6bbde2e3-fb69-4755-a19e-9c73fc284dde_8332c.jpg

Vine președintele Klaus Iohannis la Ploiești. Vizita este prilejută de lansarea unei cărți, pe care domnia sa a scris-o despre Uniunea Europeană. Ce nu știe bietul om, este că România reală este alta decât cea pe care o visează el în carte, iar acesta este un bun prilej să îi arătăm adevărata Românie, cea spoită de ochii mai marilor zilei.

Scrisoare (între)deschisă, cât să se vadă mizeria de sub preșul Ploieștiului, al României în general:

”Stimate domnule președinte al României,

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Cine nu știe că veniți astăzi, la Ploiești? Știu și fanii, știu și cei care nu vă înghit. Le-am spus oamenilor că veniți, să vă lansați o carte despre Uniunea Europeană, ai cărei lideri tocmai ne-au vizitat. Bine că i-ați dus la Sibiu, pentru că dacă îi aduceați la Ploiești, vedeau spoiala și ne dădeau un ROEXIT, de nu ne vedeam nici în Rusia.

La finalul textului aveți câteva imagini, pe care le explicăm pe scurt:

De dimineață, măturătorii aveau o activitate febrilă în jurul Casei Sindicatelor. Nu prea vedeți des hocheiști, nu pentru că veniți rar prin Ploiești, ci pentru că și ei apar cam cu frecvența cu care veniți dumneavoastră. V-aș ruga, dacă este posibil, măcar ”la mișto”, să anunțați că vizitați și câteva cartiere. Nu trebuie neapărat să o faceți, dar asta ar stimula practicarea hocheiului stradal, întru salubrizarea orașului, iar noi am vedea străzile și trotuarele cum nu le-am mai văzut de... nu mai știu exact.

Priviți cu atenție scările din fața Sindicatelor. Încă duhnește în toată zona a vopsea. Acuș le-au terminat de spoit. Nu mă întrebați pe unde au găsit acel superb gri-șobolan, dar cred că era tot ce mai rămăsese prin depozitul falimentarei Societăți de Gospodărire Urbană. E drept că nu se cuvenea o achiziție, atât timp cât mai mereu sunt restanțe la salariile angajaților, iar ei au o pasiune perversă să tot intre în grevă. Gri au avut, cu gri au dat. Nu vă place, nu intrați... (preț lucrare SGU 1400 lei plus TVA, pentru că nu-i ușor să vopsești marmura, în condițiile în care nimeni nu a mai încercat să facă o asemnea idioțenie).

Și să știți că au dat peste spărturi, ciobituri, că doar nu credeți că mai aveau prin depozit și ciment. Ăla s-a furat încă de acum 3 mandate. Îl regăsiți prin structura unor viloace de la marginea de nord a Ploieștiului. De unde Dumnezeu să mai rămână și pentru ce era necesar prin oraș? Dacă nu ne credeți, fie faceți un tur al exteriorului clădirii unde vă lansați cartea, fie mai parcurgeți puțin galeria foto de la final. Pe laterale și în spate nu au spoit nimic, iar treptele arată cum arătau și cele din față, pe unde au vopsit. Atenție la pantofi, pentru că e posibil să se ia, și murdăriți mocheta din sală, aia pusă acum 40 de ani.

În stânga și în dreapta scărilor vopsite, tocmai au prins două plase, ca să nu se vadă în ce hal arată descompunerea. Să știți că îi suspectez că au furat fileurile de la vreo bază de tenis, iar acum niște copii plâng, pentru că nu o mai pot ajunge pe Halep. Vă dați seama ce o fi în suflețelele lor?

Domnule președinte, să lăsăm pâra și să facem și puțină politică, cum vă place. Uitați, spre exemplu, am constatat că sunteți supărat foc pe numitul Dragnea Liviu. Aveți și nu aveți dreptate. Nu vă supărați că vă spun, o fi având și alte beline pe cap, dar și el e victima unor pupători de dosuri. Pe unde se duce în vizite, cohorte de slugulițe vopsesc gardurile, asfaltează, îi dau să guste roșii din alea bune și brânză din lapte, nu din aracet de la UE. Ca și dumneavoastră, și el crede că România e mișto. Așa credea și Ceaușescu. Cum să nu îl invidieze nemții pe Liviu pentru localitățile superbe, scoase din noroaie de PSD? Dovada vie a pizmei nemțești sunteți chiar dumneavoastră, care nu vă mai săturați să dați cu noroi în bietul om teleormănean. Na, că nu mai aveți noroi! Să vă văd acum cu ce aruncați!

Așa a crezut și doamna aceea care necesită prezența unui translator, atunci când vi se adresează. Viorica îi zice. Păi și Viorica este o victimă. Și ea, atât cât înțelege, a crezut că a scos România din noroaie, pentru că slugulițele de la partid au plimbat-o prin două sătucuri unde asfaltaseră la preț triplu. Era asfalt? Era!

Știu că sunteți președintele României și că nu aveți pârghii administrative, dar vă zic, ca să nu vă faceți de râs, când includeți România în UE, pentru că nUE.

Dacă aveți vreo hârtie prin buzunare, dorind să o aruncați, vă sfătuim să o aruncați direct pe jos, nu la coșuri. Acelea nu mai au fund (mă scuzați!), iar hârtia tot pe jos ajunge. Dovada tot în galeria foto. De la distanță ați putea crede că avem coșuri de gunoi, dar nu vă entuziamați ca Ștefănescu la Coduri, pentru că n-avem!

În final, vă doresc să vă vindeți cartea, pentru că țara e deja vândută, iar din modestul profit obținut să vă cumpărați o pereche nouă de pantofi, pentru că nu se poate ca un președinte să umble cu tălpile gri, iar doamna Carmen cu rochița stropită cu picături la fel de gri. Pentru că nu sunt nici pe departe perfect, și am o grămadă de păcate, să știți că am și părți bune, așa că vă arat pe unde se intră prin spate. Este ușa din dos, cea pe care se iese din politică, dar măcar aveți șansa să nu vă stropiți, să nu vă umpleți de gri și să le puneți piedică ălora care tocmai se pregătesc să iasă, după ce singura lor măreață realizare din Ploiești a fost să vopsească treptele alea ciobite, ca să vă arate ce mișto suntem.

Închei aici, anunțându-vă cu nu vin la lansarea de carte, pentru că abia mi-am luat adidașii ăștia și cine știe când se mai măresc salariile în România, pentru în programul de guvernare nu am găsit nimic despre mediul privat. Adică am găsit ceva cu taxa pe lăcomie, dar asta nu mă ajută decât să mă abțin de la opuleță.”

6bbde2e3-fb69-4755-a19e-9c73fc284dde_227fc.jpg

fefbbd58-f481-45aa-a9a1-2931e0a2e1c1_d7b36.jpg

86131bca-2fe4-46dd-a26a-0eb6e6e7b2cf_92a73.jpg

b37e55ee-47c5-471e-866b-6b0a66372903_41794.jpg

09a05d13-06bc-401d-b4a0-2eb436b5e7d9_d3e5d.jpg

4b4c5ea3-b1fb-4b3c-9464-83bdb3f4bd5b_5e093.jpg

7e7226c4-759f-484a-a38e-8064b1953b60_1d7c4.jpg

1ad65ced-045c-4cec-9db5-eb7b3c9531bf_2c631.jpg

218531e2-3817-4aa8-81a8-d85920b4cf50_4c656.jpg

1fc3b0ca-1ac4-4188-9cbc-8c4703842c8f_26985.jpg

63c48fc2-0a54-4de9-9be6-ff3c322a212f_df626.jpg

00577348-beb3-413b-b2d3-9ecf08b9a0ab_217fb.jpg

718b1688-d475-40b7-befe-f1f691b36195_f7843.jpg

a831c5e3-638b-42b8-afa2-8772ba70a63f_fa2e7.jpg

9631a0b2-1b08-45a5-9a67-0c3104f51a77_14d58.jpg

Informeaza-te inainte de a cumpara o casa

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

Comentează cu profilul tău de Facebook

sc_vasile1_83d7d.jpg
banner sos deces ultim 300 copyright.jpg