lemne_4ae69.jpg

Jandarmii montani din Azuga au sesizat Parchetul cu privire la faptul că două persoane de sex bărbătesc au tăiat un arbore din specia fag, cu diametrul de 49 cm. Bărbații au folosit o nouă metodă pentru a-și ascunde urmele turnând ulei ars peste cioata proaspăt tăiată.

Fapta lor este sancționată de Codul silvic, constituind infracțiunea de tăiere de arbori fără drept, întrucât valoarea materialului lemnos depășește, în acest caz, de cinci ori valoarea unui metru cub de masă lemnoasă pe picior.

În plus, în urma acțiunilor punctuale zilnice, mai mulți bărbați, posesori de atelaje hipo, au fost depistați pe raza comunei Stefești transportând material lemnos fără a putea prezenta aviz de însoțire valabil.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Persoanele în cauză au fost sancționate contravențional cu amendă în cuantum de 3000 lei pentru încălcarea prevederilor Legii 171/2010 privind prevenirea și sancționarea contravențiilor silvice, iar lemnul a fost confiscat și predat reprezentantului Ocolului Silvic.

Sursa text și foto: IJJ Prahova

lemne1
lemne
lemne-3
lemne-2

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
redactor
Mai multe despre autor și articolele sale
Liliana Maxim Minculescu, jurnalist „de modă veche“, și-a început activitatea în 2004, lucrând simultan în presa scrisă și TV.
A lucrat la Telegraful de Prahova și Alpha TV, a făcut parte și din echipa cotidianului Adevărul pentru ca, ulterior, să se axeze pe jurnalismul de televiziune, la Valea Prahovei TV și Ploiești TV. A scris, totodată, și pentru site-ul: promovamprahova.ro.
Pentru activitatea în presa locală și regională a fost nominalizata mai multor concursuri, gale, dar și premiată în anul 2014, în cadrul Galei MediaFEM, iar în 2018 la Gala Comunității Prahovene.
A ales Observatorulph.ro pentru că îi place să țină pasul cu vremurile, iar prezentul și viitorul jurnalistic sunt aici, în presa online.
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg