bust plopeni3

Conducerea orașului Plopeni a adus un ultim omagiu fostului director al Uzinei Mecanice Plopeni, Gheorghe Șilaev, prin construirea unui bust a celui datorită căruia orașul Plopeni și Uzina Mecanică au avut parte de o perioadă de plină glorie între 1952-1978, în timpul conducerii sale.

 


Bustul a fost realizat de sculptorul ploieștean Constantin Ionescu și a fost plasat în centru orașului, la loc de glorie. La eveniment au participat peste 300 de persoane, mulți dintre ei cunoscându-l personal pe marele director.

Startul evenimentului a fost dat de fanfara Consiliului Județean după care a urmat un discurs al primarului Dragoș Niță, din inițiativa căruia a și pornit proiectul, și o slujbă de sfințire realizată de preotul bisericii Plopeni, Marius Micu. Au fost prezente personalități din conducerea județeană, dar și primari ai localităților din jur, dar și membri ai familiei lui Gheorghe Șilaev.

Ceremonia a durat în jur de o oră și toți cei prezenți s-au declarat mulțumiți de lucrarea bine realizată de sculptor și inițiativa Consiliului Local.

Gheorghe Șilaev este o figură marcantă pentru istoria orașului Plopeni și a întregului județ prin activitatea ireproșabilă pe care a avut-o în timpul conducerii Uzinei Mecanice Plopeni, instituția la care au lucrat zeci de mii de oameni atât din județ cât și din afara lui.

Citește și: Povestea Uzinei Mecanice Plopeni. Locul de muncă a zeci de mii de oameni, vândut pe nimic

 

bust-plopeni

bust-plopeni2

bust-plopeni3

 

bust-plopeni4

bust-plopeni5

bust-plopeni6

 

bust-plopeni7