- Publicitate -

Viața la bloc în Ploiești. Ce faci dacă ai infiltrații în apartament, iar vecinii de la scara alăturată nu-ți permit accesul să repari acoperișul

Data:

Viața la bloc nu este deloc simplă, mai ales când ești condiționat de ceilalți vecini când vine vorba de efectuarea unor reparații. La un bloc din zona Baraolt din Ploiești, problema a apărut când locatarii au constatat că li se interzice accesul pe terasa imobilului de către vecinii din blocul alăturat, unde există singurul acces pe acoperiș.

- Publicitate -

Locatarii unui bloc situat în zona Baraolt din Ploiești se confruntă cu o situație aparte. După ce vecinii de la ultimele etaje au semnalat că le-au apărut infiltrații în casă după fiecare ploaie, în cadrul asociației de proprietari s-a decis reabilitarea acoperișului.

Problema a apărut în momentul în care au constatat că vecinii de la blocul alăturat, unde există singurul acces pe acooperiș, se opun să le permită accesul pentru efectuarea intervenției, de teamă să nu apară și la ei probleme la acoperiș.

Citește și: Viața la bloc în Ploiești. Ce se întâmplă cu banii colectați din chiriile de la antenele de telefonie amplasate pe blocuri

Locuiesc într-un bloc care are șase scări, iar accesul pe terasa blocului se realizează la scara A. La blocul nostru, respectiv la scara B, au apărut infiltrații într-un apartament de la  ultimul etaj și în cadrul asociației am decis să reabilităm acoperișul, pentru că infiltrațiile au început să ajungă, atunci când plouă, inclusiv la etajul al III-lea.

- Publicitate -

Dar pentru efectuarea  lucrărilor trebuie mai întâi să vedem ce probleme sunt la terasă și la conducta de apă pluvială. Problema a apărut în momentul în care am solicitat vecinilor de la scara A, unde există acces pe tereasă, să ne permită să urcăm pe bloc.

Refuzul a fost categoric pe motiv că se tem să nu le fie afectat cartonul de pe blocul lor. Practic cei de la scara A nu ne dau acceptul să urcăm pe scări să urcăm pe bloc să rezolvăm situatia cu acoperișul. Iar în zona de acces este pus lacăt”, ne-a scris un cititor al Observatorulph.ro.

Două blocuri, un singur acces pe acoperiș

Ce-i drept situația de la blocul de pe strada Arhip Nicolae, din zona Baraolt din Ploiești, este un pic complicată pentru că fiecare scară de bloc are propria asociație de proprietari, iar cheia de la accesul pe terasă se află la vecinii de la etajul IV de la scara vecină.

- Publicitate -

Legea 196/2018, privind înființarea, organizarea și funcționarea asociațiilor de proprietari și administrarea condominiilor, precizează, la art 35, că părțile comune ale unui imobil, dacă actele de proprietate nu prevăd altfel, sunt și terasele imobilelor. Folosința în astfel de cazuri este comună.

Ca o primă soluție, reprezentanții asociației de proprietari de la scara B ar putea căuta o cale de înțelegere cu vecinii de la scara A.

Se presupune că vecinii de la scara A sunt de bună credință și interzic accesul doar de frică să nu fie afectată hidroizolația de la blocul lor, motiv pentru care asociația de proprietari care dorește efectuarea de reparații ar putea să-și asume plata unor eventuale prejudicii apărute pe durata lucrărilor.

- Publicitate -

Citește și: Viața la bloc în Ploiești. „Trăim în mizerie și scandaluri zi de zi”

Pe de altă parte, fiind vorba de un condominiu cu mai multe asociații de proprietari, conform Legii 198/2018, trebuie lămurită modalitatea prin care a avut loc divizarea asociației de proprietari și dacă au existat reglementări clare între cele două asociații de proprietari.

Actuala legislație prevede că „divizarea unei asociații de proprietari existente în două sau mai multe asociații, pe scări sau tronsoane, se face numai în condițiile în care proprietatea comună aferentă tronsoanelor sau scărilor poate fi delimitată și în condițiile în care există branșamente separate pe fiecare scară sau tronson, la propunerea majorității proprietarilor din scara sau tronsonul respectiv, cu acordul majorității proprietarilor din asociația ce urmează a se diviza”.

De altfel actul normativ stipulează că asociațiile de proprietari înființate pe scări sau tronsoane de clădire își reglementează între ele raporturile juridice cu privire la aspectele tehnice comune acestora, printr-o anexă la acordul de asociere. Această anexă comună ar fi trebuit să includă inclusiv modalitatea de acces la terasa comună.

- Publicitate -

Cu alte cuvinte, reprezentanții celor două asociații de proprietari ar trebui să ajungă la un consens, iar în cazul în care acest lucru nu are loc, asociația de proprietari poate solicita instanței lămurirea acestei situații.

Provocarea Observatorul Prahovean

- Publicitate -

Sondaj Observatorul Prahovean

Ai un pont care se poate transforma într-o știre? Trimite pe WhatsApp la 0785 075 112

Vreți să aflați cele mai noi știri din Prahova? Abonați-vă la Google News

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău

- Publicitate -

Distribuie articolul:

Exclusiv

Abonează-te la newsletter

- Publicitate -

Știri noi

Accident în Comarnic. Este al doilea eveniment rutier produs pe DN1, joi seara

Cel de al doilea accident s-a în Comarnic, primul...

Oradea a avut, doar în 2023, investiții din fonduri europene de 918 milioane lei. Ploieștiul…?

Numai în anul 2023 Municipiul Oradea a finalizat investiții...

Accident pe DN1, în zona Azuga. Șoferii autoturismelor implicate sunt asistați medical

Evenimentul rutier s-a produs joi, după ora 17, la...
- Publicitate -

Informații utile

Vrei să-ți cumperi o locuință? Ce criterii trebuie să iei în considerare (II)

Continuăm proiectul ”Casa Nouă”, cu scopul de a vă...

O familie din Prahova, a cărei casă a fost mistuită de flăcări, primește ajutor de la antreprenori

În urmă cu câteva săptămâni, o familie din satul...

Întreruperi de energie electrică în Prahova în perioada 22-26 aprilie. Localitățile afectate

Distribuție Energie Electrică România - Sucursala Ploiești anunță întreruperea...

Medicul Alin Scarlat: Sedentarismul și obezitatea influențează longevitatea

Observatorul Prahovean publică o serie de articole, extrase din...
- Publicitate -

Emisiuni
Observatorul Prahovean

Campioană a Ploieștiului, umilită de șeful CSM, consilier personal al primarului Volosevici

Jurnaliștii Marius Nica, Claudiu Vasilescu și Mihai Nicolae au...

Arhitectul Răzvan Enescu: ”Andrei Volosevici ne-a mințit în 2020”

Arhitectul Răzvan Enescu, a acordat un interviu lui Bogdan...
- Publicitate -

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

- Publicitate -