elevi baicoi

Pentru a-i convinge pe copii să nu-și mai petreacă timpul liber exclusiv pe tablete sau telefoane, autoritățile din Băicoi organizează anual mai multe activități.

 

Calendarul acestor competiții figurează și în Raportul privind starea învățământului prahovean în anul școlar 2014 – 2015, realizat de Inspectoratul Școlar Județean Prahova, instituție subordonată Ministerului Educației.

Astfel, printre competițiile anuale de la Băicoi se numără Cupa Prahova – aeromodele de interior, Copilărie în pași de dans și Sportul te face mare. 

Copilărie în pași de dans

 

Copilărie în pași de dans, un eveniment plin de culoare, organizat de Primăria Băicoi, Casa de Cultură Băicoi și Palatul Copiilor Ploiești, a strâns, anul trecut, în aprilie, peste 1500 de copii din țară și din Republica Moldova pe scena Casei de Cultură Băicoi. Anul acesta, la sfârșitul lunii aprilie, începutul lui mai, concursul continuă pe aceeași scenă și se anunță cel puțin la fel de spectaculos ca cel precedent. Competiția de dans din Băicoi s-a clasat, în urma evaluării din acest an, pe locul 2 din 20 de astfel de concursuri naționale.

Skandenberg. Sportul te face mare

Un concurs unic în țară, organizat în parteneriat cu Palatul Copiilor Ploiești, Sportul te face mare ajunge la a cincea ediție în luna mai, la Sala de Sport a orașului Băicoi. Anul trecut, și-au măsurat puterea brațelor aproximativ 100 de elevi din județ în această competiție de skandenberg prin care organizatorii promovează sportul accesibil tuturor tinerilor.

 

Campionatul Național de aeromodele

Concurs dedicat iubitorilor de activități tehnice, juniori și seniori, Campionatul Național de aeromodele  a adus, anul trecut, peste 50 de participanți din județ și din țară, cu vârste între 6 și 70 de ani ce și-au lansat aeromodelele construite cu migală în Sala de Sport Băicoi. Cupa Prahova F1M, aeromodele indoor, se adresează în special copiilor interesați de construirea aeromodelelor, ce doresc să-și petreacă astfel timpul liber cu  activități constructive și educative.
Text preluat din Ziarul de Băicoi (redactor Ana Șinca)

 

Național
  • Miercuri, 18 Octombrie 2017
  • De Georgiana Kelemen

Elev dat afară de la ore din cauza părului lung

Elevi daţi afară de la ore pentru că au părul lung. S-a întâmplat la un liceu teologic din Cluj-Napoca, unde mai mulţi băieţi au fost trimişi acasă pentru că nu aveau o frizură adecvată. Problema a...