Cinism în pandemie! Primăria Ploiești i-a lăsat fără burse sociale pe cei mai săraci elevi

0

În timp ce Primăria Ploiești a tocat în ultimii ani peste trei milioane de lei pe tot felul de studii de fezabilitate și proiecte ”expirate”, cei mai săraci dintre elevi au fost lăsați de actuala administrație fără bursele sociale. Cât cinism, în plină pandemie, când fiecare leu contează în familiile sărace!

Potrivit legislației în  vigoare, elevii din Ploiești ar trebui să primească de la primărie burse de performanță, merit, studiu și burse de ajutor social.

Invocând lipsa resurselor financiare, Primăria Ploiești, una dintre administrațiile reședință de județ cu cele mai mari salarii, a rămas datoare câtorva mii de elevi.

Și nu vorbim aici doar de copiii cu rezultate foarte bune la învățământ, ci și de cei care provin din familii sărace, grav bolnavi sau orfani.

Citește și: Cum își bate joc Primăria și Consiliul Local Ploiești de elevii cu note bune. Părinte: ”Mai pot să-i spun copilului meu rămâi în țară?”

Astfel, elevii care ar fi trebuit să primească de la Primăria Ploiești burse de ajutor social (nu vă gândiți la sume uriașe, este vorba de 50 de lei/lună!) au fost ignorați pur și simplu de actuala administrație.

”De la începutul anului și până în prezent, copilul meu nu a primit nicio bursă socială. Eu lucram cu ziua, dar de când cu pandemia am rămas fără venituri. Măcar cu banii ăia puteam lua pâine și lapte la copil”, ne-a sesizat părintele unui elev de la Școala Anton Pann din Ploiești.

Contactați de observatorulph.ro, reprezentanții unității de învățământ respective au transmis că în anul 2020 Primăria Ploiești nu a efectuat niciun virament pentru plata burselor sociale. Și suntem deja în luna mai!

Potrivit legislației, bursele de ajutor social se acordă elevilor orfani sau bolnavi de TBC sau alte boli grave, dar și celor care provin din familii unde venitul mediu lunar pe membru este de cel mult 336 de lei.

 

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău