Un student de la UPG Ploiești a realizat un software de realitate virtuală pentru picturi digitale – VIDEO

0

Tânărul, în vârstă de 22 de ani, este student anul I la programul de master „Tehnologii Avansate pentru Prelucrarea Informației” din cadrul UPG Ploiești.

Realitatea virtuală este utilizată în multe domenii de activitate, în special în dezvoltarea unor jocuri sau expoziții virtuale.

„Matrix” și „Avatar” sunt numai două exemple dintre filmele situate în top care au primit din partea criticilor și fanilor realității virtuale o mulțime de aprecieri.

Un tânăr prahovean, de fel din Ștefești, student la UPG Ploiești, a reușit să realizeze un software de realitate virtuală cu ajutorul căruia realizează picturi digitale.

„Florin Sima, student în anul I la programul de master, Tehnologii Avansate pentru Prelucrarea Informației, domeniul Informatică, a dezvoltat un software de realitate virtuală cu ajutorul căruia realizează picturi digitale”, a precizat conf. univ. dr. Mirela Dulgheru, purtătorul de cuvânt al UPG Ploiești.

În vârstă de 22 de ani, tânărul Florin Sima spune că „Kreatix este un software care permite să îți utilizezi abilitățile într-un nou cadru de lucru care este foarte intuitiv și ușor de utilizat chiar și pentru un nou utilizator al realității virtuale”.

„Pictura în realitatea virtuală este o forma de a picta în 3D doar că acest proces nu este realizat pe calea tradițională deoarece aici ne folosim de mișcări propriu zise în spațiu și nu de diferite programe care simulează acest lucru folosind un mouse și tastatura. Pentru a picta în realitatea virtuală avem nevoie de hardware specific care poate fi folosit în mai multe scopuri”, ne-a explicat Florin Sima, care recunoaște că „pentru utilizatori trecerea de la un mediu 2D la un mediu 3D poate fi văzută ca o trecere dificilă”, însă pe de altă parte spune că „este foarte ușor să ne mișcăm în mediul respectiv și ne putem folosi de controlere pentru a putea manipula tot ce se afla în jurul nostru, astfel tot ce se află în mediul respectiv o să devina intuitiv de interacționat deoarece este asemănător cu ceea ce este în realitate”.

„Pentru a putea picta în Kreatix avem nevoie de diferite pensule care ar putea să imite proprietățile reale ale acestora pentru a putea creea diferite linii în spațiul 3D”, a mai explicat Florin Sima, care a menționat că „acest proiect a fost realizat pe parcursul a două semestre. A fost realizat atât în timpul liber, cât și în timpul orelor de laborator”.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău