În vederea îmbunătățirii actului educațional, dar și pentru a-i ajuta pe părinți în creșterea copiilor, Primăria localității Filipeștii de Pădure a achiziționat de la Societatea Națională a Cărbunelui ( societate falimentară) clădirea Grădiniței nr. 1 (fosta creșă). Scopul achiziției face referire la introducerea cât mai rapidă a acestui imobil în circuitul învățământului preșcolar și școlar.

Reabilitarea clădirii presupune costuri foarte mari, în acest sens, administrația locală având în plan accesarea de fonduri europene sau guvernamentale.

Primăria Filipeștii de Pădure va demara în cel mai scurt timp procedurile de accesare de fonduri, reușind să introducă acest imobil în programul de eficientizare energetică. Dorința autorităților locale este ca această clădire să devină corp comun pentru o nouă creșă și un afterschool.

„Deși copiii abia așteaptă să sune de ieșire, considerăm că programul „școală după școală” este o necesitate. Totodată, o creșă ajută copilul să devină sociabil, să vorbească și să dobândească deprinderi specifice vârstei. Programul încărcat pe care părinții îl au nu permite atenția necesară acordată temelor celor mici. De aceea un afterschool le va fi de un real folos și, în plus, copiii vor fi permanent în siguranță. Pe lângă teme, vor desfășura și alte activități menite să contribuie la dezvoltarea lor cognitivă” a spus edilul șef al localității, Ciprian Morărescu

 

 

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău