destinatii-prahova.jpg

Turiștii care ajung în Prahova au posibilitatea de a admira unul dintre cele mai frumoase castele din lume, dar au parte și de peisaje pitorești. În topul destinațiilor figurează Salina Slănic, dar și Transbucegi.

Pe lista destinațiilor aflate în top se numără Castelul Peleș din Sinaia, considerat unul dintre cele mai frumoase castele din lume, dar și Castelul Cantacuzino din Bușteni.

În topul destinațiilor turistice din Prahova figurează însă Sfinxul, Crucea de pe Caraiman (cea mai înaltă cruce din lume ridicată la 2.291 metri altitudine - Guinness Book of World Records, 2014), dar și Salina Slănic, care are cea mai mare suprafață din Europa (78.000 mp și înălțimea de 50 m).

În topul destinațiilor turistice figurează și Babele situate în Rezervația Bucegi, din Munții Carpați, dar și zona de schi de pe Valea Prahovei, stațiunile Sinaia, Bușteni și Azuga fiind renumite în domeniu, pentru sporturile de iarnă.

Pe lista drumurilor spectaculoase figurează și Transbucegi, care însă este închis pe timpul iernii. Drumul face legătura între Prahova și Dâmbovița. Cu o lungime de 17 kilometri, drumul este unul relativ nou, fiind construit între 2010 si 2014, Turiștii care se încumetă să parcurgă acest drum au parte de o priveliște pitorească, pentru că această cale de acces face legătura între Sinaia si județul vecin, Dâmbovița. Astfel, turiștii pot ajunge la Cabana Cuibul Dorului, platoul Bucegi, în zona Cabana Piatra Arsă.

Pe lista destinațiilor de top din Prahova figurează însă și Castelul Iulia Hasdeu din Câmpina, dar și Micul Trianon de la Florești.

 

 

 

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
redactor șef
Mai multe despre autor și articolele sale
Roxana Tănase este jurnalistă din 1999. Face parte din ”garda veche” de ziariști ai Prahovei și, din 2012, este în echipa Observatorulph.ro.
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg