mașini de pe Valea Prahovei, dansatoarele din buric de pe la botezuri și taximetriștii care fac politică. Dacă am uitat ceva, sigur o să mă enervez…

Și totuși, știți ce nu mă enervează? Păi n-aveți de unde să știti…tocmai de aceea nici nu vă spun…

Și asta o fac doar așa … ca să vă enervez!

Provocarea observatorul prahovean

Sondaj Observatorul Prahovean

- Publicitate -

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0785 075 112, pe WhatsApp sau Signal.

Urmărește știrile Observatorul Prahovean și pe Google News!

- Publicitate -

Articole asemănătoare

Noi imagini de la accidentul produs marți dimineață pe DN1A, între Mitică Apostol și Zalhana [VIDEO]

Un accident rutier în urma căruia o persoană a fost rănită s-a produs marți dimineață, în jurul orei 06.30 pe DN1A în Prahova, între...

Un drum din Prahova, în topul celor mai frumoase din România

Cu toate minusurile sale la capitolul infrastructură, România are totuși și câteva drumuri care intră în top. Cel puțin într-un top turistic: platforma de...
- Publicitate -
- Publicitate -
- Publicitate -

Ultimele știri

Noi imagini de la accidentul produs marți dimineață pe DN1A, între Mitică Apostol și Zalhana [VIDEO]

Un accident rutier în urma căruia o persoană a fost rănită s-a produs marți dimineață, în jurul orei 06.30 pe DN1A în Prahova, între...

Un drum din Prahova, în topul celor mai frumoase din România

Cu toate minusurile sale la capitolul infrastructură, România are totuși și câteva drumuri care intră în top. Cel puțin într-un top turistic: platforma de...

Indemnizația pentru veterani şi văduve de război s-a majorat. Actele necesare pentru a obține ajutorul financiar

Începând cu luna ianuarie 2024, indemnizațiile pentru invalizi, veterani și văduve de război au fost majorate. Președintele Klaus Iohannis a promulgat legea care prevede...

Scările de la blocul Gioconda din sudul Ploieștiului au făcut prima victimă

Scările în paragină din fața blocului Gioconda, din zona Gării de Sud a Ploieștiului, au făcut prima victimă. Cine este de vină? De ani...

Manelistul Tzancă Uraganu, audiat de polițiști după ce ar fi primit bani falși la dedicații

Tzancă Uraganu a fost citat şi audiat într-un dosar legat de bani falşi. Cântăreţul ploieștean de manele se apără şi spune că ar fi...
Emisiuni
- Publicitate -

Imagini de la incendiul care restricționează traficul între Râșnov și Predeal. O hală plină cu materiale plastice a luat foc

Traficul rutier pe DN73A, la ieșirea din Predeal spre Pârâul Rece se desfășoară cu dificultate încă de noaptea trecută din cauza unui incendiu violent...

Încep plăţile pentru beneficiarii Venitului Minim de Incluziune. Ce reprezintă acest venit și cine beneficiază

Ministerul Muncii anunţă că de marţi încep plăţile pentru beneficiarii Venitului Minim de Incluziune. Suma totală care va fi plătită celor 209.856 de beneficiari...

Primăria Ploiești a anunțat programul de cârpire a străzilor. Puteți începe cu groapa din fața Uzuc?

De luni bune șoferii care circulă pe strada Marin Brutaru, chiar în fața Uzuc, riscă să-și distrugă mașinile sau să producă un accident rutier...

Trafic restricționat între Râșnov și Predeal, pe DN73A, din cauza unui incendiu la o hală

Traficul rutier se defășoară pe un singur fir pe DN73A, între localitățile Râșnov și Predeal din cauza unui incendiu violent izbucnit la o hală. Vezi...

Scumpiri la alimentele cu adaos plafonat

Prețul produselor alimentare a crescut în luna ianuarie 2024 inclusiv la alimentele care se regăsesc pe lista celor cu adaus plafonat. Cele mai însemnate...
Emisiuni
- Publicitate -