Guvernul nemernicilor. Singurii români păsuiți la plata chiriilor și utilităților sunt ”amărâții” de notari, avocați și executori

14

Din cauza crizei economice generate de coronavirus, în România sunt înregistrați oficial peste un milion de șomeri. Singurii cărora Guvernul le poartă de grijă sunt notarii, avocații și executorii. Da, ați citit bine! Pe perioada stării de urgență, Guvernul Orban a decis că aceștia nu vor plătii chirii sau utilități, deoarece ”suferă” de reducerea numărului de clienți. Cinic, dar adevărat!

Majoritatea șomerilor care și-au pierdut locurile de muncă din cauza pandemiei provin din sectoare economice unde salariile nu depășeau cu mult minimul pe economie, astfel încât tot familiile foștilor angajați pur și simplu nu mai au bani să trăiască de pe o zi pe alta.

Ce face Guvernul Orban în acest timp? Se încurcă în tot felul de ordonanțe de urgență privind alocarea șomajului tehnic: ba că trebuie certificat de la Ministerul Economiei, ba că nu mai e nevoie, etc.

În timp ce PNL atacă la Curtea Constituțională proiectul de lege al Opoziției privind amânarea de la plata ratelor, chiriilor și utilităților a celor mai săraci români, Guvernul Orban a adoptat, ATENȚIE!, amânarea obligației de plată a facturilor la utilități și chirie pentru avocați, notari publici și executori judecătorești pe perioada stării de urgență. 

Iată cum a motivat aseară șeful Cancelariei prim-ministrului, Ionel Dancă, citat de ziare.com, hotărârea de guvern respectivă: ”Vorbim despre exceptarea unor profesii pe perioada stării de urgență de la plata utilităților și a chiriei, amânarea obligației de plată a acestor facturi pentru profesiile din domeniul juridic care sunt obligate să nu-și întrerupă activitatea în această perioadă, respectiv avocați, notari publici și executori judecătorești”.

Cu alte cuvinte, dintre toți românii care suferă pierderi uriașe în această perioadă, de la croitorese și angajații în diverse ateliere de producție închise de coronavirus și rămași pe drumuri, până la șomerii din turism, alimentație publică și comerț, Guvernul Orban a decis că doar avocații, notarii publici și executorii judecătorești merită să fie păsuiți la plata chiriilor și facturilor de utilități! Cum poți să fii atât de nemernic?

Cu tot respectul pentru practicanții acestor profesii liberale, nu cred că mor de foame, la propriu, cum o fac mulți din cei peste un milion de șomeri din România! Nu cunosc și nici nu am auzit de vreun notar, avocat sau executor judecătoresc care să trăiască de pe o zi pe alta și să aibă nevoie de această facilitate!

În aceste condiții nu poți să nu te întrebi: Cât de mizerabil, cinic și rupt de realitate să fii, Orbane? Cât?

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

14 COMENTARII

 1. De la acesti incompetenti,obedientii serviciilorsi dusmanii omului de rand,nu te poti astepta decat ,la aseme ea ineptii,n,au facut numic ,din ce,au promis,noricul lor e opozitita ,care parca doarme si nu puncteaza si combate toate greselile,sau sunt pe ascuns ,de acord,nu ne mai ramane decat plecarea din tara ,sa,i lasam si sa le uram tot …….

 2. BRAVO!…săracii de ei…sunați dlor la antena 1 și să facem un teledon și pt categoria aceasta de amărâți ai țării noastre….mă mir că nu s.au scutit și pe ei de unele cheltuieli….

 3. Dar de magistrații care își încasează în continuare salariile de zeci de mii de lei lunar fără a face nimic nu aveți nimic de scris? Sau ei sunt imuni și în fata presei?

 4. Cat de usor este sa critici, atat timp cat nu esti in pielea acelor „amarati”. Uitati niste lucruri esentiale. Ianuarie-februarie a fost protestul magistratilor – nu s-a judecat aproape nimic. Din 16 martie, stare de urgenta, din nou nu se judeca aproape nimic, avocatii fiind obligati sa-si continue activitatea desi nu au niciun client. Ce se intampla de fapt? Isi continua activitatea stand acasa pentru ca asa au fost obligati de Guvern, timp in care nu beneficiaza de nicio indemnizatie de la stat, astfel cum sunt remunerati cei din spatiul privat si bugetar.
  Daca va trece aceasta stare de urgenta, ar mai fi iunie in care avocatii ar putea incheia contracte, respectiv ar fi remunerati. Ulterior, iulie-august, vacanta judecatoreasca iar avocatii vor ramane din nou fara clienti.
  Dupa care vin lunile septembrie-decembrie la care se adauga ianuarie, deci 5 luni de munca intr-un an de zile.
  De unde mama naibii credeti ca avocatii stau cu fundul pe galeti de bani? Ei n-au facturi de platit? Familii de intretinut? Ei traiesc cu aer? Nu trebuie sa manance?
  Cunoasteti ca doar aprox 20% din avocatii din toata tara au venituri care sa le permita o viata peste medie? Nu cred… restul de 80% au vieti pline de griji, in care, daca-si permit un concediu pe an subt fericiti.
  Sunt avocati care lunar nu reusesc sa aiba un castig care reprezibta venitul mediu pe economie.
  Din ce cauza se intampla asa? Din cauza oamenilor care desi au probleme, se prezinta la avocat, avocatul ii ajuta iar ei uita sa-i plateasca. Este umilitor pentru un avocat sa sune de 10 ori un client ca sa-l plateasca pentru munca prestata iar clientul sa-l tot amane. Toti cei care vad lucrurile asa, merita un tratament special, cred. Banu jos la incheierea contractului iar in caz contrar, usa. Exact cum se intampla la notari.
  Si acum va apucati sa dati in avocati pentru ca au primit facilitatile de a nu platii chiriile si utilitatiile. Pe bune? Oare va documentati un pic inainte de a scrie astfel de articole si de a influenta in acest mod opinia publicului!? Evident, va ramane o intrebare retorica…
  Cu totii urati avocatii pana aveti nevoie de unul…

 5. Domnule Marius Nica, srieți aceste rânduri cu așa de multă convingere de parcă ați avea 20 de ani de experiență în rândurile avocaturii, noatarilor publici sau executorilor judecătorești, cunoscând așa de multe detalii despre profesie încât mă faceți să cred că eu, după 13 ani de activare neîntreruptă în rândurile avocaților, nu cunosc nimic despre viața acestora. Nu vreau să vă spun prea multe despre activitatea noastră căci se pare că știți cam totul. Da, avocații sunt plini de bani, cam 10%, și ăștia au cabinete în proprietate, nu în chirie, și nu se uită ei la niște amărâte de utilități, așa că yok avantaje pentru aceștia. Mai sunt avocații ce realizează un câștig mediu, care poate au reușit să își cumpere un sediu, iar dacă au sediu cu chirie își permit să plătească cumva chiria și utilitățile, ăștia ar cam fi 60%. Apoi sunt cei care nu au succes, că de, nici jurnaliștii nu au toți articole pe prima pagină, se mai cer și articole de umplutură, rezultate din frustrări neînțelese, da ăștia nu au bani de spațiu, așa că își desfășoară activitatea de acasă, că tot este la modă în ultimul timp, și astfel aceștia nu plătesc nici chirie și nici utilități pe cabinet, deci iar yok avantaj.
  Și dacă ar fi păsuiți, nu ar fi ca și cum nu vor plăti chiriile și utilitățile, că oricum nu au spațiu de la stat ca să plătească chirie sau utilități către stat, așa că nu reușesc să prind sursa tonului acid folosit de domnia voastră și care ar fi pierderea sociatății în acest caz, cu ce se poate îngreuna bunul mers al jurnaliștilor, să zicem, sau cum ar influența modul în care medicii luptă cu Covid-19, sau cum se poat influența vindecarea semenii noștri infectați cu acest virus de o asemenea măsură. Același lucru este valabil și în cazul notarilor și al executorilor judecătorești. Așa că nu ar strica o mai bună documentare și eventual să mai vorbiți și cu câțiva de prin profesiile liberale atacate, că poate mai aflați lucruri noi.

 6. Nu aveți rusine. Ceilalți angajați primesc ajutor de la stat. Noi avocații nu. Eu voi trai cu 480 lei luna asta. Sper sa trăiți așa și dvs măcar câteva luni. Chiar va doresc asta din suflet.

 7. Ale căror interese le serviți domnilor? Cuvântul „păsuire” este doar o josnică manipulare. Este o diferență între amânare și ceea ce încercați să insinuați și să aruncați cu noroi in profesioniștii pe care guvernul și Iohannis al vostru îi obligă să nu întrerupă activitatea. Să vă fie rușine pentru dezinformarea pe care o faceți!

 8. Am aflat din articolul dumneavoastră ca sunt o ,,amărâtă,, care beneficiază de facilitați nemaivazute și nemaiauzite. Guvernul nu ne-a acordat nimic, stimabile! Nici un ajutor real! Câți avocati sau executori sau notari au spații proprietate personală sau închiriate de la stat? Va spun ca nici măcar 10%. Din aceștia câți credeți dumneavoastră ca o sa beneficieze de așa zisa facilitate de amânare!?
  Am aflat așadar ca sunt o amărâtă care face decani de zile munca in folosul comunității. Exact asta fac. Sunt din 2002 avocat din oficiu și va spun ca plata lor nu se face corect. Nu se face corect pentru avocati. In 2008 m-am oprit din numărat cât îmi datora statul. Nu avea sens. In timp ce mi-am petrecut și revelion, și paste, și duminici la serviciu servind patria, aflu ca sunt o amărâtă care cutează sa beneficieze de… fix pix.
  Știți ca 6% din PIB este adus de contribuția exclusiva a profesiilor mai sus menționate?!?
  Suntem niște amărâți care contribuie și contribuie. Atât. Dacă nu pot profesa deoarece sunt bolnava, statul nu îmi da nimic. Dacă voi face un copil, statul minimi da nimic. Profesia îmi va da mai puțin decât primește orice femeie din România deoarece va opri 10% venit din profesie iar statul va lua profitul sau.
  Va întreb dacă amărâtă asta care nu beneficiază absolut niciodată de nimic de la stat ar mai trebui sa contribuie la bunăstarea socială.
  Știți ce presupune sa fii avocat din oficiu?! Sa va sune telefonul la orice ora din zi și din noapte , sa te duci pr banii tai la orice organ al statului te solicita? Știți ce înseamnă sa nu se prezinte avocatul? Sa nu se asigure apărarea persoanei care a săvârșit o infracțiune? Ar însemna sa fie pus automat in libertate acea persoana pentru lipsa de apărare. Cum ar fi sa fie in libertate automat o persoana care a ucis o bătrâna in casa ei ? Știți ce vedem noi, amărâții când mergem la lucru? Știți cum arată un dosar de tâlhărie cu moartea victimei? Știți cum e sa vedeți urmele strangularii, coastele rupte de presiunea genunchilor autorului , dilacerarea cerebrala( creier pate la propriu) , petesiile , urmele pe corpul victimei ….
  Și apoi sa afli ca ești o amărâtă care îndrăznește sa beneficieze de fix pix.
  V-am dat doar un exemplu. Noi amărâții suntem obligați sa asiguram continuitatea profesiei SUB SANCTIUNEA excluderii din profesie. Sa va traduc. Indiferent dacă avem sau nu încasări, plătim cotele lunare la profesiile noastre. Indiferent dacă încasăm sau nu.
  Aveți dreptate, suntem niște amărâți.

 9. Domnule Marius Nica sunt unul dintre „amaratii „despre care scrieti – avocat. Va invit cu tot dragul sa faceti schimb cu majoritatea avocatilor, atat in ce privesc veniturile, chiriile, impozitul pe venit, constributiile la sanatate, contributiile catre Barouri, contributiile catre Casa de Pensii , plata utilitatilor, birotica, calculatoare, masina, combustibil, etc. Noua nu ni se pun la dispozitie birouri, scaune, mese, calculatoare, xerox-uri, hartie, pixu-uri, apa, caldura, lumina.Nu primim nici macar o coala de hartie! Noi platim pentru fiecare din aceste lucruri. Si platim din banii pe care ii incasam cu titlu de onorarii. Nu ramanem cu toti banii pe care ii incasam cu titlu de onorarii! Habar nu aveti si scrieti fara sa va documentati! Angajatii de la stat se duc zilnic intr-un birou, la o masa, un scaun, calculator, imprimanta, xerox , hartie, lumina, apa, caldura, pe care nu le suporta din buzunarele proprii!! Le au asigurate! SI multi angajati de la stat au salarii nete peste venitul cu care ramane un avocat dupa ce isi plateste toate cele de mai sus!

  De ce nu scrieti domnule Marius Nica despre „diaspora ” care a venit acasa si sta pe banii nostri 2 saptamani in carantina? De ce nu scrieti ca disapora nu cotizeaza impozite si asigurari sociale catre Statul Roman? De ce nu scrieti ca avocatii, notarii si executorii nu beneficiaza de nici un ajutor de la stat, desi am cotizat catre stat, in timp ce „diaspora „beneficiaza de cazare si masa gratuita? De ce nu scrieti ca prin Ordonantele date „amaratii ” de avocati PROFESIE LIBERALA , care nu primesc niciodata,nimic de la stat, doar DAU statului, acum sunt obligati sa ramana in activitate deoarece brusc si dintr-o data trebuie sa asiguram servicii de interes / ordine publica??? De ce nu scrieti ca profesiile liberale sunt obligate sa ramana in activitate insa nu-si pot desfasura activitatea deoarece toate procesele – cu exceptia celor de urgenta deosebita – se suspenda de drept iar institutiile publice nu mai lucreaza cu publicul? De ce nu scrieti un articol bine documentat care sa contina informatie corecta?

 10. Aaaa si inca ceva….daca cumva veti fi dat in judecata, vreodata, pentru articolele dvs, presupun ca la un avocat veti apela! Sper ca acel avocat sa isi stabileasca un onorariu pe masura dvs!

 11. Si eu fac parte din categoria de „amarati”. Sunt notar public. Statul roman nu investeste un leu in aceasta profesie. Scaunul pe care sta clientul, caldurica, televizorul, pixul cu care scrie, foaia de hartie, tusul de la imprimanta, sunt platite de MINE, din banii MEI.
  Din acesti bani, trebuie sa asigur functionalitatea biroului (ca sa colectez taxe si impozite pentru stat si Agentia Nationala de Cadastru), sa platesc angajatii, contributiile de asigurari sociale, sanatatea, facturile, consumabilele, cota profesionala, plus ratele si intretinerea mea personala, pentru ca ghiciti ce? Si eu am familie si trebuie sa mananc. Este masura minima pe care primul ministru o poate lua pentru noi. Credeti ca ma „incalzeste” cu mult faptul ca luna asta nu platesc 130 de lei factura la Telekom?
  Suntem printre cei mai mari si cei mai buni contribuabili, prin simplul fapt ca avem obligatia legala sa eliberam bon fiscal/chitanta si sa mentionam numarul pe fiecare act care iese din birou. Aveti idee de sumele pe care le platim anual catre stat?
  Ca sa asiguri functionalitatea biroului, asa cum am fost legali obligati, iti trebuie minimum un angajat. Deci pentru cel putin un angajat, nu exista somaj tehnic. Cand nu intra nimeni in birou o saptamana, o luna, cu ce ii platesti salariul, CAS-ul si CASS-ul? Cu ce te duci acasa la familie?
  Nu trebuie sa aveti mult creier ca sa realizati ca e o matematica simpla: cand tot iei bani de undeva si nu mai pui, la un moment dat se termina. V-ati fi gandit?
  Aceste cheltuieli lunare, pe care vi le-am enumerat mai sus, plus indemnarea populatiei sa stea acasa si inchiderea institutiilor, fac sa nu poti economisi intr-atat de multi bani, incat sa iti asiguri supravietuirea luni intregi.
  Pentru statul roman si dvs ziaristii nu exista decat: bugetarii si salariatii.
  Bugetarii sunt pe „timpul trece, leafa merge, noi cu drag muncim”, iar salariatii fie lucreaza de acasa, fie primesc 75% din salariu. Si atunci pun placa responsabilitatii si a statului acasa.
  Liber profesionistii cu ce sa traiasca? Mai bine ati avea o problema cu cei 500 de euro, platiti doctorilor ca sa-si faca treaba.
  Informati-va mai bine inainte sa scrieti un articol atat de prost.

 12. In ce tara traim…au ajuns notarii sa se vaite ca sunt saraci cand onorariile ptr orice serviciu sunt imense.pai atunci majoritarea romanilor care traiesc cu minimul pe economie ce sa mai faca.n am vazut notar fara masini scumpe si care sa nu plece in vacante exotice…asta asa ptr ca sunt saraci

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău