educatie financiar plopeni2

Preșcolarii grădiniței Plopeni au avut astăzi evaluarea lecțiilor de Educație Financiară prin Joc. Copiii cu vârste cuprinse între trei și patru ani au participat la o serie de cursuri în care li s-a explicat pe înțelesul lor cum să diferențieze banii, cum se face un troc, sau cum se câștigă banii.

 

Vineri a avut loc evaluarea finală a noțiunilor învățate pe parcursul celor trei luni de educație financiară. La eveniment au participat și părinții copiilor care i-au încurajat la fiecare activitate organizată de către coordonatorul proiectului,doamna Lili Soare, și le-au admirat cunoștințele asimilate în urma acestui proiect.    

Proiectul Educație Finaciară din Joc este dedicat preșcolarilor și este organizat de către Banca Națională în colabolare cu Inspectoratul Școlar Județean, și are loc în majoritatea grădinițelor din Prahova. Scopul proiectului este de a educa copiii în domeniu financiar, de a-I familiariza cu conceptele și situațile de pe piața economică. Principalele obiective sunt: Cunoașterea și utilizarea unor elemente de limbaj specific domeniului financiar.

 Recunoașterea unor elemente specifice fenomenului bancar în contexte diferite. Utilizarea unor mijloace și tehnici bancare. Manifestarea interesului pentru economisirea și gestionarea banilor.

 

Identificarea unor termeni specifici domeniului financiar- bancar în contexte practice accesibile elevilor. Recunoașterea unor instrumente de plată și servicii bancare.

Identificarea situațiilor în care se realizează un schimb în natură (troc) sau o operațiune bancară.

Identificarea circuitului banilor în economir. Identificarea unor mijloace și tehnici bancare utilizate în societate actuală.

 

Analizarea situațiilor în care se pot obține bani. Identificarea modalităților de gestionare a banilor.

educatie-financiar-plopeni

educatie-financiar-plopeni3

 

educatie-financiar-plopeni4

educatie-financiar-plopeni5