- Publicitate -

Am avut pandemie. Acum război. Chiar aveam nevoie de un filtru care să ne “ajute” să plângem?

Viața noastră e tot mai mult ancorată într-o lume superficială numită socială media. Ne folosim de aplicații și filtre pentru a crea o versiune mai bună a noastră. În cazurile extreme, ajungem să nici nu mai semănăm cu avatarul pe care ni l-am creat în virtual.

- Publicitate -

Și, când ne plictisim, scoatem telefonul și începem să plângem, din suflet, cu ajutorul unui filtru care a devenit viral pe internet.

Citește și: Amintiri din copilărie: “Nu aveam Balenciaga, ci adidași rupți și bani de-o cola”

Ți se pare că viața ta e prea frumoasă? Nu ai auzit de pandemie și de război? La tine benzina e în continuare tot 5 lei? Nu ai niciun necaz și nici nu suferi de anxietate, depresie sau alte boli ale secolului?

Nu e nicio problemă! S-a inventat filtru care te face să plângi

Exact cum ai auzit! Filtrul care te face să plângi a apărut de curând și pare că acapareză tot mai mulți utilizatori care își doresc să utilizeze această “opțiune”.

Cum funcționează filtru care te face să plângi?

Prima dată utilizatorul îl descoperă la un prieten care deja și-a făcut timp să îl folosească. Apoi, în disperare, pentru că pare “funny”, îl încearcă. Nu contează cum arată chipul tău pentru că, filtru te va “ajuta” să plângi. Și nu orice fel de plâns, ci unul realist.

Citește și: Noul președinte CJE Prahova, David Ristea: “Tinerii pleacă spre București sau străinătate. Conducătorii orașului trebuie să facă Ploieștiul mai atractiv”

Nu știu de ce mai avem nevoie de acest filtru. Nu plângem suficient din cauza a ceea ce ni se întâmplă? E un soi de terapie pentru toate problemele emoționale pe care le avem? Poate fi cineva afectat din cauza acestui filtru? De ce își doresc oamenii să se filmeze în timp ce se prefac că plâng?

Filtrul care te face să plângi

Filtrul se numește “Crying” și pare a fi cea mai stupidă creație prin care oamenii își fac apariția pe internet. Sunt convins că pentru unii filtru este doar un moment de relaxare și amuzament, dar ar fi recomandat să ne punem mai multe întrebări înainte de a folosi tot ceea ce ne iese în cale. Trăim pe pilot automat și pare că acest filtru nu face altceva decât să antreneze tristețea globală.

- Publicitate -

Să ne înțelegem: nu am nimic cu filtru, am o problemă cu faptul că acesta este în trend. Rata lui de adopție e atât de mare încât pare că ne dereglăm, puțin câte puțin. Își iau notițe psihologii în legătură cu aceste aspecte ale “vieții” sau și ei se amuză atunci când văd un prieten/pacient pe ‘net care plânge de zici că i-au murit și părinții și copiii?

E totul atât de real și… de „amuzant”

Și poate că aș fi trecut cu vederea peste filtru care te face să plângi dacă nu era atât de realist. Tehnologia ne ajută să facem o multitudine de lucruri, dar în lipsă de creativitate și productivitate, ne face să fim penibili. Atât de penibili că ne aplaudăm în acest demers.

Cum, tu ai ai folosit filtru care te ajută să plângi? Nu ești curios? Nu stai pe TikTok? Haide, vezi cum e! O să-ți placă să-ți petreci timpul prețios într-o poveste care te arată într-un mod hidos.

- Publicitate -

Cel mai prost scenariu e activ deja. Războiul din Ucraina îi face pe foarte mulți oameni să plângă, fără încetare, de frică, de dor, de foame, real și fără filtre. De ce aveam nevoie de un astfel de filtru?

Un filtru care să ne spele vasele din chiuvetă?

În viitorul, dacă mergem tot mai mult în această direcție a filtrelor și realității virtuale, vom inventa tot felul de idei “inteligente”. Vom avea filtre care să ne arate că stăm într-o casă de lux, chiar dacă stăm în garsonieră și nu avem vasele spălate, ne vom face un selfie și apoi, datorită unor minuni tehnologice, ne vom trezi cu soție și 2-3 copii.

În America, utilizatorii își vor face poză cu un dolar în mână, iar un filtru îi va ajuta să se vadă cu cel puțin un geamantan plin de bani. Sau deja există asta? Nu va mai conta ce avem în viața reală, ci doar ceea ce ne spune internetul că avem.

- Publicitate -

Lumea s-a schimbat, tinerii au „pământ” în Metaverse

Adulții nu știu, dar tinerii deja își cumpără terenuri, nu pe lună, ci în Metaverse. Viața se schimbă, însă, dacă nu va rămâne nimeni ancorat în realitate, Pământul va obosi să se rotească.

Textul ăsta, știu, nu e cel mai optimist, însă, nu e vina mea, ci a tuturor filtrelor care împing oamenii într-o zonă tot mai gri, plină de angoase și bani de dat la psiholog și farmacii.

P.S. Pentru băieții cu trabant s-a inventat filtru care te face să te simți ca într-un Porsche.

- Publicitate -

Citește și: Interviu cu ploieșteanca Ali Stoicescu, studentă la două facultăți, educatoare și lucrătoare de tineret în cadrul Asociației “Un strop de fericire”

Sondaj Observatorul Prahovean

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0785 075 112, pe WhatsApp sau Signal.

Urmărește știrile Observatorul Prahovean și pe Google News!

- Publicitate -

Articole asemănătoare

Percheziții în Prahova. Mai mulți artiști au obținut bani de la stat cu acte false în Pandemie

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița, sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă...

Când își vor primi românii cu pensii mai mari de 4.000 de lei banii reținuți de stat în timpul pandemiei

S-a decis când îşi vor primi banii înapoi românii care au pensii mai mari de 4.000 de lei şi care au plătit timp de...
- Publicitate -
- Publicitate -
- Publicitate -

Ultimele știri

Pățania unui ploieștean care și-a uitat aparatul foto profesional într-o cafenea. ”Noroc cu camerele de supraveghere…”

Fotograful ploieștean Bogdan Vasilescu a povestit pe Facebook experiența prin care a trecut după ce și-a uitat aparatul de fotografiat într-o cafenea din oraș....

De ce avem dependenți de droguri, alcool sau ”păcănele”? Opinia psihoterapeutului Eugenia Popovici

Observatorul Prahovean a solicitat opinia psihoterapeutului Eugenia Popovici cu privire la un fenomen care pare scăpat de sub control: dependența, în special a tinerilor,...

Un tânăr de 24 de ani din Lipănești a fost dat dispărut în Prahova. L-ați văzut?

Niță Romeo Gabriel, în vârstă de 24 de ani, a plecat din mod voluntar de la locuința tatălui său din Lipănești și nu a...

Ce trebuie să știi dacă te sună un ”operator” în numele BNR pentru împrumuturi online

Banca Națională a României atrage atenția asupra unui atac de tip spoofing (utilizarea frauduloasă a numărului de telefon) în care este folosit numele instituției. Comunicatul...

Naționala României a aflat verdictul după incidentele din meciul cu Kosovo

UEFA a înștiințat Federația Română de Fotbal cu privire la sancțiunile acordate în urma incidentelor din partida cu Kosovo, din preliminariile pentru Campionatul European...
Emisiuni
- Publicitate -

S-a întors omul fără adăpost în zona Parcului Eminescu din Ploiești. Au reînceput urletele și înjurăturile

Cazul omului fără adăpost care și-a găsit „o casă” în zona Parcului Eminescu din Ploiești a fost prezentat pe larg de Observatorul Prahovean. Modul...

Controale ale Consiliului Concurenței la Enel România. Compania ar limita concurența pe piață

Consiliul Concurenței a efectuat inspecții inopinate la Enel România SA, la operatorii de distribuție a energiei electrice din cadrul grupului (E-Distribuție Muntenia SA, E-Distribuție...

Amenzile ANAF nu vor mai putea fi plătite la jumătate, în termen de 15 zile

Amenzile ANAF nu vor mai putea fi plătite la jumătate, potrivit noilor măsuri publicate de Guvern. Dacă până acum, amenzile contravenționale aplicate de ANAF puteau fi...

El este șoferul microbuzului strivit între două tiruri pe A 1. ”Drum lin spre Cer, George!”

Cinci oameni au murit, ieri, într-un teribil accident rutier petrecut pe A 1, la Ciorogârla. Aceștia se aflau într-un microbuz care a fost strivit...

Se schimbă prioritatea de trecere pe strada Bobâlna din Ploiești. Ultimele măsuri luate pentru fluidizarea traficului

Închiderea Bulevardului Independenței din Ploiești a dus la îngreunarea circulației rutiere pe străzile adiacente. În acest context, miercuri după amiază, Primăria Ploiești a anunțat...
Emisiuni