WhatsApp Image 2019-02-09 at 14.17.32.jpeg

Mai mulți ploieșteni din zona Bulevardul Republicii - Gheorghe Doja din Ploiești au semnalat, sâmbătă dimineață, la Dispeceratul Primăriei Ploiești faptul că apa de la robinet este tulbure.

UPDATE: Reprezentanții RASP Ploiești au anunțat că au fost prelevate probe din mai multe cartiere ale municipiului. „Probele prelevate în cursul zilei de sâmbătă vor fi transmise către un laborator de specialitate pentru a fi analizate”, a precizat Raul Petrescu, directorul RASP Ploiești.

UPDATE: Reacția APA NOVA PLOIEȘTI

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

”Compania Apa Nova Ploiești desfășoară în cursul zilei de azi, 09.02.2018 o lucrare complexă de remediere a unei averii majore apărută la sistemul de distribuție si alimentare cu apa potabilă.

Echipele operaționale ale Apa Nova Ploiești au intervenit rapid încă de la ora 05:30 dimineața pentru identificarea locației de avarie si la izolarea tronsonului afectat. Tronsonul vizat alimentează următoarele zone: cartier Albert, cartier Nord (zona Republicii) si cartier Gheorghe Doja pană la Catedrală.

Ca urmare a amplei avarii, precum si a sesizărilor referitoare la calitatea apei distribuite in zonele amintite, compania anunță că există posibilitatea constatării de probleme cu privire la calitatea apei potabile, in sensul creșterii nivelului de turbiditate, fapt ce poate determina apariția de boli asociate consumului de apa.

In acest sens, Direcția de Sănătate Publică Prahova instituie in zona de aprovizionare cu apa potabila afectata (cartier Nord, cartier Republicii, străzile Gheorghe Doja si Splaiului, zona dintre străzile Zidari si Deltei) interdicție de consum de apa distribuita prin rețeaua de distribuție (se interzice consumul de apa pentru băut, gătit, spălat, spălat pe dinți); apa va putea fi folosita doar pentru evacuarea apelor uzate fecaloid-menajere.

Consumatorii din zona afectata vor consuma apa potabila plata îmbuteliată. In lipsa unei surse alternative de apa potabila, apa de la robinet va fi consumata doar după o fierbere prealabila (cel puțin 2 minute) si după răcirea acesteia.

Interdicția de consum instituita se va menține pana la confirmarea potabilității apei distribuita in zona de aprovizionare cu apa afectata.

In acest sens, operatorul Apa Nova Ploiești si Direcția de Sănătate Publica Prahova prelevează probe de apa din rețeaua de distribuție a zonei afectate in vederea analizării calității apei distribuite.

Apa Nova Ploiești își cere scuze pentru disconfortul creat ploieștenilor si pune la dispoziție cisterne de apă potabilă. Lucrările sunt realizate în regim de maximă urgență. Echipele ANP vor lucra dedicat până la finalizarea lucrărilor de avarie într-un interval cat mai scurt de timp.

Consumatorii afectați de avarie sunt rugați sa transmită eventualele reclamații si solicitări de informații suplimentare, 24 de ore din 24, la Centrul de apel al Apa Nova Ploiești, la numărul de telefon 0800 800 923 (apel gratuit) apelabil din rețeaua Telekom Romania, iar din alte rețele de telefonie fixă sau mobilă, la numărul 0244 407630 (apel taxabil).

Va mulțumim pentru înțelegere.”

ȘTIREA INIȚIALĂ:

„Primul telefon a fost în jurul orei 09.50. Am fost sunați de ploieștenii din zona străzilor Splaiului, Bulevardul Republicii si Gheorghe Doja. Apa Nova ne-a comunicat că este vorba de o pierdere de apa", au precizat reprezentanții RASPde la Dispeceratul Primăriei Ploiești.

Operatorul care furnizează apă în municipiul Ploiești a anunțat RASP Ploiești că va transmite un comunicat pe această temă.

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
redactor șef
Mai multe despre autor și articolele sale
Roxana Tănase este jurnalistă din 1999. Face parte din ”garda veche” de ziariști ai Prahovei și, din 2012, este în echipa Observatorulph.ro.
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg