alergolog.jpg

Zeci de copii ajung, aproape zilnic, pe holurile de la Policlinica de Copii a Spitalului de Pediatrie Ploiești, cu diverse forme de alergie. Singura problemă este că, aici, există un singur medic pediatru specialist în alergologie, iar la unitatea medicală de pe strada Mihai Eminescu nu este nici măcar un post pentru o astfel de specializare.

„Există un singur medic pediatru alergolog la Policlinica de Copii a Spitalului de Pediatrie. Noi, mă refer la mămicile care avem copii alergici, avem numai cuvinte de laudă pentru acest medic pediatru alergolog. Are o vastă experiență și este profesionist în ceea ce face. Problema este că este un singur medic pediatru cu această specializare pentru cele câteva zeci de cazuri zilnice de copii, care vin din tot județul. Prin urmare, intrarea la medic se face pe bază de programare, iar în multe cazuri se așteaptă câteva ore, pe hol”, s-a plâns una dintre mămicile al cărui copil a dezvoltat o formă de alergie destul de puternică. 

„Este destul de greu pentru noi, părinții. În cazul unei crize puternice, pe timpul nopții, nu avem la cine să apelăm. Alternativa ar fi să mergem la spitalele de adulți sau la clinicile private, fie să mergem la Spitalul de Pediatrie, unde copilul va fi consultat, într-adevăr, de un medic pediatru, dar care nu are specializarea de alergolog. Sau, în cazurile complicate de alergie, nu avem altă soluție decât să ne luăm copiii în brațe și să mergem la un spital din București”, ne-a povestit o altă mămică.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

„Într-adevăr, avem un singur medic pediatru alergolog, la Policlinică. În spital nu avem un medic cu o astfel de specializare. Postul de medic pediatru alergolog a fost scos la concurs de mai multe ori, dar nu s-a prezentat nimeni. Vestea bună este că la ultimul anunț pentru ocuparea celui de-al doilea post de medic pediatru alergolog s-a înscris un medic și sperăm ca în maximum 30 de zile, postul vacant să fie ocupat”, ne-a declarat Cătălin Vișean, managerul Spitalului de Pediatrie Ploiești.


negativ-media.jpg
NEGATIV MEDIA - Creator de conținut online
comunicare[@]negativmedia.ro

Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.