VIDEO: Deșeurile colectate selectiv de ploieșteni, strânse la grămadă în mașinile de gunoi menajer

După ce în Ploiești au fost montate în ultima perioadă 100 de containere de colectare selectivă, materialele reciclabile sunt adunate într-o singură mașină de operatorul de salubritate, aceeași care transportă și gunoiul menajer.

Luna trecută, reprezentanții Consiliului Județean Prahova anunțau că au fost cumpărate 100 de ansambluri modulare în valoare de un milion de lei, pentru colectarea selectivă a deșeurilor în Ploiești.

”Aceste recipiente moderne pentru depunerea deșeurilor reciclabile, pe fracții, sunt foarte importante, deoarece utilizarea corectă a acestora va reduce cantitatea de gunoi depusă la depozitul ecologic. Un ansamblu modular are trei compartimente: hârtie, plastic/metal și sticlă” era mesajul autorităților județene.

Chiar dacă multe dintre containere au fost amplasate neinspirat prin cartiere, pe trotuare sau în parcări, reducând vizibilitatea șoferilor (detalii AICI) ploieștenii au început să colecteze selectiv.

Mulți au avut surpriza să constate că deșeurile colectate selectiv sunt adunate la grămadă și transportate cu o autospecială a operatorului de salubritate care este folosită și pentru gunoiul menajer.

O dovedește filmarea trimisă de un cititor observatorulph.ro din zona B-dul Republicii:

Reprezentanții Rosal susțin că deși sunt adunate în aceeași mașină, deșeurile reciclabile sunt sortate ulterior, pe fiecare fracție în parte.

 

Ai un pont? Contactează-ne pe WhatsApp la: 0726.221.596