Covid-19 în Prahova. Niciun caz nou în ultimele 24 de ore. Câți prahoveni au intrat în autoizolare

1

În ultimele 24 de ore, numărul noilor infectări cu SarsCov-2 în Prahova dar și numărul vindecărilor a stagnat. Nu au mai fost înregistrate cazuri noi, dar nici noi vindecări. 154 de persoane au intrat în autoizolare, potrivit raportării Prefecturii Prahova de astăzi.

”La nivelul județului Prahova, în data de 24 mai 2020, sunt monitorizate de către Direcția de Sănătate Publică (DSP) 1327 persoane aflate în auto-izolare la domiciliu. În ultimele 24 de ore, de sub măsura izolării voluntare și, implicit, evidența DSP-ului, au ieșit 25 persoane și au intrat alte 154. În carantină instituționalizată se află 102  persoane.

De la începutul epidemiei și până în prezent, la nivelul județului Prahova, au fost confirmate cu noul coronavirus  96 de persoane. Dintre acestea, șase au decedat, 67 au fost declarate vindecate și externate.

În prezent, la nivelul județului, la Terapie Intensivă se află un singur pacient cu COVID-19, internat la Spitalul Municipal Câmpina.  Acesta este ventilat mecanic.

Citește și: Covid-19 în România. 213 noi cazuri și 212 noi vindecări la raportarea pe 24 de ore

Echipaje mixte din cadrul Ministerului Afacerilor de Interne (MAI) au continuat acțiunile privind ordinea și siguranța publică și au acționat pentru verificarea persoanelor aflate în evidențe cu privire la respectarea măsurii de izolare la domiciliu, pentru paza locațiilor de carantinare, fluidizarea circulației rutiere, dar și în alte misiuni impuse de contextul actual. Verificările au vizat atât persoanele fizice, cât și o serie de agenți economici.

Astfel, pe parcursul zilei de 23 mai 2020, în cadrul acțiunilor punctuale, au fost controlate două societăți comerciale, au fost legitimate peste 600 de persoane și oprite în trafic peste 600 de autoturisme. De asemenea, au fost efectuate verificări și la peste 600 de persoane dintre cele aflate în izolare la domiciliu.

În urma acestor demersuri, au fost aplicate 244 de sancțiuni, în valoare de aproape 91.000 lei.  Opt dintre ele au fost aplicate în baza Legii 61, iar 236 au fost date pentru fapte ilicite săvârșite în context.

Prefectul județului Prahova, domnul Cristian Ionescu, face un apel către cetățeni să respecte normele de igienă și distanțare socială impuse de starea de alertă. Reducerea la minimum a riscului de expunere la noul coronavirus este cea mai sigură și la îndemână cale de a ține sub control răspândirea epidemiei.

Cetățenii sunt sfătuiți să se informeze doar din surse oficiale, dar și să apeleze pentru recomandări sau alte informații la TELVERDE – 0800.800.358.”

Sursa: Prefectura Prahova

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

1 COMENTARIU

  1. Stii ca daca respecti masurile te protejezi pe tine si pe cei dragi tie, dar cand vezi ca sunt cate unii care nu dau 2 bani pe masurile astea, ba mai mult sunt si „slujitori ai Domnului”, iti cam vine o durere in partea dorsala si te gandesti cam cat de prosti trebuie sa fim noi toti, iar aia mai destepti. Noroc totusi ca, om cu bun simt fiind, iti revii repede si pui masca pe fata, dar gustul amar ramane…

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău