Când politicienii se cred dumnezei. Mai sunt cetățenii reprezentați de ei? La Ploiești cu siguranță nu!

2

Parcă niciodată schimbarea de atitudine a forțelor politice după alegeri nu a fost atât de totală. Distanța dintre alegători și aleși crește, realitatea lor nu mai reflectă realitatea noastră. Unul din rosturile opoziției este să dea glas și realității celor care văd altfel lucrurile. Numai că azi în România, aleșii cred că pot face ce vor iar alegătorii îi vor urma. Nimic mai neadevărat. Voi trebuie să urmați electoratul.

La Ploiești de pildă, nu mai există opoziție! Cu un PSD la guvernare la nivel central și cu așteptări din ce în ce mai concrete la nivel local, totul a devenit frumos. Nimic nu mai e criticabil.

Îmi e dor, la modul cel mai serios, de luările de poziție ale consilierului George Botez. Spumos și argumentat în egală măsură. N-am fost vreodată simpatizant PSD, dar de la unii reprezentanți ai acestui partid am așteptări. Astăzi sunt sub anestezie.

Citește și PSD Prahova propune un nume surpriză pentru funcția de prefect: Daniel Nanu

USR este de departe cea mai mare dezamăgire. Bine, poate și pentru că m-am lăsat amăgit de ei. În opoziție la nivel central dar la putere la nivel local, iată o realitate pe care usr-iștii nu știu să o gestioneze.

De altfel vina lor cea mai mare este că se cred mult mai buni decât sunt. Mult prea individualiști, incapabili să lucreze în grup. Fiecare se vede pe sine un Mesia și vede în cel de lângă el un Lucifer.

De aici certuri interne fără noimă și fără sfârșit. V-aș recomanda să vă treziți, să vă uitați fiecare în oglindă. Vedeți? Nu sunteți atât de frumoși pe cât visați! Doar deveniți irelevanți. Atât!

Cu un PNL la putere pe toate palierele la nivel local si din ce în ce mai puțin la nivel central, e mai complicat. Dar să nu uite că susținerea oamenilor se schimbă la fel de repede cum își schimbă ei liderii sau alianțele.

Mai ales că, dacă până în alegeri discutau problemele fiecărui domeniu cu cei desfășurau activități acolo, astăzi, atinși de același sindrom demiurgic se simt justificați să nu mai consulte pe nimeni. Ba chiar să vadă criticile ca pe atacuri nejustificate.

Întrebarea rămâne: mai sunt cetățenii reprezentați de oamenii politici? La Ploiești, cu siguranță nu!

Urmărește știrile Observatorul Prahovean și pe Google News!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

2 COMENTARII

  1. concret ce vrea sa spuna articolul? ca din titlu intelegem ca n-ar fi reprezentanti, dar din articol nu reiese de unde concluzia din titlu. e doar o varsare de of personala, subiectiva a autorului? Erati mai isteti.

    • Concret, articolul vrea să spună că, electoratul PNL și-a urmat candidații ce infierau guvernarea PSD și invers, aceștia susținînd că o fac pentru binele lor, de exemplu. Pentru ca ceva mai târziu să se alieze tot pentru binele lor. Mai vrea să spună că, de la gesturile de deschidere și de interes față de problemele ridicate de electori până la indiferența de după alegeri este o mult prea mare distanță. Și mai vrea să spună că, iată, atunci când le arăți oglinda au impresia că îți verși ofurile personale și subiective. Subiective sunt, evident că doar duntem subiecți, dar pentru asta nu suntem isteți? Mulțumim de citire!

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău