veste_biciclete_b5b2f.jpg

Primăria Bănești vrea să achiziționeze 200 de veste reflectorizante pentru bicicliștii și căruțașii din comună. Măsura vine după ce polițiștii au constatat una dintre cauzele principale generatoare de accidente rutiere o reprezintă lipsa de disciplină a conducătorilor de vehicule pe drumurile publice.

În urma raziilor realizate de polițiști pe raza comunei Bănești, zeci de bicicliști și căruțași au fost depistați în trafic sub influența alcoolului, fără veste reflectorizante, fără a avea vehiculele echipate corespunzător sau nerespectând nicio regulă rutieră.

Dincolo de amenzi, autoritățile au lansat și acțiuni de prevenire a accidentelor și de informare a acestor persoane, precizându-le riscul la care se expun, dar și pe care-l prezintă pentru ceilalți participanți la trafic prin nerespectarea regulilor.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

„Intenționăm să dăm cam 200 de veste reflectorizante. Să vedem de ce bani dispunem în buget pentru că ar fi nevoie să dăm mai mult de atât. Împreună cu Poliția Câmpina le-am făcut o serie de prezentări celor care merg cu bicileta și căruța, astfel încât atunci când vor fi sancționați pentru abaterile lor să nu mai spună că nu au știut, că nu au fost informați. Aceste reguli au fost prezentate și-n ziarul local, și pe site-ul Primăriei“, ne-a declarat George Stoica, primarul din Bănești.

Reamintim că această comună este tranzitată și de DN1 și nu puține au fost dățile când aici au fost înregistrate accidente rutiere, unele dintre ele cu urmări grave. 

Foto cu caracter ilustrativ

veste_biciclete_815d9.jpg

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
redactor
Mai multe despre autor și articolele sale
Liliana Maxim Minculescu, jurnalist „de modă veche“, și-a început activitatea în 2004, lucrând simultan în presa scrisă și TV.
A lucrat la Telegraful de Prahova și Alpha TV, a făcut parte și din echipa cotidianului Adevărul pentru ca, ulterior, să se axeze pe jurnalismul de televiziune, la Valea Prahovei TV și Ploiești TV. A scris, totodată, și pentru site-ul: promovamprahova.ro.
Pentru activitatea în presa locală și regională a fost nominalizata mai multor concursuri, gale, dar și premiată în anul 2014, în cadrul Galei MediaFEM, iar în 2018 la Gala Comunității Prahovene.
A ales Observatorulph.ro pentru că îi place să țină pasul cu vremurile, iar prezentul și viitorul jurnalistic sunt aici, în presa online.
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg