Băi, putorilor, care n-ați plătit un leu impozit și v-ați întors să ne furați iar și să ne omorâți! Până când să vă mai suportăm nesimțirea, carantina, spitalizarea, figurile?

126

Nu o să vă rog să mă scuzați pentru ceea ce scriu, pe voi, oamenii normali care ne citiți zi de zi și care nu aveți nicio vină. Dacă autoritățile sunt blânde cu specimenele astea, noi ce vină avem? Cât să ne mai purtăm cu mănuși și măști față de niște gunoaie ale societății?

Pentru a elimina orice dubiu, nu mă adresez oamenilor de bună credință, celor care au rămas fără muncă afară și care nu au mai avut cu ce să se întrețină, cu ce să plătească chiriile prin vestul Europei. Nu! Ei nu au nicio vină. Bieții de ei, oameni sărmani care au sperat la un trai mai bun, ajung să fie cazați acum alături de scursurile societății. Unii dintre ei au revenit în țară, fiind singura lor soluție. Respectă măsurile, respectă carantina și nu se plâng. Și lor și nouă ne e greu. Îi înțelegem și le suntem alături, măcar sufletește. Voi, oamenii normali, cu bun simț, excludeți-vă din rândurile de mai jos. Nu pentru voi sunt.

Mai există o categorie, nevizată de acest text, cea a românilor mai norocoși, care au rămas afară și trăiesc ceea ce trăim și noi aici. Sunt rudele noastre, prietenii, vecinii, foștii colegi pe care sperăm să-i revedem cât mai curând, sănătoși.

Cu ceilalți avem o problemă, cu bombardierii, cu curvele și peștii lor, cu hoții și cerșetorii de care chiar ne bucurasem că scăpasem. Asta am făcut, ne-am bucurat când ați plecat de aici! I-ați infestat pe alții cu prezența voastră, cu nenorocirile pe care nu le mai comiteați la noi. A fost o ușurare. Păcat că și cei din vest au o legislație mult prea permisivă. Pe lângă nenorocirile de acolo, le-ați tocat și ajutoarele sociale și v-ați împuiat necontrolat pe banii lor. Această categorie nu reprezintă diaspora. Diaspora este compusă din categoriile enumerate mai sus.

Ne-ați făcut ani de zile de râs peste tot, așa încât ajunsesem să ne fie rușine să mai spunem că suntem români, atunci când plecam pe afară în concedii sau cu diverse treburi. Românii normali ajunseseră să simtă pe pielea lor cum e să fie priviți ca și când ar urma să le fure străinilor din buzunare.

Din când în când, reveneați în țară cu mașinile ale căror sigle le-ați făcut de râs, de am ajuns să ne fie rușine să ne mai urcăm într-un BMW, Mercedes sau Audi. Ați jignit de câte ori ați avut ocazia, ați umilit oamenii care munceau cinstit, ca să vă plătească vouă ajutoarele sociale și asigurările medicale, putorilor. Mă rog, credeați voi că jigniți, pentru că un parfum sau o țoală cu sclipci, cele mai multe contafăcute, nu au reușit niciodată să acopere putoarea de… putoare. Nu ați umilit pe nimeni, doar ne-ați făcut să râdem de voi, de nădragii voștri penibili, de tricourile mulate pe burdihane, niciodată suficient de lungi încât să vă acopere superbitatea.

Și granițele nu s-au închis, pentru că suntem oameni, pentru că drepturile omului sunt încă respectate, pentru că nu vrea nimeni să vă lase pe drumuri. Dar asta presupune ca și voi să ne respectați dreptul la viață, să respectați acest drept fundamental al omului. Muriți dacă stați izolați 14 zile? Poate sunteți sănătoși, poate nu sunteți infectați, dar dacă asta este măsura care încetinește răspândirea virusului, atunci respectați-o!

Ați revenit în țară, când afară nu mai era mai nimic de furat, de combinat, de produs. Ați început să ”lucrați” pe aici și nu e departe ziua când va trebui să ne apărăm singuri, dacă autoritățile se mai poartă cu mănuși cu voi.

Ați revenit și nimic nu vă convine. Sunteți cazați în carantină, pe banii noștri, cu 230 cazarea și 70 de lei hrana pe zi. Pe banii noștri, pentru că statul achită de la noi. Un leu nu ați dat în taxe și impozite și faceți figuri. Nu vă convin condițiile de cazare, deși sunt de 3 și 4 stele. E murdar în cameră? Pune mâna și curăță! Nu ne permitem să îți oferim și room service. Nu ați venit în concediu, putorilor! Știți că proștii care muncesc aici nu își permit un nenorocit de concediu, la 2 stele, după un an de muncă și de plătit impozite? Știu, nu vă pasă, pentru că voi aveți ”valoare”, aveți ”șmecherie”.

Vă bateți prin cartiere, apoi dați vina pe copii, pentru că știți că nu răspund penal. Nu sunteți chiar proști, doar jigodii. Vă tăvăliți în ”frezoane” și urlați că aveți copii. Nu vi i-am făcut noi. Marș la muncă, dacă vreți să-i creșteți! Atenție, nu e vorba aici despre țigani sau români, ci despre scursurile din rândul țiganilor și românilor. Cunosc mulți țigani care muncesc din greu, care respectă și sunt respectați, la fel cum cunosc o grămadă de români care atârnă pe ajutorul social al copiilor, pe care de cele mai multe ori îl beau. Ceea ce vorbim aici nu este despre etnie, ci despre a fi OM, caz în care scutiți-mă de eventualele comentarii despre rasism.

Nouă de ce ne-ar păsa de voi? Continuați să înjurați și să umiliți personalul din hoteluri, polițiștii și jandarmii care vă păzesc. Nu ați vrea să stați în carantină. Ați vrea să ajungeți la ăia care vă așteaptă aici, să bântuiți pe străzi aiurea, să ne împuțiți cu grătarele și muzica voastră infectă, dar mai ales să răspândiți boala și poate chiar moartea. Sincer, nu v-aș ține în carantină, pe banii mei și ai celor care acum se uită peste umăr, ca să nu le băgați mâinile în buzunare. V-aș închide ca la Țăndărei, să dormiți sub caii din curți și să vă infectați reciproc, dacă atât vă duce mintea.

De ce nu vor primarii și proprietarii de hoteluri să mai pună la dispoziție spații de cazare pentru carantina voastră? Pentru că se tem că le veți distruge comunitățile, că veți distruge locurile de cazare pentru care oamenii au muncit. Unii au rate la bănci, alții și-au ipotecat ce au putut ca să le construiască. E drept că unii sunt cam cu aceleași obiceiuri ca ale voastre, doar că au ceva mai multă carte și par mai stilați. Doar par…

Îmi pare rău că nu sunt polițist sau jandarm în aceste zile. Sper doar ca cei care sunt să uite că au amendat cândva bătrâne care vindeau pătrunjel și să își spele acum păcatele cu voi. Prea mult v-am tratat politically correct și am ajuns acum să suportăm consecințele mizeriei pe care o faceți. Vreți în spitale? Plătiți! Vreți 5 stele și mâncare mai bună? Plătiți! Vreți să fiți respectați? Respectați-ne și conformați-vă regulilor noastre, ale unei societăți care își dorește civilizație, nu să se scalde în zoaiele voastre!

Noi stăm în case, încercând cât putem să ne protejăm unii pe alții, involuntar și pe voi, deși nu ați merita. Unii dintre noi și-au pierdut deja locurile de muncă sau s-au trezit cu veniturile subțiate. Ca să ce? Să vă lăsăm pe voi să bântuiți pe străzi, să se prelungească astfel carantina asta nenorocită? Să împărțim cu voi un pat de spital? Să facem apeluri și să donăm pentru spitale, care să vă repare vouă fundurile? Marș în carantină și ciocul mic!

Cu siguranță nu s-ar fi ajuns aici, dacă superbul stat român ar fi băgat buldozerele peste palatele voastre, construite fără autorizații, dacă ar fi schimbat legislația și v-ar fi ars sănătos, dar nu oricum, ci punându-vă cu armata și poliția la fund să munciți în folosul comunității, să vă meritați locul din spital. Nu s-ar fi întâmplat toate astea dacă vă tăiau cu mulți ani în urmă ajutoarele sociale, dacă libidinoșii de politicieni nu s-ar fi folosit de voturile voastre.

Știu că degeaba sunteți amendați acum, indiferent de cuantumul amenzii. Nu asta vă sperie, pentru că vă ștergeți undeva cu procesele verbale. Amenzile vor figura drept creanță de recuperat de către statul român, bani pe care nu o să-i vedem niciodată. E nevoie de măsuri radicale, extrem de dure. Dacă în vestul Europei, atunci când mârâiți, forțele de ordine se suie cu bocancii pe voi, atunci se poate și aici. Abia se mai antrenează și băieții ăștia, că prea se plictiseau amendând băbuțe. Am mai greșit și noi și o să mai greșim. Nu suntem perfecți. Dar noi am plătit și o să plătim mereu.

În presă ne-am purtat elegant, indiferent de ce ați făcut. Să nu cumva să se simtă lezați bombardierii sufletului și alte panarame de oameni. Surpriză! Uite că se poate și altfel, că doar am trăit cu voi prin preajmă și avem infinite posibilități de exprimare. Sper totuși să fie primul și ultimul text pe care îl scriu în halul ăsta.

Sper ca lumea să se schimbe, deși am mari îndoieli. Sper ca măcar acum, pentru o Românie curată, ministrul de Interne să nu o mai lălăiască aiurea pe la televizor, propovăduind respectarea legii doar pentru fraierii care oricum o respectau. Sper ca, în cazul în care mai mișcați în front, armata poliția și mai ales jandarmeria, care are de achitat cu dobândă o datorie față de țară, facturată în data de 10 august 2018, să o plătească acum, punându-vă bocancii pe gâturi, dacă mai continuați să vă bateți joc. Suntem conduși prin ordonanțe militare, iar replica poate fi pe măsura nemerniciei voastre. Marș în carantină! Cât timp nu respectați obligațiile, nu aveți niciun drept!

Bombardierilor, dacă nu ați înțeles, aceste rânduri nu sunt incitare la ură, ci ”incitare” la respectarea regulilor într-o țară civilizată, totodată și un apel către cei care ar trebui să aplice legea fără cea mai mică ezitare.

 

foto cu caracter ilustrativ (digi24)

Urmărește știrile Observatorul Prahovean și pe Google News!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

126 COMENTARII

 1. Perfect adevarat cei care s-au intors in tara sa dea dovada de respect fata de tara si sa respecte legea!!!Din cauza acelor jigodii am fost si noi catalogati hoti,violatori sau sotiile noastre toate curve!!!!Pe aia sa-i distruga politia nu batranii care se duc sa cumpere o paine!!!Din Italia …..multa sanatate

 2. Bine spus, negurile astea trebuiau tinute la vama în containere metalice nu în hoteluri de 3 ai 4 stele, in timp ce medicii și cei care fac cu adevărat ceva se chinuie pe cine știe unde

 3. Lasa ca la Tandarei i-au rezolvat, pe limba lor.. Ca numai fe bataie inteleg… Sa nu mai ziceti ca sunt prosti personalul MAI.. Au rezolvat ca in India 🤣🤣🤣🤣

 4. Bun articol, pacat ca cei in cauza nu stiu sa citeste’ sau nu au timp de consumat presa ori nici nu stiu cei aia… oricum i doare la basca, si nici acolo

 5. Meritau sa fie tinuti in containere la vama jegurile astea, nu sa stea in hoteluri de 3-4 stele si sa distruga tot. La hotel merita sa fie tinuti , medicii si pompierii fara de care suntem in pom si pomul in aer

 6. Păcat că cei vizați în acest articol nu știu să citească, poate ar fi învățat ceva. Purtătorii de uniformă (uniformă plătită tot de noi) să ne demonstreze că sunt în slujba noastră și putem avea încredere în ei.

  • Ba, tu vorbesti serios? „Ceea ce te rog. Pune si semnele de punctuatie, asa cum trebuie.” Exprimare de analfabet! Tu poti sa pui semnele cum vrea muschii tai, a? Se pune semnul exclamarii dupa un indemn, ….! Da’ prostu’ pana nu-i fudul…

 7. Big like! Am distribuit si am rugat la randul meu, sa se distribuie masiv! Dacă un ziarist( in fata căruia mă înclin cu respect), are curajul sa scrie aceste adevaruri, noi de ce nu am putea măcar sa facem cumva sa ajungă acest articol la cat mai mult oameni, dar mai ales la cei care pot lua masuri, bineînțeles, conform legii!

 8. La obiect,bine punctat,aviz autoritatilor,carr au lasat.,ca astia sa duca prestigiul tarii peste hotare,dar cu obiceiurile pe care le au si o mare parte a conducatorilor nostri,din carr cau,a chiar votati de astia ,cu predilectie.

 9. Cel mai bun articol de la revolutie incoace. Bravo !! Pacat ca cei direct ilustrati in acest articol nu citesc ziare. Bine ei nu citesc nimic de fapt.

 10. Sunteti curajos, publicand acest articol. Parca vad ca sar de tartita si ala de la CNCD si ” sociologul ” Duminica, cu gargara aia ca nu sunt suficiente programe de reabilitare, ca societatea nu-i tolereaza mai mult, ca nu-i ajutam sa invete. Pai, nici nu vor! Traiesc in lumea noastra, dar dupa regulile lor. Au dovedit ca nu recunosc autoritatea legilor tarii si nu pot fi obligati sa le respecte decat cu forta. Ne-am saturat de ” corectitudinea politica ” ceruta de cei care nu vin in contact direct cu specimenele astea! Sa-i ia la ei in ograda si sa-i pupe!

 11. Foarte bine scris, dar aproape inutil. Textul acesta nu va fi citit niciodată de cei vizaţi. Şi chiar dacă l-ar citi, tot degeaba ar fi. Ei sunt „şmecherii”, noi suntem „fraierii” şi probabil că s-ar distra copios citind, cel puţin cei ce ştiu să citească. Noi preluăm aceste texte şi le distribuim pe reţelele de socializare, sperând că se va schimba ceva. Dar nu se schimbă nimic, pentru că noi le distribuim între noi, iar noi cunoaştem situaţia. Ar putea avea ceva impact dacă am reuşi să le distribuim în cercul lor de prieteni, de pe reţelele de socializare, care nu va fi niciodată acelaşi cu al nostru, pentru că, nu-i aşa, „cine se aseamănă se adună”, spune o veche zicală.

 12. Stimate domn redactor!
  Toata stima! Jos palaria!
  Dupa 30 de ani de citit hartie igenica am citit acest articol si ma declar total multumit!
  Daca as fi factor de decizie as premia ziarul si as inrama acest articol.
  Pacat ca nu va avea urmari, pacat ca va trece ca un articol scris la „autoizolare impusa”.
  Daca ar fi platforma program a unui partid m-as inscrie in prima secunda (nu sunt afiliat sau membru a niciunui partid -am fost „curtat” de marii nostri „monstrii sacrii” PDL /PSD / PNL fara rezultate).
  Sunt din alt judet, cel afectat de migratia COVID-19 de la granita. Mi-a fost rusine cand domnul Ministru ne-a etichetat judetul drept „sursa de infectie”, Am realizat 2 secunde apoi ca nu locuitorii sunt cei catalogati drept „infecti” ci gazdela migratoare.
  Daca urmariti azi jutelete rosii veti observa caile de comunicare Vest – Est – NordEst/SudEst. Practic gazdele migratoare infecteaza tot pe culoarul de tranzit…..
  Inchei prin a repeta:
  Va felicit domn’le!

  Multa stima,
  Vice

 13. „Putorile” în cauză au trimis bani în România, au construit case și blocuri în România, au contribuit la susținerea monedei naționale, au plătit impozite acolo unde lucrează (ei sau cine i-a plătit), etc. Adevărul este altul: este infinit mai ușor sa fii prost, agresiv și mojic decât deștept, înțelegător și bine crescut!

  • Daca ati fi citit articolul inainte sa comentati, ati fi vazut ca autorul specifica clar ca nu se refera la cei care au ramas fara job sau casa si au fost nevoiti sa se intoarca…dar asa e cand citim pe diagonala si ne repezim sa improscam cu noroi.

 14. Cum adica au 70 de lei pe zi pt mancare? Eu sunt in somaj tehnic si daca calculez nu am 70 de lei pe zi pt mancare, muncesc in tara de o gramada de ani, platesc taxe si impozite. Rusine lor si rusine si politicienilor indiferent de culoarea politica. Am ajuns groapa de gunoi a europei. M am saturat de saracia din tara asta si de hotii de paduri.

 15. Bravo! Un articol concis si pe intelesul tuturor care trebuie sa inteleaga. Adevarat tot ce ati scris. Si mie imi este teama de momentul cand se va ridica restrictia militara si toti acesti indivizi vor navali peste noi, peste batranii singuri in case, ne vor smulge plasele cu cumparaturi din mana pe strazi si alte nelegiuiri pentru ca nu vor mai avea unde sa plece sa face aceste lucuri in alta parte pt ca toate tarile vor iesi saracite din aceasta criza

 16. Acesti nemernici sunt o plagă. Merita ….i in piata publica de cetateni.
  Confiscate averile, taiate ajutoarele, distruse cuiburile de pesti, curve, cersetori si închisoare pe viata! Trimisi la munca .
  Scarba , oripilarea, furia fata de ciori si romanii de aceeasi teapa nu se pot cuprinde in cuvinte. Articolul chiar nu e prea dur pt nemernicii ăștia !!

 17. Mie mi se pare ca ai fost prea indulgent în afirmații.. Iar despre aplicarea legii vorbești de lucruri sfinte.. O bătrânică nu ripostează.. Nu cotizează, dacă înțelegi ce spun.!!

 18. Domnule ,putori de genul asta exista in toata lumea in democratie! Astia de la noi sunt needucati ,dar de cei din politica ,biserica si alte institutii care-si ascund impulsurile de tot felul dupa functie ce spuneti? Nu sau aplicat legi dure pt aceste specimene ,tocmai pt a avea libertate cei cu masca! cu respect pt cel ce a scris acesst articol!

 19. Foarte bine punctat! Iar referitor la faptul ca si scursurile au cheltuit banii la noi in tara,vreau sa mentionez un lucru:cu totii am cheltuit bani in tara,am platit impozite(iar eu personal am facut-o cu varf si indesat),dar cu toate astea nu am facut nenorocirile pe care le fac ei. Respect si le multumesc conationalilor care lucreaza in afara,dar aleg sa cheltuie banii economisiti la noi in tara. Daca toti cei care muncim cinstit stim sa respectam reguli,de ce nu o pot face si ei ?

 20. Felicitări !👏👏👏Acest articol atinge toate problemele, frământările, frustrarea, mânia, scârba ,revolta etc pe care le simt în acest moment.
  Plătim, plătim, plătim și de ne îmbolnăvim nu mai prindem nici măcar un loc în corturi, diasporenii au întâietate, nesimțiții certați cu legea, cu igiena, lipsiți de bun simț, cei care lasă în urma lor munți de gunoaie.
  (Gunoi la gunoi trage!)
  Foarte bine structurat articolul, bine punctat! Mă bucur că cineva și-a scris punctul de vedere atăt de ferm, clar, concis și la obiect.

 21. niste animale. dar din pacate animalele astea sunt cele care habar nu au de capul lor. stati sa-i vedem cand planuiesc ceva furturi, politia ii aduce in puscarie din care ies instant. in tara asta poti face orice.e tara tuturor posibilitatilor si raiul infractorilor.

 22. Foarte bun articolul. Sper sa se termine cat mai repede cu ” corectitudinea politica”. Sa se rosteasca adevarul si sa nu mai fie cenzura acestei asa zise ” corectitudini”.

 23. Un președinte cu mentalitatea ta și România ar putea înflori din nou…altfel părerea mea România in 10-15 ani nu va mai fi România .
  Cei serioși vor pleca dacă nu au și făcut-o deja iar jigodiile o vor vinde pe nimik străinilor dacă nu au și făcut-o deja.
  Respect pentru cel care a scris articolului și sa dea Dumnezeu un nou CUZA României …

 24. Felicitari pentru articol!
  Jos palaria!
  Multumim ca v-ati expus in locul nostru, exprimind tot ce simtim si gindim cu totii, dar nu ne incumetam s-o spunem. Cel putin , nu public.
  Aceste scursuri ale societatii (indiferent de etnie) au doar drepturi, nu si responsabilitati!
  Pina cind?

 25. Din pacate titlul ii baga pe toti din diaspora in aceeasi oala (muncitori, sezonieri, studenti, ingineri). Problema Romaniei acum este mai degraba lipsa legilor si a unei Politii integre. Cu legi severe, nimeni nu ar fura, contamina sau ignora regulile in societate. Cu politisti integri, chiar si legile astea proaste ar face ordine in tara. Cu guvernanti integri si inteligenti, Romania nu ar mai avea 4 milioane de diasporeni, ci 20 de milioane de romani care s-ar bucura de un camin in tara lor. Titlul este prost ales. Mesajul este ok pentru ticalosii care pun viata romanilor in pericol. Cititi in Recorder experientele romanilor din diaspora, copii, fratii si parintii vostri https://recorder.ro/povestile-romanilor-intorsi-acasa/

 26. Nota 1000 pentru cine a scris acest articol. Si eu am 18 ani, sunt sportiv de performanta si stau in casa ca sa ne fie bine tuturor, ma antrenez cu ce pot, improvizez s.a.m.d.
  Respect 🙏🙏

 27. Brexit …. libidinoase . Mi e rusine sa recunosc ca sunt Român din cauza unor … care in Romania se intituleaza ,,Mondialul,, si ,,Milanezu,Pekinezu samd … A venit vremea sa se vada cine sunteti voi de fapt . Niste sarlatani exploatatiri si inculti . Niste inutili analfabeti bolnavi si plini de ……🙏🥴. E doAr inceputul . Uk sa lepadat de voi so incep sa va arunce de peste tot ca pe niste paraziti anali ce sunteti .. E doar inceputul ! 🤣🙏🤗❤️

 28. Din pacate eu nu locuiesc in Romania pentru ca sincer Este multa saracie acolo si lume inapoiata care nu vrea sa se emancipeze si nu stie deloc sa vorbeasca…Dar taxe si simpozite platesc si eu in Romania ca nu se stie niciodata cand voi ajunge de unde am plecat ca mine mai sunt multe persoane deci haideti sa nu ii punem pe toti in aceeasi oala,eu prefer sa raman aici asa greu cum Este cu chiria etc..si fara munca Este foarte greu pentru cei din diaspora,iar faza cu carantina nu Va Pune nimeni sa ii cazati la hotel pot face carantina si in casele lor din cand in cand sa fie controlati de politie ca intradevar nu moare nimeni 14 zile de carantina dar nu mai faceti voi figuri ca nu credca daca as veni eu din afara as cere carantina sa stau la hotel din contra as vrea sa stau 14 zile fara sa ies la mine acasa ,nu mai fiti voi asa tupeisti ca platiti taxe si impozite ca si noi astea de afara platim nu toti dar o parte platesc ,tot voi astea din Romania faceti figuri dupa ce ca multi din diaspora trimit banii acasa, ganditi-va inainte sa vorbiti si nu judecati pe toata lumea, de asta nu scapam noi de virusu asta pt ca noi romani suntem ce-a mai rea natie…nu am putut vede persoane mai rele decat voi,in loc sa nu mai judecati si sa ajutati ca toti suntem egali in fata lui Dumnezeu. Stiti numai sa comentati dar cand va trimite banii sau pachete o ruda din diaspora atunci suntem buni…haideti ca exagerati cu comentariile voastre si va plangeti de parca numai voua va e greu in loc sa ne ajutam .Eu raman in diaspora chiar daca platesc impozite in tara sa va intretineti voi astea din tara ,dar nu pot fugi de unde sunt ca peste tot Este virusul,multi fug pentru ca sunt dati afara de la munca si nu mai au banii sa plateasca chiriile dar voi astea din Romania va place sa mancati mult ….

 29. Bravo, Claudiu!
  Nimeni n-ar fi putut-o scrie mai bine! Ai fi putut fi chiar si mai dur, pentru ca gunoaiele nu se simt, oricum. Si gunoaiele de genul asta nu au alt limbaj decat parul (recte, bastonul cauciucat). Si bine au facut jandarmii ca si-au platit 10% din datorie! Pacat ca Europa, cu legile ei laxe si naive, de bun simt si „umane” ne pune pe toti in situatia de a nu mai suporta jaful si „jmecheria” acestor animale analfabete. Pacat ca la vremuri de „situatie de urgenta” nu se aplica Legea Martiala, cu armata care sa traga fara somatie dupa ora 20.00 in oricine iese din curte/casa, ca atunci ar respecta-o si „gunoaiele” cu mai multa religiozitate decat majoritarii sau chiar s-ar demonstra mai catolici decat Papa. Deci, dragi politicieni, va cer sa demonstrati ca aveti „sange in instalatie” si sa faceti in asa fel ca Legea sa fie respectata de toti, nu numai de catre astia normali, platitori de taxe, ci mai ales si de „piratii” cu MB, BMW-uri si palate cu coloane gen „Dan Finutu 2000”

 30. sunt niste rebuturi ale societati unde nu sau adaptat vremurilor si sau apucat de furat si cersit.ar trebui sa fie Antonescu din al doilea razboi mondial sa ii adune pe toti …. sa ii duca in …….

 31. Este super articolul dar, trebuie publicat pe paginii de Facebook ale politicieniilor și pe administrația prezidențială…. 👋👋👋👋👋

 32. Foarte tare articolul. Respect. Păcat ca se mai găsește unul ca cel de mai sus intitulat Vlad Țepeș, care cred ca este un cocalar. Articolul acesta nu se refera la oamenii cinstiți, plătitori de taxe. Dar mai comentează și scursurile. Stima și respect ptr articol.

 33. Bine punctat! Spuneau la televizor ca s-a cheltuit un miliard de euro pentru cei care s-au intors in tara. Si miliardul asta de unde s-a cheltuit, din punga lui Johannis sau din taxele pe care le platim noi. Sa se spele cu ei pe cap. Tot noi, oamenii care muncesc si contribuie la bugetul tarii o sa-l suportam. M-am saturat de zdrentele astea “jmechere” pana peste cap.

 34. Asemenea articol, iesit din bezna hitlerismului refulat, nu are ce cauta oe net in asemenea vremuri. Trimis direct Grupului de Comunicare Strategica. Sper sa orimiti amenda binemeritata.

 35. Diaspora… Oameni care au plecat sa muncească în străinătate… Niciodata nu le voi lua apararea. Au invatat carte gratuit, cei care au invatat, au beneficiat de servicii de sănătate gratuite, au beneficiat și de alte facilitati pe perioada care ar fi trebuit să fie perioada de formare ca om. Toate acestea din banii nostri, ai contribuabililor. Si ce au facut? Cand a trebuit să dea înapoi ceva acestei nații, si -au pus mâna undeva, vorba romaneasca, si au plecat sa creasca PIB-ul altor tari. Veti spune ca le era greu aici. Dar noua, celor care am ramas, ne e usor? Ce-ar fi sa dezertam cu toții? Credeti ca in tarile nordice, sa luam un exemplu, oamenii de rand, ca noi, o duc extraordinar de bine? Fata de noi, da. Plătesc, însă, impozite mari, serviciile sunt f scumpe, nu au masini bengoase, merg la munca cu bicicleta, dar nu- i vezi abandonandu-si tara pentru un trai mai bun pe alte meleaguri. Ne-am invatat sa cerem, dar nu ne întrebăm niciodată ce oferim. Asa ca, din acest punct de vedere, nu as face nicio diferențiere în rândul diasporei. Dacă ar fi după mine, nu le-aș da dreptul de vot și asta pentru simplu fapt ca netraind aici nu ai cum sa cunosti realitățile sociale, economice și de alta natura.
  Autoritățile noastre? Se poartă cu mănuși cu diaspora, ca nu cumva sa-i supere si sa nu-i mai voteze. Trebuia instituită starea de urgenta din primul moment în care s-a văzut că Italia a devenit un focar de infecție. La intrările în tara, terestre, aeriene, navale, trebuia sa fie ridicate corturi în care, toți cei ce intrau în tara, sa fie carantinati 14 zile si abia apoi lăsați sa-si continue drumul spre destinatie, fireste daca nu erau infectati. Dacă se luau aceste măsuri la timp, acum nu trebuia sa stam închiși în case, puteam să sărbătorim Pastele în familie, cum ne e datina.
  Legat de articol, mai vreau sa spun ca jandarmii nu au nicio notă de plata de achitat. Pentru cine a avut ochi sa vada, a văzut că cei agresați de jandarmi făceau parte din această pleava sociala, incriminată acum de autorul articolului. Un an mai târziu, când pleava sociala nu a mai fost manipulată, nu a mai participat la miting si lucrurile s-au desfășurat într-o notă de normalitate.
  Sper ca aceasta stare de fapt in care ne aflam, sa ne faca sa devenim mai uniți, pentru ca prea ne-au dezbinat politruci. Doar uniți putem schimba in bine societatea în care trăim.

 36. Buna parerea mea ca tot acest haleo sa produs întro perioada foarte grea din pacate acestea formați care vin în țara sunt persoanele care nu muncesc dar produc lovele. Acele persoane responsabile cu veața lor sociala nu vor veni ca au locuri de munca și case cumparate unde locuiesc numa un om nebun se aventureaza în plina epidemie sa calatoreasca singuri sau cu familia. Noi suntem plecați de 18 ani din România avem doi ingerasi nascuți în Spaña în primul rând noi lucrăm nu ne permitrm sa abadonăm locul de muncă în al doilea rând sa ne punem în pericol pe noi apoi pe cei dragi de acasă.

 37. L-am citit de mai multe ori si tot nu mă satur , parcă îți dă un pic de speranță. Este cel mai bun articol de cand cu pandemia asta. Sper măcar să-l citească autoritățile si …..👍👍👍👍👍

 38. Foarte bine structurat articolul dar trebuie menționat și faptul ca datorită lor imigranții ne ocolesc țara. De aceste “scursuri ale societatii noastre” am învățat in atâția ani cum sa ne ferim dar, scursuri au multe tari Europene, dacă nu ar fi fost “jmecherii” trebuia noi romanii sa ne …. cu albanezi, bulgari..etc

 39. Problema societatii moderne este libertismul prea mare… daca sunt asemenea oameni care spun adevarul, ajung mai repede in locul unde ar trebui sa ajunga baietii aceia despre care a scris…… problema este ca de obicei toata lumea este de acord aici la comentari, dar daca persoana resepectiva este tras la raspundere pentru adevarurile ce a scris sau a spus, nimeni nu e langa el. Asta e marea problema…. baietii descurcareti de obicei sar unul in ajutorul celuilalt…. si din pacate si legile moderne sunt in favoarea lor…..

 40. Draga Ale, pentru ca probabil nici unul din prieteni tai de aceeasi teapa n-a facut asta asta, tin sa te luminez si sa iti spun ca te afli printre cei prosti.Evident nu esti emancipat cum probabil te crezi, bineanteles ca esti inapoiat, si, evident nu stii ce vorbesti, avand in vedere fapul ca discuti despre restul romanilor, care ” nu stie deloc sa vorbeasca” , Aproape o tara intreaga a ramas aici, multi au plecat , intr-adevar, unii mai prosti, uniii mai destepti. Aia destepti probabil s-au dus sa isi puna in valoare potentialul. Multi au reusit, multi nu. Si inca ceva, poate intelegi: noi, cei care am ramas acasa platim pentru caranina celor care vor sa vina acasa. Ma gandesc ca unii dintre voi ati castigat destui bani ca sa v-o platiti si singuri si sa nu asteptati bani de cei care au ramas acasa. Dar bineinteles ca nu aveti acest bun simt. Plus ca venind din tari catalogate ca rosii ne aduceti un risc mare de infectie, dar noi trebuie sa intelegem ca voi sunteti fratii nostrii care ne-ati lasat la greu dealtfel, mergand unde unde va e VOUA mai bine, razand de noi ca am fost „fraieriramanand aici”, dar ca acum noi trebuie sa va primim cu drag sa platim pentru serviciile care vi se ofera ( asa proaste cum sunt ele).Mi-e greata si scarba de unul ca tine !!!

 41. Un articol total instigator la ura. Un …. care se numeste jurnalist , un … care nu vede cu adevarst problemele acestei tari care adevaratele scursuri suntcei care el ii voteaza cei care il fura si schilodeste aceasta natie de 30 de ani. Să-ți fie rusine de … pe care o emani ,tu nu te poti numi jurnalist nici macar om.

 42. Din articolul ăsta am înțeles că e ok să incalci legea dacă bați jegurile societății dar nu e ok să aplici legea dacă o faci împotriva unor demonstranți. Hai sictir povestitorule! Fă-te tu jandarm și după ce bați oamenii ilegal, fă-ți un împrumut la bancă ca să plătești țiganii bătuți și amenzile luate de la procuror.

 43. Dragilor, și în afara se practica această carantina in hoteluri, singura diferență este că trebuie să ți-o plătești singur, iar de pe urma scursorilor și renumelui adus Românie am „profitat” și eu, care tranzitam o țară scandinavă pentru a ajunge la munca. Deși aveam cazare asigurata la un hotel langa aeroport și zbor la primele ore ale dimineții , a trebuit să fiu cazat in hotelul desemna de autorități. Mi-am platit a doua cazarea fara ezitare pentru că alternativa era să dorm pe un scaun în restaurantul hotelului, dar înainte să urc la somn am cerut unui militar să mă însoțească la o țigară. Atunci am aflat că în mod normal daca ai cazare și zbor a doua zi ești lăsat la hotel, dar pentru că sunt dintr-o țară de pe lista lor neagra trebuie sa stau sub paza militara până la următorul zbor. A doua zi de dimineață același cadru militar mi- a înmânat dovada faptului că am fost dus la acel hotel pentru a îmi deconta cazare angajatorul sau asigurarea de drum, la plecarea de la hotel m-am îndemnat să iau un taxi sau autobuzul pentru că NU TOTI ROMÂNII SUNT LA FEL, și că o să-i spună superiorului că e sigur că nu vor fi probleme.

  PS. Dragilor ne vărsăm amarul in scris degeaba, cei menționați mai sus nu știu să citească, sau dacă știu nu-i doare de noi.

 44. Super! Foarte bine punctat. Bravo! Problema… e că, cel vizați nu știu să citească, ori dacă știu – greu de crezut – n-o vor face. Dacă printr-o minune vor citi, n-or să înțeleagă nimic.

 45. Citesc articolul și înțeleg perfect cât de acută e problema nerespectării autoizolarii și ca politia, armata, autoritățile trebuiesc să acționeze pt respectarea legii și ordinelor militare pe timpul pandemiei. Ceea ce ma cutremura și ma intristeaza, sunt comentariile. Nu pot sa cred ca cei ce au comentat mai sus sunt conaționalii mei români care tânjesc după o Românie democrată și parte a Uniunii Europene.

 46. Bravo! Credeam ca a murit Romania….dar încă respira,prin puținii oameni cu capul pe umeri, care au coloană verticala! As spune in completare, ca daca efectul legii penale careia ne supunem,toti cei ce potențial,am incalcat-o,impune coercitia respectivei legi,atunci sub incidența ei, intra in mod direct si organele administratiei de stat, care nu o aplica, sau o aplica discretionar,adica sunt vinovate de complicitate și/sau favorizarea infractorului! Sa nu ramana bietii infractori,cocalari ,fara tovarasii lor care îi ajuta si cu care s-au incuscrit doar în România si doar în ultimii 30 ani! Cu stima !

 47. Tot respectul pentru articol. Oricat ne-am „plange” suntem in UE si au drepturi, cand ii vezi cat de destepti se dau pe internet cum ca iei sfideaza legea si nu le este frica de nimic (pana vin mascatii) ma intreb, oare mai este vreo speranta pentru tarisoara noastra?

 48. BRAVO!Dacă ar fi mai mulţi jurnalişti ca dvs poate că şi nemernicii de politicieni ar fi altfel!
  Aşa este,aceste gunoaie ne-au făcut de ruşine peste tot şi ne fac în continuare pentru că au susţinerea celor mai mari!RUŞINEEE!

 49. Excelent articol!
  Ce va fi strigător la cer, este că niciunul din …… la care faci referință, putorile ordinare, nu-l vor citi!
  Pentru că pe „smecheri” nu-i interesează și pentru că în mare parte, nu știu să citească!!

  Înainte de a discuta și invoca Drepturile Omului, haideți să vedem ce înseamnă OM!!!

 50. Foarte bun articolul! Gand la gand cu foarte multi, dintre noi, cei „prosti”, ramasi in tara asta, sa contribuim prin impozite si taxe.
  Ce ma intreb eu acum, e daca cei vizati de acest articol: 1.stiu sa citeasca? 2. Daca stiu sa citeasca, inteleg? 3.daca stiu sa citeasca si inteleg, chiar ii intereseaza sa se civilizeze? Parerea mea este ca doar o lege similara celei martiale, cu pedepse aspre, nu puscarie tot pe banii nostri, ar putea sa ii mai domoleasca pe acesti asa zisi „bombardieri”.
  Sa ne ingrijim bine de noi in aceste momente si sa avem grija si de cei din jurul nostru, cat ne sta in putiinta, si sa incercam sa nu ii ignoram pe ratati de oare din ignorant se pot naste „monstrii” care sa ne distruga si pe noi si pe cei dragi noua.
  Trecem cu bine, impreuna, si peste aceste momente mai putin placute, insa nu imposibil de trecut!

 51. Foarte deontologic articolul, foarte bun tonul, foarte echilibrat, ce să mai zic, presă de calitate. E bine să-i tragem și pe ei în țeapă că nu respectă statul în casă, dar să ne tragem și pe noi în țeapă pentru alte lucruri, cum ar fi că trecem pe roșu. Suntem buni la ură, cei mai buni.

 52. Din pacate astia „reprezinta” diaspora….. o parte din ei au manifestat cu pietre si pe 10 august dar atunci nu a vazut nimeni. Nu cred ca vestul ii va mai primii. Problema este in curtea noastra din pacate. De acum vor aparea problemele reale….. furturi, violente etc etc….. amenda pe care ei nu o platesc poate sa fie de 20000€ dar ce mai conteaza pt ei. Bafta tuturor Românilor, vom avea nevoie.
  PS si de niste forta fizica cred ….

 53. Cineva să-i dea, vă rog, un forward si lu’ Mândruța ( Lucian, da)!!! Că-i foarte revoltat de acțiunile intreprinse împotriva scursurilor zilele acestea ..

 54. Ce bine spuneți!Si eu daca as fi polițist sau jandarm….pe mulți nu i-ar răpune coronavirusul ci pumnul!!!!
  Bravo pt curajul de a spune ceea ce noi toti gandim !!!!

 55. Pentru „Ale” – daca esti atent(ă) si citesti mai bine articolul iti dai seama ca sunt exceptati niste romani care muncesc in strainatate, dar poate ai citit printre randuri si ai inteles ce ai vrut. Este scris cat se poate de clar catre cine se indreapta acest articol … oamenii din strinatate care muncesc, platesc taxe si respecta regulile sunt foarte clar mentionati ca nu intra in acuzele pe care le aduce. Asa ca … de acolo de unde esti incearca sa urmaresti atent ce citesti.
  Pentru „Vlad Tepes” … se pare ca esti tolerant cu cei care nu respecta legea, regulile pe care noi incercam sa le respectam pentru a ne fi mai bine in final tot noua. Daca vrei sa patesti ceva din cauza vreunuia din cei mentionati mai sus … tolereaza-l tu, pe pielea ta, noi, altii destui de multi nu vrem asta!!

 56. Foarte bun articol!! Scris cu profesionalism si curaj!! Sunt de acord cu tot ce a scris C,Vasilescu!! Daca nu pricep de vorba,sa se aplice metodele din India si Brazilia!! Ordinea sa se impuna cu forta pentru cei ce nu inteleg prin ce situatie grava trece omenirea!!!

 57. Oribil text, oribile comentarii, oribilă atitudine. Oamenii despre care se vorbește trăiesc la limita sărăciei și mereu a fost așa, deși strămoșii lor au venit 800 de ani prin zona asta. Adică aproape un mileniu.

  Până nu vom învăța să fim uniți cu toții și să ne ajutăm între noi, o să rămânem toți săraci și proști și conduși de niște nesimțiți care se folosesc de prostia și de foamea noastră ca să împrăștie ură și să ne țină sub control. Ultimul lucru pe care cei care ne conduc l-ar vrea ar fi să ne unim între noi. Și se folosesc de imagini șocante și de exagerări în presă pentru a alimenta ura.

  Textul ăsta a fost scris ori din prostie (manipulare), ori cu intenția precisă de a împrăștia ura. E regretabil că așa ceva apare în presă, fie ea și regională. Și cred că e ilegal.

 58. Articolul dvs. contine ceea ce gandesc multi romani care platesc impozite si taxe de ani de zile IN ROMANIA.Banuiesc ca va urma o „serie” de articole despre „bugetarii” care freaca menta de ani de zile si clanurile formate la nivel local(mai ales) si la nivel national si, mai ales,despre „secretul” salariilor si identitatea fiecarui membru din clanul noii burghezii bugetare, despre ajutoarele „sociale” de tot felul date tot pe principiul „iti dau dar mai faci treaba si pe la mine si pe la finu’ pe acasa cateva zile, ca tot stai degeaba”, despre pensiile speciale si remuneratiile nesimtite platite de majoritatea „cealalta” care acum, daca au noroc, primesc somaj tehnic, despre veniturile „excelente” din parlament si ale altor institutii-capuse de genul lor(primarii,consilii locale,consilieri locali, inspectori, referenti, sefi si sefuleti de tot felul), carora „statul”roman nu vrea sa-i „reduca dpdv al utilitatii lor” prin reducerea posturilor si a veniturilor TUTUROR de teama viitoarelor alegeri…ar mai fi multe, dar nu poti „distruge” in 3 luni ceea ce exista de mai bine de 30 de ani in ROMANIA.Cu speranta ca voi fi injurat cat mai mult, va sustin punctul de vedere exprimat in articol.Multa sanatate si sa trecem cu bine peste perioada asta.Respect autorului

 59. Ca multi dintre cei care au lăsat aici un comentariu sau au citit articolul respectiv și eu la rândul meu sunt la fel de nedumerit de aceasta decizie a celor care au ales sa plece acasă atunci când a început pandemia,locuiesc cu soția și cei doi copii in Londra și ca noi sunt multe alte familii ,e greu pt majoritatea nu doar pt noi ,in orice casa și nu neaparat de romani exista cineva care nu mai lucrează și nu se poate descurca in situația actuala ,dar au ales sa rămână pe loc ,sa nu plece in țara pt a înrăutăți mai mult situația de acolo ,sa nu aglomereze și eventual in cazul in care ar fi sănătoși sa nu se expună pericolului de a se îmbolnăvi și mai ales sa nu și expună familiile și rudele de acasă și in general oamenii de acolo precum și sistemul sanitar care este oricum depășit de situație ,nu am înțeles niciodată spiritul de turma al majorității in astfel de situații și ce i ar face sa creadă ca a “fugi”in România este neaparat și salvarea lor ,Covid-19 e un virus mondial nu ai cum sa “fugi”de el in schimb poti evita răspândirea lui ,oricum ar fi articolul pe care tocmai l am citit nu a făcut decât sa mi întărească convingerea ca am luat o decizie corect atunci când am hotărât sa rămânem pe loc indiferent ce se va întâmpla ,va doresc multă sănătate celor de acasă și sa speram ca ne vom revedea cu toții cu bine!

 60. Ca un roman care a trait in ultimii 6 ani in „afara” , sunt de acord in proportie de 95% cu articolul.Referitor la ce s-a comentat mai sus: ati fi surprinsi sa vedeti cati tigani muncesc in afara (in Anglia cel putin , unde stau ) pentru ca statul a inceput de ani buni sa le taie din beneficii, cersitul si furatul nu mai merg, trebuie sa manance , asa ca s-au apucat usor usor si de munca. Pestii nu or sa dispara niciodata , sunt inclusiv in tarile musulmane unde probabil inca exista pedeapsa cu moartea .Legat de legea martiala , nu am trait vreme de razboi , cand in mod normal se aplica, dar nu mai aberati ca va doriti asa ceva , ca probabil ar fi mai rau ca in cel de-al doilea razboi mondial.

 61. Cei ce va “atacati “ de ceea ce a scris Claudiu in acest articol , nu cred ca ati citit voi textul, ci v-a fost citit. Omul are dreptate. Nu se poate sa toleram toti pestii , prostituatele si toti combinatorii din Diaspora. Da sunt multi ROMANI adevarati plecati acolo care chiar muncesc pe rupte dar scursurile nu muncesc acolo, ei fura , bat si violeaza , sunt nemernici de o “calitate “ superioara. Nu le mai luati apararea pentru ca nu merita. Stati ca au revenit acum in tara, o sa se trezeasca cu pretentii de mari oameni. O sa vrea ajutoare , o sa ii vezi pe la televizor ca nu ii ajuta statul cu nimic, dar ei cu ce au ajutat statul? A !!! scuzati-ma , au ajutat statul……. au plecat din Romania. Stai in casa jeguri delicate ce sunteti, nu ne mai infectati cu prezenta voastra

  PS: JANDARMI …. bocancii pe gatul lor

 62. Mai CARMEN BURICHI,ce treaba are biserica cu niste oameni care nu respecta legile? Daca esti fara credinta mai gandestete la ce induram in aceste zile si roaga te pentru sanatate caci numai asa putem scapa de pericolele de tot felul. Ai auzit ca face rau biserica sau indeamna la rele,ba din contra. Daca nu te duci la biserica,macar nu mai vorbi de rau.

 63. Frumos gandit. Cel care a scris acest articol este sigur un roman care gandeste ca mine. A reusit sa pune punctul pe I in tot ceea ce se intampla in tara noastra. Haideti sa il urmarim in continuare la ceea ce va spune. E BUN OMUL 👏👏

 64. Pe vremea tineretii mele pleava din mahalalele Bucurestilor nu veneau pe bdul 6 martie sau in cismigiu decat cu bilet de voie Acum te macelareste si Militianu asista

 65. vina totala pentru infestarea cu covid o poarta guvernul care a permis purtatorilor acestui virus sa intre in tara si sa imbolnaveasca un popor intreg.

 66. Total de acord
  Stii care e problema?
  Oamenii astia carora te adresezi nu o sa citeasca in veci ce ai scris tu si daca prin minune ajung sa citeasca acest articol sunt ferm convins ca nu o sa ii intereseze absolut deloc. Dar stii ce inseamna deloc? Zero

 67. cateva exemple foarte concrete de actiune( acei……) si poate vor intelege bombardierii care-i treaba!daca nici acum…domnilor politisti, jandarmi, etc, atunci canddd??? nu va mai plangeti cand va scuipa sau va rad in nas…daca nu actionati dur!acum e momentul, va sprijina si armata, va apara si legea, nu trebuie sa stati la discutii mai mult demaxim 30 secundee……..!

 68. Sa speram ca mai mulți romani cu etica și conștiința își vor concentra capacitatea intelectuala și vor lua atitudine împotriva acestei categorii de indivizi, o plaga pentru societate. Sa speram ca oameni integrii, ca cel care a scris acest articol și mulți alții care au identificat problema care a atacat România de la rădăcini ca o plaga ucigașă, își vor uni glasurile și vor reuși sa combată buruienile o data pentru totdeauna. Pretutindeni exista specimene ca cele descrise in articol dar, in general, acele specimene dezgustătoare sunt ținute sub control și penalizate îndată ce au încercat sa-și ivească capetele hade.

 69. Mai lasati diaspora. Daca muncesc in afara tarii si au trimis bani in tara , i-au trimis sa le dea de mancare altii la plozii pe care i-au lasat aici cu bunicii. Hai sa vede DIASPORA care tot spune ca trimite bani in tara a construit o scoala ? A construit un spital ? Au achizitionat un aparat medical ultra performant? Bateti-va coasa si mucles dispora. Si ……
  Comentariu cenzurat din cauza limbajului inadecvat

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău