Ninsori slabe și vânt puternic în zona de munte din Prahova

0
ninsori-slabe-vant-puternic_41f5d.jpg

ninsori-slabe-vant-puternic_41f5d.jpg

Zona de munte din Prahova se află sub atenționare de cod galben de vânt, avertizare valabilă joi, până la ora 18.00. În această dimineață, pe mai multe drumuri din țară, inclusiv din Prahova, s-au semnalat ninsori slabe, potrivit Centrului Infotrafic.

La munte, în Carpații Meridionali și de Curbură, vor fi intensificări ale vântului, cu viteze la rafală de peste 90…120 km/h.

„Intensificări ale vântului se vor semnala și în nord-estul Munteniei și în Dobrogea, unde rafalele vor depăși 60…65 km/h, iar în Moldova și pe litoral 70…80 km/h”, a precizat ANM.

Potrivit Centrului Infotrafic, „pe mai multe drumuri din județele Buzău, Prahova, Bistrița-Năsăud, Maramureș, Neamț și Suceava se semnalează ninsori slabe”.

„Pentru a preîntâmpina producerea unor evenimente nedorite pe drumurile publice, conducătorii auto sunt sfătuiți să manifeste prudență sporită la volan, să adapteze viteza la condițiile meteo-rutiere, să utilizeze în mod corespunzător sistemul de iluminare-semnalizare al vehiculului și să mărească distanța de siguranță față de vehiculele dinainte. De asemenea, atragem atenția pietonilor, bicicliştilor şi căruţaşilor, care trebuie să fie conştienţi de faptul că pe timp de ceaţă sunt mai greu vizibili în trafic”, recomandă Centrul Infotrafic.

Secția Națională de Drumuri Ploiești a intervenit, azi noapte,cu patru autoutilaje și s-au răspândit nouă tone de material antiderapant.

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău