autobuz-ikarus.jpg

Chiar dacă pare o glumă, nu este vorba nici pe departe de așa ceva. Autobuzele Ikarus, care circulă, încă, pe străzile din Ploiești, au ajuns să aibă căutare în alte orașe, unde au loc expoziții care au ca temă istoria transportului în comun. 

Anul trecut, unul dintre autobuzele Ikarus care circulă pe străzile din Ploiești a fost închiriat pentru o „expoziție în oglindă” de societatea de transport din Sibiu.

Evenimentul a avut loc în Piața Mare a Sibiului, iar autobuzul ploieștean a fost una dintre atracții, având în vedere vechimea pe care o are.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

„Societatea de transport din Sibiu a realizat o prezentare de autobuze noi și, într-adevăr, a ținut în mod special să închirieze și un autobuz Ikarus de la noi, dată fiind vechimea acestuia. Am mai primit o solicitare de acest fel și de la Iași, unde se dorește realizarea unui muzeu al mijloacelor de transport în comun. Cei din Iași s-au arătat interesați să cumpere un autobuz Ikarus dată fiind vechimea acestuia”, a declarat pentru Observatorulph.ro Alexandri Nicolae, directorul TCE Ploiești.

Autobuzele Ikarus care încă fac parte din flota societății de transport din Ploiești, potrivit conducerii TCE, au o vechime de 38 de ani, gradul de uzură fiind depășit de aproape 300%.

Citește și: TCE are autobuze vechi de aproape patru decenii. Cum poluează un autobuz pe traseul 35b - VIDEO

Anul trecut, o fotografie cu un autobuz Ikarus a devenit virală pe rețelele de socializare, după ce mașina s-a rupt de la jumătate și a rămas în mijlocul străzii.

Citește și: A apărut o filmare cu autobuzul Ikarus circulând rupt de la jumate prin Ploiești. Reacția călătorilor. VIDEO

La finele anului trecut, Primăria Ploiești a reușit achiziționarea de mai multe autobuze noi, care deja au intrat în circulație pe străzile din municipiu.

Citește și: Primele 10 autobuze noi comandate de Primărie au sosit la Ploiești - FOTO - VIDEO

 Momentan, însă, TCE nu a casat mijloacele de transport care datează încă de pe vremea lui Ceaușescu. 


negativ-media.jpg
NEGATIV MEDIA - Creator de conținut online
comunicare[@]negativmedia.ro

Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.