masina-scufundata-plopeni14

Marți seara, în plin cod portocaliu de precipitații, intrat în vigoare la ora 18,00, mai multe gospodării și locuințe din Prahova au fost inundate. Totodată pe mai multe drumuri din județ apa curgea ca prin albia unui râu, iar mai multe mașini au fost implicate în evenimente rutiere, care din fericire nu s-au soldat cu victime. 

 

UPDATE: Purtătorul de cuvânt al Hidro Prahova, operatorul care administrează rețeaua de canalizare în orașul Plopeni a declarat pentru observatorulph.ro în seara de marți rețeaua de evacuare a apei pluviale în zona inundației stradale nu a fost înfundată. Situația s-a datorat cantității mari de precipitații căzute într-un timp foarte scurt, rețeaua de canalizare, ca în toate orașele și localitățile, neavând capacitatea de a evacua o cantitate mare de apă specifică avertizărilor meteorologice de tip cod portocaliu, într-un timp scurt. Eugen Ionică a mai precizat pentru observatorulph.ro că rețeaua de evacuare a apei pluviale este separată de cea de evacuare a apei menajere, iar în două după ce ploaia s-a oprit, apa care s-a strâns sub podul de pe strada Victoriei s-a scurs. 

Citește și:   Mașină scufundată în urma unei inundații stradale la Plopeni

La Plopeni însă, marți seara, în jurul orei 21,30 o mașină s-a scufundat sub un pod feroviar din cauza acumulării de apă și a canalizării înfundate.

 

Totul s-a întâmplat pe strada Victoriei, într-o zonă slab iluminată. La volanul mașinii se afla o femeie în vârstă de aproximativ 40 de ani care până a reușit să iasă din mașină a trecut prin sperietura vieții.

S-a salvat pe ușa din spate

Când a realizat că apa este prea adâncă și nu poate trece, femeia aflată la volanul mașinii a luat decizia de a deschide ușa din stânga față, însă acest lucru nu a fost cu putință din cauza apei care ajunsese până la geamul portierei.

 

Speriată de faptul că ar putea muri înecată, aceasta și-a sunat soțul. Până la sosire acestuia pe strada Victoriei, șoferița a reușit cu greu să părăsească autoturismul pe ușa din spate. La scurt timp de la deschiderea portierei, autovehiculul s-a scufundat.  

ISU Prahova: ”Inundație stradală în Plopeni”

Situația se putea transforma într-una tragică dacă în mașina Opel Vectra se mai afla un copil sau o persoană în vârstă.

 

În jurul orei 21.32, ISU Prahova a transmis faptul că la Plopeni este o inundație stradală.

Potrivit soțului șoferiței, Sorin C., intervenția ISU Prahova pe strada Victoriei s-a realizat după aproximativ 30 de minute de la sesizarea evenimentului prin numărul unic de urgență 112, de două ori. 

Aceiași persoană precizează faptul că pompierii au refuzat să intre în apă și să lege mașină cu o șufă pentru a fi scoasă, de acest lucru ocupându-se un localnic. După mai multe scufundări acesta a reușit să lege o coardă de mașina acoperită, iar autospeciala de pompieri a tractat-o.

Cu toate că este cunoscut faptul că zona se inundă frecvent după fiecare ploaie sănătoasă, autoritățile locale nu au luat nicio măsură în vederea prevenirii unor astfel de situații, în condițiile în care avertizarea meteo de precipitații a fost emisă de ANM cu aproximativ 12 ore înainte.

Pagubă de 5000 de euro

Proprietarul autoturismului s-a ales cu o pagubă de aproximativ 5000 de euro în urma evenimentului, autoturismul fiind distrus din punct de vedere tehnic.

Acesta este hotărât însă să-și facă dreptate și își dorește ca vinovații care nu s-au ocupat de desfundarea canalizării și semnalizarea pericolului/închiderea drumului să fie trași la răspundere. Mașina a fost acoperită în totalitate de apa care a ajuns să măsoare peste 2 metri. Vezi mai jos imagini de pe strada Victoriei din Plopeni :

masina scufundata plopeni15

masina-scufundata-3

masina-scufundata-7

masina-scufundata-plopeni1

masina-scufundata-plopeni4

masina-scufundata-plopeni5

masina-scufundata-plopeni6

masina-scufundata-plopeni8

masina-scufundata-plopeni9

masina-scufundata-plopeni10

masina-scufundata-plopeni11

masina-scufundata-plopeni12

masina-scufundata-plopeni13

 

masina-scufundata-plopeni16

masina-scufundata-plopeni17

masina-scufundata-plopeni18

masina-scufundata-plopeni19