ninsori-slabe-vant-puternic_41f5d.jpg

Zona de munte din Prahova se află sub atenționare de cod galben de vânt, avertizare valabilă joi, până la ora 18.00. În această dimineață, pe mai multe drumuri din țară, inclusiv din Prahova, s-au semnalat ninsori slabe, potrivit Centrului Infotrafic.

La munte, în Carpații Meridionali și de Curbură, vor fi intensificări ale vântului, cu viteze la rafală de peste 90…120 km/h.

„Intensificări ale vântului se vor semnala și în nord-estul Munteniei și în Dobrogea, unde rafalele vor depăși 60...65 km/h, iar în Moldova și pe litoral 70...80 km/h”, a precizat ANM.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Potrivit Centrului Infotrafic, „pe mai multe drumuri din județele Buzău, Prahova, Bistrița-Năsăud, Maramureș, Neamț și Suceava se semnalează ninsori slabe”.

„Pentru a preîntâmpina producerea unor evenimente nedorite pe drumurile publice, conducătorii auto sunt sfătuiți să manifeste prudență sporită la volan, să adapteze viteza la condițiile meteo-rutiere, să utilizeze în mod corespunzător sistemul de iluminare-semnalizare al vehiculului și să mărească distanța de siguranță față de vehiculele dinainte. De asemenea, atragem atenția pietonilor, bicicliştilor şi căruţaşilor, care trebuie să fie conştienţi de faptul că pe timp de ceaţă sunt mai greu vizibili în trafic”, recomandă Centrul Infotrafic.

Secția Națională de Drumuri Ploiești a intervenit, azi noapte,cu patru autoutilaje și s-au răspândit nouă tone de material antiderapant.

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
redactor șef
Mai multe despre autor și articolele sale
Roxana Tănase este jurnalistă din 1999. Face parte din ”garda veche” de ziariști ai Prahovei și, din 2012, este în echipa Observatorulph.ro.
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg