- Publicitate -

Scandalul ridicării gunoiului continuă. Ce spune operatorul de salubritate UWS despre disputa cu Vitalia

Data:

Distribuie articolul:

Operatorul de salubritate United Waste Solutions (fostul Rosal) a emis un comunicat de presă, acuzând compania care administrează rampa de gunoi de la Boldești Scăeni de comportament de monopol în scandalul ridicării gunoaielor din județ.

- Publicitate -

Vă reamintim că peste 80 de localități din Prahova, inclusiv municipiul Ploiești, sunt afectate de la începutul anului de neridicarea la timp a gunoiului menajer, munții de deșeuri ajungând la Ploiești să zacă pe străzi.

Redăm mai jos, integral, comiunicatul UWS:

”Pentru corecta informare a cetățenilor, insituțiilor publice și operatorilor economici, facem precizarea că actualmente Vitalia este singurul depozitar activ al deșeurilor municipale care sunt colectate pe raza județului Prahova.

- Publicitate -

Profitând de acestă situație, Vitalia merge până la limita șantajului încercând să obțină condiții preferențiale de plată a serviciilor de depozitare a deșeurilor. Trebuie să reamintim că depozitul ecologic de la Boldești – Scăeni administrat de Vitalia aparține domeniului public și face parte din fluxul de deșeuri aprobat la nivelul întregului județ.

Potrivit legii, UWS, ca operator de colectare și transport a deșeurilor municipale de pe raza a 84 de localități ale județului Prahova, are dreptul legal să încaseze serviciile prestate, în 15 zile de la emiterea către utilizatori a facturilor. Facturile se emit într-o perioadă de 15 zile de la sfărșitul lunii în care s-a prestat serviciul, astfel încât încasarea contravalorii serviciilor devine efectivă într-o perioadă cuprinsă între 45 și 60 zile de la prestație, așa cum este stabilit în art. 42 din Legea 51/2006.

Vitalia, speculând poziția de unic depozitar, dorește plata preferențială, în avans față de momentul încasării sumelor de la utilizatori. Aceasta plată în avans este denumită de Vitalia bună credință, iar pentru a-și mări șansele închide porțile depozitului după bunul plac.

- Publicitate -

Grija Societății Vitalia față de cetățean este inexistentă. Cetățeanul/ utilizatorul suferă pentru că nu i se ridică gunoiul fără a cunoaște că depozitarul final al deșeurilor refuză să semneze contractul de depozitare dacă nu beneficiază de privilegii financiare.

Cerem cetățenilor și autorităților competente să ia atitudine față de Vitalia, societate cu o conduită total iresponsabilă. De ce să încaseze Vitalia factura la 7 sau 10 zile, dacă utilizatorul are dreptul să plătească până la sfărșitul lunii următoare serviciul de colectare și transport prestat în luna precedentă?

De ce percepe Vitalia penalități de întârziere într-un cuantum mai mare decât poate percepe de la utilizator operatorul de colectare și transport?

- Publicitate -

Răspunsul este simplu: nu există alternativa depozitării deșeurilor într-un alt loc, motiv pentru care Vitalia își permite deocamdată, spunem noi, să impune propriile sale reguli.

Am cerut Asociației de Dezvoltare Intercomunitară „Parteneriatul pentru Managementul Deșeurilor” Prahova să se adreseze justiției în scopul aducerii la ordine a acestui operator. Vitalia trebuie să își asume proporțional aceleași riscuri pe care le au toți operatorii pe fluxul deșeurilor și să respecte drepturile utilizatorilor în ceea ce privește termenele de plată.”, se arată în comunicatul de presă emis de operatorul de salubritate UWS.

Distribuie articolul:

Provocarea Observatorul Prahovean

- Publicitate -

Ai un pont care se poate transforma într-o știre? Trimite pe WhatsApp la 0785 075 112

Vreți să aflați cele mai noi știri din Prahova? Abonați-vă la Google News

1 COMENTARIU

  1. Să lase vrăjeală UVS că emite facturi în 15 zile de la sfârșitul lunii pentru că ei trimit casieri colectori pe teren în prima săptămână a lunii în curs pentru încasarea facturilor unor servicii neprestate. Același nărav pe care îl avea și vechiul SALUB.

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău

Exclusiv

Super-show pe Ilie Oană, la Centenarul Petrolului. Pe 30 iunie vin Smiley, Puya, Cabron, Nico și Killa Fonic

Doar vești bune dinspre Petrolul Ploiești în ultima vreme....

UPDATE-Lista primarilor aleși în localitățile din Prahova. Rezultate alegeri locale 2024

Observatorul Prahovean a publicat în timp real rezultatele numărătorii...

Observatorul Prahovean, lider de audiență în ziua votului la alegerile locale 2024

Observatorul Prahovean a fost lider de audiență în Prahova...

Andrei Volosevici a pierdut Primăria Ploiești (surse)

Andrei Volosevici, actual primar al Ploieștiului, a pierdut alegerile...

Abonează-te la newsletter

- Publicitate -

Știri noi

- Publicitate -
- Publicitate -

Informații utile

Ce este promisiunea de vânzare-cumpărare a unui apartament

Continuăm proiectul ”Casa Nouă”, cu scopul de a vă...

Robin Mihai este triplu medaliat cu aur la Campionatul Mondial de Kempo IKF cu sprijinul Supermarket La Cocoș

Ce ar fi sportul ploieștean fără implicarea oamenilor de...

Medicul Alin Scarlat explică puterea sentimentului de scop în viață

Observatorul Prahovean publică o serie de articole, extrase din...
- Publicitate -

Emisiuni
Observatorul Prahovean

Ce are de gând cu Ploieștiul. Invitat Mihai Polițeanu, primarul ales [LIVE]

Mihai Polițeanu, primul primar independent care a fost ales...

Cum ar fi putut arăta Ploieștiul dacă primar era Cristian Stan de la Târgoviște [VIDEO]

În timp ce primarul Ploieștiului, Andrei Volosevici, invocă tot...
- Publicitate -

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

- Publicitate -