O ursoaică, de aproximativ 2 ani, este noul locatar al Rezervației de urși Libearty, Zărnești.  Animalul a venit de la Grădina Zoologică Bucov, unde a ajuns după ce a fost prins “colindând”, în ajunul Crăciunului, pe străzile municipiului Ploiești.

 

Ursoaica a fost văzută pentru prima dată în 24 decembrie, în zona Gării de Nord din Ploiești, de către un lucrător CFR, care a sunat imediat la numărul unic de urgență 112. Reprezentanții Jandarmeriei, Poliției și Grădinii Zoologice Bucov au încercat mai bine de două ore să o captureze, însă aceasta a fugit și a alergat pe străzile orașului, stresată de tot ce se întâmpla în jurul ei. După ce a fost capturată, a ajuns la Grădina Zoologică Bucov, unde a trăit într-un spațiu de aproximativ 50 de metri pătrați.

Pentru că prima ei apariție a fost în apropierea gării, există posibilitatea ca tânăra ursoaică să fi plecat din zona de munte cu un tren de marfă și a coborât în Ploiești, când trenul a staționat. Nu poate fi exclusă însă nici posibilitatea, mai mică ce-i drept, ca animalul să fi coborât în oraș din pădurile din Blejoi.

Indiferent de unde provine, pentru ursoaică, sosirea la rezervația de la Zărnești reprezintă șansa pentru o viață normală, având la dispoziție o pădure de goruni întinsă pe zeci de hectare pe care să le împartă cu ceilalți 82 de urși pe care îi găzduim.

 

DE cum a ajuns la Libearty, ursoaica a fost microcipată, vaccinată și deparazitată și în urmatoarea lună va rămâne în zona de carantina (training area), unde se va obișnui cu urșii aflați dicolo de garduri, în țarcurile mari, și ne vom asigura și noi că nu suferă de vreo boală ce necesită tratament. 
sursa: www.ampbears.ro