Până când să avem răbdare? Până mai prăjiți sau mai sufocați niște pacienți? Despre mafioții și sănătate și amețiții din Ministerul Sănătății

2

Andreea Moldovan, secretar de stat în MS, ne sfătuiește să avem răbdare după tragedia de la Victor Babeș.

Păi am avut răbdare după Piatra Neamț, după Matei Balș, după multe cazuri de nenorociri petrecute în spitalele din România, unde dacă nu mori pe loc, sufocat sau ars de viu, oricum mori de vreo infecție intraspitalicească.

Câtă răbdare să mai ai? Ca să afli ce, în final? Nu am aflat nimic, nimeni nu răspunde, nu există demisii, nu există onoare, dar mai presus de toate nu există competență. Liderul USR, Dan Barna, spunea că ”Voiculescu nu este neapărat un diamant șlefuit, dar nu va fi schimbat!” Cu alte cuvinte… o fi cum o fi, dar e al nostru. Ambiție politică nu pe nervii oamenilor, ci pe viețile lor. Cinic…

Ne place în mod deosebit felul în care este susținut: ”Vlad Voiculescu nu este dorit și este atacat pentru că luptă cu mafiile din sănătate…” Păi… să îi dea Dumnezeu sănătate și putere de luptă, dar așteptăm să vedem și prima măsură prin care să dovedească cum luptă. Una măcar… Nu există, dar la postări pe facebook e campion. Dacă ar fi știut cum se îngroapă decedații de covid și tot era ceva. Dovedea măcar că nu e rupt de realitate. Ar fi putut să umble pe la taxa clowback, unde se joacă puternic în stil mafiot. Dar nu o face, caz în care te mai întrebi o dată: cum luptă, cu cine, pentru cine?

”PSD e de vină!” Păi să plătească… Dați-i în judecată, scoateți toate contractele din anii guvernării lor, sumele alea imense plătite pentru spoieli de secții cu titlu de reabilitare, pe echipamente nefuncționale sau inexistente, pe cateringuri mizerabile, pe combinațiile pentru posturile de manageri, pentru dezinfectanții tip aqua chiorensis, pentru un milion de nenorociri…

Românii i-au sancționat deja pe PSDiști la ultimele alegeri, neoferindu-le procentul care să le permită să mai guverneze. I-au sancționat pentru mizeria din spitale, pentru cele 8 spitale regionale de pe hârtie, pentru managerii puși doar pe criterii politice, apoi menținuți în interimat ca să servească interesele de partid, nu ale pacienților. De asta i-au sancționat românii, așa că nu e nevoie să le mai spună cineva că PSD e de vină. Problema e ce fac cei de acum…

Nu se aștepta nimeni la minuni în câteva luni, dar e prea de tot ceea ce se întâmplă. Un minister așa cum este cel al Sănătății nu se conduce cu postări pe facebook, cu fugă de răspundere, cu nicio măsură concretă, dar cu sloganuri lansate cu nemiluita. Ne jucăm de-a corporatiștii la team building sau vorbim despre sănătatea românilor?

În timp ce scriam aceste rânduri, aflam că managerul de la SJU Ploiești a făcut infarct cu puțin timp în urmă. L-au operat, are un stent în plus și a scăpat. Ieri, cam pe la aceeași oră, vorbeam cu el la telefon despre situația din spital, publicându-i apoi declarațiile AICI.

M-am uitat acum în telefon și am constatat că vorbisem cam o jumătate de oră. Dr Bogdan Nica vorbește mult. Îți dă detalii, îți răspunde, asta spre deosebire de predecesorii săi cei muți și ascunși în spatele unor comunicate goale de conținut. Nu am compentențele pentru a-l evalua profesional, dar măcar primesc răspunsuri la întrebările mele, la ale celor care ne scriu. Și nu mereu sunt de acord, și nici nu trebuie, dar există comunicare.

Nu am publicat toată discuția, dar voi reda acum un fragment: ”Am vrut să demisionez. Cât să mai încasezi înjurături și amenințări, tot încercând să pui pe picioare mamutul asta numit SJU Ploiești. Sistemul este în continuare subfinanțat și fără bani doar încropim cu ce avem prin Prahova. Ce să aștept de la minister? Am ținut până acum situația sub control, deși suntem la limită, dar asta pentru că am colegi extraordinari, deși insuficienți. Stăm și peste 12 ore în ture și o să crăpăm pe aici. Îți spun că nu o să demisionez, dar cât să mai reziști așa? Și noi suntem criminalii, noi suntem cei mai înjurați… Tu înțelegi că nu am personal, că nu mai vor să vină medicii și asistenții ca să fie acuzați că sunt criminali?” 

La câteva ore după discuție, dr Bogdan Nica făcea infarct. A scăpat, pentru că au fost colegii acolo. Încă un stent, asta după ce în urmă cu câteva luni suferise o operație pe cord deschis. Colegii de la SJU Ploiești mi-au spus că acum este ok, că se odihnește.

Am redat acest fragment, picat într-un context nefericit. Nu doar pacienții mor. Mă gândeam că nu actualul ministru e de vină, că a moștenit și el răul de la fostele guvernări, că va trece și mandatul său și nimeni nu va fi de vină. Vor veni alții și evident cei de dinainte au fost de vină. Până la urmă, cu o moarte toți suntem datori, dar nu înțeleg de ce să ne grăbim sau să le permitem unora să ne-o grăbească. Până când?

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 40785 075 112

2 COMENTARII

  1. Articolul dumneavoastra reda intocmai NEPASAREA,LIPSA DE EMPATIE,INCOMPETENTA SI CORUPTIA de la MINISTERUL SANATATII SI GUVERN.
    Medicii din tara asta sunt intradevar EROI,nu sunt vinovati de INCOMPETENTA SI NEPASAREA UNOR MAIMUTOI ,FARA STUDII NECESARE ,FARA EXPERIENTA , FARA RESPONSABILITATE .
    Politicienii sunt vinovati pentru felul in care suntem tratati/omorati si arsi de vii in SPITALELE ROMANIEI.
    Ce fac procurorii/DNA ?
    Va doresc sanatate !!!

  2. Asa este..ROMANII i-au sanctionat la vot pe cei din PSD, ROMANII ii vor sanctiona la vot pe cei de AZI de la guvernare;imi e teama ca, daca nici „fostii” si nici „actualii” mafioti nu sunt in stare sa ingrijeasca ROMANIA, apar premisele unei dictaturi sau,mai ales, ale extremistilor..Vadim saracul, nu mai este, hAUR o da din colt in colt,”vechiturile politice” migreaza pe unde le este permis de legea stramba..daca ai bilute si dai din gura despre toti de mai inainte descrisi, sefii bugetarilor si patronul aservit politic iti pun pumnul in gura prin metodele deja stiute..ce este mai rau este faptul ca TOTI COPII din ROMANIA sunt afectati si vor fi afectati multi ani de acum inainte, educatia lor tinde spre „ciocu mic, noi suntem la putere..” ca daca nu faci asa, esti marginalizat si expus la cyberbullyng sau bataie de la gastile de cartier in continua extindere(sunt minori, au NUMAI DREPTURI, nu poti aplica legea, ect)…pai spuneti dvs, domnule Vasilescu..daca nepotelul meu(sau alt membru al familiei) este atacat pe strada de puscariasi eliberati conditionat sau de gastile de cartier iar militia(pardon, Politia) romana nu iau(nu pot sau nu vor) masuri impotriva lor, eu sunt obligat sa stau pasiv(ca asa imi impune legea) in timp ce ai mei sunt in astfel de situatii? presa nu poate decat sa aduca la cunostinta „organelor” despre eveniment, sa ceara, in numele cititorului, relatii dar, mai departe?si, uite asa, pot apare (nu in cazul meu) conditii propice pentru dictatura sau extremism; ce este de facut ?Respect si numai sanatate va doresc

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău