fbpx

alergolog.jpg

Zeci de copii ajung, aproape zilnic, pe holurile de la Policlinica de Copii a Spitalului de Pediatrie Ploiești, cu diverse forme de alergie. Singura problemă este că, aici, există un singur medic pediatru specialist în alergologie, iar la unitatea medicală de pe strada Mihai Eminescu nu este nici măcar un post pentru o astfel de specializare.

„Există un singur medic pediatru alergolog la Policlinica de Copii a Spitalului de Pediatrie. Noi, mă refer la mămicile care avem copii alergici, avem numai cuvinte de laudă pentru acest medic pediatru alergolog. Are o vastă experiență și este profesionist în ceea ce face. Problema este că este un singur medic pediatru cu această specializare pentru cele câteva zeci de cazuri zilnice de copii, care vin din tot județul. Prin urmare, intrarea la medic se face pe bază de programare, iar în multe cazuri se așteaptă câteva ore, pe hol”, s-a plâns una dintre mămicile al cărui copil a dezvoltat o formă de alergie destul de puternică. 

„Este destul de greu pentru noi, părinții. În cazul unei crize puternice, pe timpul nopții, nu avem la cine să apelăm. Alternativa ar fi să mergem la spitalele de adulți sau la clinicile private, fie să mergem la Spitalul de Pediatrie, unde copilul va fi consultat, într-adevăr, de un medic pediatru, dar care nu are specializarea de alergolog. Sau, în cazurile complicate de alergie, nu avem altă soluție decât să ne luăm copiii în brațe și să mergem la un spital din București”, ne-a povestit o altă mămică.

„Într-adevăr, avem un singur medic pediatru alergolog, la Policlinică. În spital nu avem un medic cu o astfel de specializare. Postul de medic pediatru alergolog a fost scos la concurs de mai multe ori, dar nu s-a prezentat nimeni. Vestea bună este că la ultimul anunț pentru ocuparea celui de-al doilea post de medic pediatru alergolog s-a înscris un medic și sperăm ca în maximum 30 de zile, postul vacant să fie ocupat”, ne-a declarat Cătălin Vișean, managerul Spitalului de Pediatrie Ploiești.

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
970.jpg