fbpx

autobuz-ikarus.jpg

Chiar dacă pare o glumă, nu este vorba nici pe departe de așa ceva. Autobuzele Ikarus, care circulă, încă, pe străzile din Ploiești, au ajuns să aibă căutare în alte orașe, unde au loc expoziții care au ca temă istoria transportului în comun. 

Anul trecut, unul dintre autobuzele Ikarus care circulă pe străzile din Ploiești a fost închiriat pentru o „expoziție în oglindă” de societatea de transport din Sibiu.

Evenimentul a avut loc în Piața Mare a Sibiului, iar autobuzul ploieștean a fost una dintre atracții, având în vedere vechimea pe care o are.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

„Societatea de transport din Sibiu a realizat o prezentare de autobuze noi și, într-adevăr, a ținut în mod special să închirieze și un autobuz Ikarus de la noi, dată fiind vechimea acestuia. Am mai primit o solicitare de acest fel și de la Iași, unde se dorește realizarea unui muzeu al mijloacelor de transport în comun. Cei din Iași s-au arătat interesați să cumpere un autobuz Ikarus dată fiind vechimea acestuia”, a declarat pentru Observatorulph.ro Alexandri Nicolae, directorul TCE Ploiești.

Autobuzele Ikarus care încă fac parte din flota societății de transport din Ploiești, potrivit conducerii TCE, au o vechime de 38 de ani, gradul de uzură fiind depășit de aproape 300%.

Citește și: TCE are autobuze vechi de aproape patru decenii. Cum poluează un autobuz pe traseul 35b - VIDEO

Anul trecut, o fotografie cu un autobuz Ikarus a devenit virală pe rețelele de socializare, după ce mașina s-a rupt de la jumătate și a rămas în mijlocul străzii.

Citește și: A apărut o filmare cu autobuzul Ikarus circulând rupt de la jumate prin Ploiești. Reacția călătorilor. VIDEO

La finele anului trecut, Primăria Ploiești a reușit achiziționarea de mai multe autobuze noi, care deja au intrat în circulație pe străzile din municipiu.

Citește și: Primele 10 autobuze noi comandate de Primărie au sosit la Ploiești - FOTO - VIDEO

 Momentan, însă, TCE nu a casat mijloacele de transport care datează încă de pe vremea lui Ceaușescu. 

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
Sunday Brunch El Camaron Ploiesti

banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
harold.jpg
970.jpg