cale ferata plopeni9

Șuruburi lipsă, traverse sparte sau furate și o cale ferată în care nu s-a mai investit niciun leu de zeci de ani. Nu vorbim de o legătură feroviară între două sate părăsite ci de calea ferată care face legătura între Plopeni și Ploiești. 

 

UPDATE punct de vedere TFC: ”

Solicitarea dumneavoastra a fost transmisa catre SC Transferoviar Grup SA care va transmite un punct de vedere. Aceasta societate intretine acesta sectie feroviara din luna septembrie 2012. 

 

Defectiunile si lipsurile prezentate in fotografii nu pun in pericol siguranta circulatiei, pentru ca sunt izolate. 

Din 2012 si pana in prezent nu au fost cazuri de deraieri din cauza starii liniei. 

Va dezinformati cititorii afirmand ca de zeci de ani nu s-a mai investit nici un leu in calea ferata. Vi se vor transmite sumele ce au fost cheltuite cu ocazia imbunatatirii sectiei Buda - Slanic, in perioada 2012 - 2016 de cand aceasta este administrata de Transferoviar Grup.

La preluarea sectiei, in 2012, dupa 6 luni de zile de abandonare a sectiei, starea liniei era precara si nu permitea o viteza de circulatie mai mare de 30 km/h. Acum la 5 ani de la preluare, dupa lucrari de reparatie efectuate pe cei 34 km, viteza de circulatie a trenurilor este de 50 km/h. Acum 1 an, in urma unei investitii mari, pasajul rutier de pe DN1 cu aceasta cale ferata, a fost refacut total.”

Un cititor al ziarului nostru ne-a trimis pe adresa redacției mai multe imagini în care a surprins starea deplorabilă în care se află calea ferată de la la Plopeni. Căunei Paul susține că dacă nu vor fi efectuate lucrări de întreținere, un eveniment feroviar este iminent în zonă

”Șinele sunt într-o stare deplorabilă și pun în pericol viața călătorilor deoarece în zona Plopeni se mișcă foarte rău.  Șuruburi de fixare lipsesc, iar traversele sunt rupte. Să nu mai vorbim de șinele tocite și podurile din zonă care sunt putrezite, neasigurând un minim de siguranță.” a fost mesajul lui paul Căunei, un cititor al ziarului nostru.

Ruta Ploiești-Plopeni-Slănic este operată de Trasnferoviar Călători. Observatorul Prahovean a solicitat un punct de vedere conducerii societății. Vezi mai jos imagini:

cale ferata plopeni9

cale ferata plopeni9

cale ferata plopeni9

cale ferata plopeni9

cale ferata plopeni9

cale ferata plopeni9

cale ferata plopeni9

cale ferata plopeni9

cale ferata plopeni9