E corect? Un șofer s-a ales cu permisul suspendat pentru că nu a acordat prioritate unui pieton aflat la 1,5 metri de trecere – VIDEO

1

O filmare cu camera de bord a devenit virală pe rețelele de socializare după ce șoferul aflat la volanul respectiv s-a ales cu permisul suspendat. Acesta a cerut părerea internauților, care s-au împărțit în două tabere.

În filmarea postată pe pagina de Facebook Traficutbe ce poate fi urmărită AICI se vede cum un bărbat pune piciorul pe carosabil, însă nu pe trecerea de pietoni, ci la distanță de un metru și jumătate de marcajul rutier.

”Considerați ca permisul a fost reținut corect în situația în care pietonul este la 1.5 m – 2m de trecerea de pietoni? Mulțumesc!” este mesajul celui care a postat imaginile surprinse de camera de bord.

Filmarea a generat sute de comentarii pro și contra polițistului care i-a suspendat permisul șoferului respectiv.

Unii au considerat că șoferul era obligat să oprească, alții l-a acuzat pe agentul de poliție de abuz în serviciu.

Iată câteva dintre mesajele lăsate de internauți:

”Chiar daca nu e pe trecere si se afla la 2m de ea se considera zona pietonala, in proximitatea unei treceri si trebuie sa acorzi prioritate. Daca un pieton calca langa zebra nu inseamna ca trebuie sa nu-i dai prioritate”

”A pus piciorul jos ,aici ai greșit! Trebuia sa frânezi”

Este un abuz, a încercat unul sa-mi ia permisul desi pietonul nici măcar nu era pe carosabil ci la 2m de el, dar cică „era in mod evident angajat in traversare!”. I-am explicat că dacă ma plimba prin Justiție sa contest PV-ul lui, il voi plimba si eu pentru abuzul ăla grosier. Noroc cu camera. A cedat de parcă îmi facea o favoare, „pe viitor să fiți mai atent!”. Neapărat contestație iar pe viitor nu mai da permisul atât de ușor cand ai dreptate pentru ca tu vei avea de alergat să-l recuperezi

M-am uitat printre comentarii, unii sunt total pe lângă nu știu cum ați obținut un permis de conducere, probabil pe bani.
La noi prostia e pe primul loc, și observ că sunt oameni care le explică persoanelor ceva ce este adevărat. Dar acele persoane tot pe a lor o țin. Domnulue x și y, dacă acești oameni 5-6 dintre ei îți zic același lucru tu de ce nu vrei sa bagi la cap? Atât de încuitat ești?
Citez pentru unele primate din comentarii ” PIETONII au prioritate de trecere față de conducătorii de vehicule numai atunci când SUNT ANGAJAȚI în traversare drumurilor publice PRIN LOCURI SPECIAL AMENAJATE, marcate, semnalizate etc.
Citez din nou : Conducătorul de autovehicul este obligat să circule cu o viteză care să nu depășească 30km/h. ( ÎN CAZUL DOMNULUI DIN VIDEO AVEA SUB 30 km/h) pentru x și y hater.
Și pentru hateri, puneți-vă ochelarii și dați-vă două palme taiați-vă permisu și așa nu-s locuri de parcare îndeajuns. Ați face un bine celorlanți participanți la trafic.
Sincer acel „polițist” nu și-a băut cafeaua sau nu s-a spalat pe față și nu a văzut bine. Nu știu ce ai rezolvat dar sper că rezolvi problema, este nedrept.
Drumuri bune și fiți amabili în trafic!
Legal este categorisita zona de traversare zona aflata in incinta zebrei cu 5m(si inainte si dupa), exact asa este si definitia intersectiei. De asta toate trecerile de pietoni sunt montate la 5m de „coltul” intersectiei. Aici, omeneste vb, omul avea clar intentia de traversare iar tu efectiv nu l-ai bagat in seama pe motiv strict cq nu era pe „pod”, cum zicea un coleg mai sus. Tot omeneste vb, te poti pune in locul lui, el cu masina ce are de calcat doua pedale iar tu batran, cu bagaj, pe jos, in soare. Cu ce e mai important un sofer fata de un pieton, incat sa il anuleze ca prezenta fizica pe strada?
Daca, sa zicem, se arunca sa traverseze fara sa se asigure si nu era nici trecere, tu dadeai peste el cu riscul de a il omorâ, doar pt ca aveai tot dreptul? Se numeste conduita preventiva, bun simt in trafic, sa nu arunci frustrarile tale in tona de metal pe care o conduci incat sa ti le suporte ceilalti participanti la trafic. Am patit-o si eu de cateva oro exact pe aceeasi tema, ba chiar sieyonii sareau pe trecere de după dube parcate langa. Frustrant! Stiu! Dai examen dupa o luna si il iei inapoi. E vara, nu te incurca prea mult lipsa permisului. Poti lua o bicicleta, o trotineta electrica, ocazional uber. Era mai nasol iarna. Proveste partea buna a raului pățit si invata din el

 

 

 

1 COMENTARIU

  1. Am „auzit” ca se considera zona pentru trecere pietoni toata suprafata marcajului „zebra” precum si cea cuprinsa intre cele doua panouri indicatoare „trecere pentru pietoni”.

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău