- Publicitate -

Am avut pandemie. Acum război. Chiar aveam nevoie de un filtru care să ne “ajute” să plângem?

Viața noastră e tot mai mult ancorată într-o lume superficială numită socială media. Ne folosim de aplicații și filtre pentru a crea o versiune mai bună a noastră. În cazurile extreme, ajungem să nici nu mai semănăm cu avatarul pe care ni l-am creat în virtual.

Și, când ne plictisim, scoatem telefonul și începem să plângem, din suflet, cu ajutorul unui filtru care a devenit viral pe internet.

Citește și: Amintiri din copilărie: “Nu aveam Balenciaga, ci adidași rupți și bani de-o cola”

Ți se pare că viața ta e prea frumoasă? Nu ai auzit de pandemie și de război? La tine benzina e în continuare tot 5 lei? Nu ai niciun necaz și nici nu suferi de anxietate, depresie sau alte boli ale secolului?

Nu e nicio problemă! S-a inventat filtru care te face să plângi

Exact cum ai auzit! Filtrul care te face să plângi a apărut de curând și pare că acapareză tot mai mulți utilizatori care își doresc să utilizeze această “opțiune”.

Cum funcționează filtru care te face să plângi?

Prima dată utilizatorul îl descoperă la un prieten care deja și-a făcut timp să îl folosească. Apoi, în disperare, pentru că pare “funny”, îl încearcă. Nu contează cum arată chipul tău pentru că, filtru te va “ajuta” să plângi. Și nu orice fel de plâns, ci unul realist.

Citește și: Noul președinte CJE Prahova, David Ristea: “Tinerii pleacă spre București sau străinătate. Conducătorii orașului trebuie să facă Ploieștiul mai atractiv”

Nu știu de ce mai avem nevoie de acest filtru. Nu plângem suficient din cauza a ceea ce ni se întâmplă? E un soi de terapie pentru toate problemele emoționale pe care le avem? Poate fi cineva afectat din cauza acestui filtru? De ce își doresc oamenii să se filmeze în timp ce se prefac că plâng?

Filtrul care te face să plângi

Filtrul se numește “Crying” și pare a fi cea mai stupidă creație prin care oamenii își fac apariția pe internet. Sunt convins că pentru unii filtru este doar un moment de relaxare și amuzament, dar ar fi recomandat să ne punem mai multe întrebări înainte de a folosi tot ceea ce ne iese în cale. Trăim pe pilot automat și pare că acest filtru nu face altceva decât să antreneze tristețea globală.

Să ne înțelegem: nu am nimic cu filtru, am o problemă cu faptul că acesta este în trend. Rata lui de adopție e atât de mare încât pare că ne dereglăm, puțin câte puțin. Își iau notițe psihologii în legătură cu aceste aspecte ale “vieții” sau și ei se amuză atunci când văd un prieten/pacient pe ‘net care plânge de zici că i-au murit și părinții și copiii?

E totul atât de real și… de „amuzant”

Și poate că aș fi trecut cu vederea peste filtru care te face să plângi dacă nu era atât de realist. Tehnologia ne ajută să facem o multitudine de lucruri, dar în lipsă de creativitate și productivitate, ne face să fim penibili. Atât de penibili că ne aplaudăm în acest demers.

Cum, tu ai ai folosit filtru care te ajută să plângi? Nu ești curios? Nu stai pe TikTok? Haide, vezi cum e! O să-ți placă să-ți petreci timpul prețios într-o poveste care te arată într-un mod hidos.

Cel mai prost scenariu e activ deja. Războiul din Ucraina îi face pe foarte mulți oameni să plângă, fără încetare, de frică, de dor, de foame, real și fără filtre. De ce aveam nevoie de un astfel de filtru?

Un filtru care să ne spele vasele din chiuvetă?

În viitorul, dacă mergem tot mai mult în această direcție a filtrelor și realității virtuale, vom inventa tot felul de idei “inteligente”. Vom avea filtre care să ne arate că stăm într-o casă de lux, chiar dacă stăm în garsonieră și nu avem vasele spălate, ne vom face un selfie și apoi, datorită unor minuni tehnologice, ne vom trezi cu soție și 2-3 copii.

În America, utilizatorii își vor face poză cu un dolar în mână, iar un filtru îi va ajuta să se vadă cu cel puțin un geamantan plin de bani. Sau deja există asta? Nu va mai conta ce avem în viața reală, ci doar ceea ce ne spune internetul că avem.

Lumea s-a schimbat, tinerii au „pământ” în Metaverse

Adulții nu știu, dar tinerii deja își cumpără terenuri, nu pe lună, ci în Metaverse. Viața se schimbă, însă, dacă nu va rămâne nimeni ancorat în realitate, Pământul va obosi să se rotească.

Textul ăsta, știu, nu e cel mai optimist, însă, nu e vina mea, ci a tuturor filtrelor care împing oamenii într-o zonă tot mai gri, plină de angoase și bani de dat la psiholog și farmacii.

P.S. Pentru băieții cu trabant s-a inventat filtru care te face să te simți ca într-un Porsche.

Citește și: Interviu cu ploieșteanca Ali Stoicescu, studentă la două facultăți, educatoare și lucrătoare de tineret în cadrul Asociației “Un strop de fericire”

Urmărește știrile Observatorul Prahovean și pe Google News!

Articole asemănătoare

Variola maimuței a fost depistată în 11 țări. Ședință de urgență a OMS, răspândirea pe glob provoacă îngrijorare

Aproximativ 80 de cazuri de variola maimuței au fost confirmate în 11 țări, a comunicat Organizația Mondială a Sănătății, care a avertizat că numărul...

Șefa ONAC este urmărită penal pentru achiziția de măști în pandemie. Primele dezvăluiri au apărut încă de acum doi ani

Cornelia Nagy, șefa Oficiului Naţional pentru Achiziţii Centralizate, este urmărită penal de DNA pentru abuz în serviciu în cauza achiziţiei de măşti prin firma...

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

- Publicitate -

Sondaj

V-a plăcut Festivalul Zilele Ploieștiului 2022?

V-a plăcut Festivalul Zilele Ploieștiului 2022?

- Publicitate -

Video Observatorul Prahovean

- Publicitate -

Ultimele știri

Mesajul consilierului premierului Nicolae Ciucă, ieri, de Ziua Copilului: „Am făcut exact ce uram în școală, să citesc referate!”

De Ziua Internațională a Copilului, premierul Nicolae Ciucă a transmis, prin intermediul consilierului său pe Educație, Sorin Costreie, un mesaj de 4 pagini dedicat...

O lume minunată, de Ziua Copilului, la Drăgănești (FOTO)

Ziua Internațională a Copilului a fost sărbătorită de comuna Drăgănești, marți, 31 mai, la Școala Primară Meri. Toți copiii au fost invitați să participe la...

Mai nou ori mai vechi? – VIDEO

Salut și bine v-am regăsit! Sper că ziua de ieri v-a întâmpinat sănătoși și fericiți alături de copii, nepoți, strănepoți sau dimpreună cu copiii...

Autoritățile locale din Florești, moment emoționant, astăzi, de Ziua Eroilor Neamului (FOTO)

Cu ocazia Zilei Eroilor Neamului, administrația locală din Florești a depus coroane la monumentele din Florești și Călinești, pentru a cinsti memoria celor căzuți...

1500 de suflete din satul Vărbila trăiesc, de aproape 18 ani, fără apă potabilă. Cea industrială le este dată „cu porția”

1500 de suflete din satul Vărbila, comuna Iordăcheanu, nu au apă potabilă. Și nu de ieri, de azi, ci din... 2004. Sătenii s-au săturat...
- Publicitate -
- Publicitate -
- Publicitate -

Parteneri

- Publicitate -