Călăreții Babelor au, de ieri, un nou idol – Dacian, atârnatul de pe Cruce- VIDEO

Îi vezi coborând din autoturismul proprietate, pe platou la Piatra Arsă supărați rău că nu e drum până la Cruce. Sau, măcar, până la Babele.

Că trebuie să-și murdărească în cel mai fericit caz încălțămintea sport, de cele mai multe ori pantofii de lac, cu sau fără toc, ca să vadă niște pietre.

Este drept, nu toți sparg semințe și câțiva dintre ei chiar vorbesc încet, nu înjură cu voce tare praful, soarele, pietrele, noroiul, muntele etc.

Pe drum mai rup câte un bujor de munte, ca să-l cultive acasă la ei, să-l aibă sub ochi în propria grădină sau în ghiveci, pe balcon.

Odată ajunși la Babe, dezamăgiți de ofertă – niște pietre, și alea mici, care nu meritau atât drum, se gândesc, desigur să nu plece cu mâna goală. Își fac amintiri călare pe stânci, că ele nu se supără, n-au nici voce, nici nu se pot mișca, iar afișele care te anunță că n-ai voie să faci asta au exact rolul de a-i stimula.

Și fac poze și filme HD, sau 4k pe care le trimit instant pe Insta, pe TikTok, pe Facebook sau pe Youtube, ca să-i vadă toată lumea ce șmecheri au fost, cât de temerari. Pun și mesaje video motivaționale, ca să-i inspire pe fani.

După care pleacă spre mașini, nervoși rău că n-au putut să mănânce măcar o ciorbă de burtă, că la mici n-aveau pretenții, fiind atât de sus.

Până astăzi, eu nu l-am văzut pe niciunul să aibă tupeul să se cațere pe Cruce ca să-și facă selfie sau vreun motivațional. Probabil că mai există în fiecare câte o scamă de demnitate, de educație, care le spune că nu e în regulă să-ți urci fizicul pe unul dintre puținele simboluri naționale recunoscute ca atare și de academicieni, și de analfabeți.

Domnul din imagine, Dacian, e primul pe care îl văd că are un astfel de tupeu și nu oricând, ci de Ziua Armatei Române.

Cocoțat pe Crucea Eroilor Neamului de pe Caraiman, bălăngănindu-se, că bătea vântul, domnia sa ține un motivațional pentru fanii și susținătorii săi care îl iubesc, și îl respectă.

Ca să nu-i jignească pe cei de-un fel care, probabil, escaladau sincron Babele, Dacian le respectă întrutotul rețeta. Cu tupeu maxim, ține un speach cum altfel decât agramat, înregistrat HD sau 4k și transmis pe social media?

În 1,17 minute de chin, vă reamintesc, bătea vântul, Dacian comemorează Eroii Neamului, le mulțumește soldaților români care se află în” teatre de operație”, transmite ”un gând de pioșenie pentru toți cei care au căzut și s-au sacrificat” și încheie cu tradiționalul ”la mulți ani” transmis Armatei Române și României.

Să vă spun că sunt nervos? Sunt. Vă dați seama care este adevăratul mesaj transmis de Dacian către frații și surorile lui care se rezumau doar la Babele?

VIDEO

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0726 221 596 pe WhatsApp sau Signal

1 COMENTARIU

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău