- Publicitate -

Baraj Liga a II-a | Tricolorul Breaza- CS Ovidiu 3-1(3-1) | Ole, ole, Tricolorul e în B!

Data:

Breaza fotbalistică va respira, din noul sezon, aerul ligii secunde după ce gruparea antrenată de cuplul Stăncioiu-Plăvache a defilat în turneul de baraj organizat de AJF Buzău. După 3-0 în jocul inaugural, cu Oţelul II Galaţi, a urmat o nouă victorie, decisivă, în dauna lui CS Ovidiu.

 

Chiar dacă au început, tradiţional, jocul cu handicap, AGAFIŢEI (14) învingându-l cu o precisă lovitură de cap pe Sava după o centrare perfectă a lui Plăcintă, brezenii au remontat incredibil, în doar şase minute. Marius VIŞAN (32,34), singurul supravieţuitor al echipei care promova, acum nouă ani, în liga a treia, şi mai apoi APOSTOL (36) au grăbit promovarea grupării din Breaza pe scena ligii secunde după un forcing ucigător al băieţilor lui Stăncioiu. Chiar dacă oaspeţii, o echipă matură dar lipsită, la Buzău, de aportul a cinci titulari, patru din ei participanţi sub culorile echipei naţionale la Campionatul European de fotbal pe plajă din Spania, au putut reintra în joc dacă Sava nu intervenea providenţial la penalty-ul executat de Curumi (53), zarurile erau aruncate. Breaza a reuşit o promovare admirabilă, la capătul unor ani întregi de eforturi  încununate acum de o realizare de vis.

 

Anghelache: „Vom întări lotul!”

- Publicitate -

 

 Constantin Anghelache, omul de numele căruia se leagă, indiscutabil, promovarea echipei brezene în liga secundă, a trăit la intensitate maximă jocul de pe arena Gloria. Acompaniat de principalii săi colaboratori, Iulian Capeti şi Doru Matei, Anghelache s-a bucurat justificat la final alături de antrenori, jucători şi suporteri. „Este încununarea muncii mele de nouă ani la această echipă. Am făcut eforturi mari dar a meritat. Avem, în acest moment, un schelet de echipă valoros pe care ne putem baza şi în liga a doua, şase-şapte jucători fiind realmente competitivi la noul nivel competiţional. Cu siguranţă, vom întări lotul cu care vom aborda proximul campionat” a spus preşedintele executiv al tricolorilor.

 

Lucescu nu a mai venit

 

Invitatul de onoare al brezenilor la meciul de la Buzău, Mircea Lucescu nu a mai ajuns, până la urmă, pe stadionul din Crâng. Şi asta din cauza evenimentelor petrecute la finala Cupei României în momentul în care cel mai mare antrenor român a trebuit să decerneze medaliile şi cupele cuvenite celor de la Poli Timişoara. Preşedintele de onoare al „tricolorilor” a avut, însă, chiar în cursul serii de miercuri, la Breaza, o discuţie cu prietenul Constantin Anghelache în urma căreia s-au lămurit multe din necunoscutele privind  abordarea viitorului sezon de către brezeni. „Mircea ne-a ajutat, cu de toate,  până acum şi o va face, la fel de convingător, şi în continuare” a spus preşedintele executiv al noii divizionare secunde.

- Publicitate -

 

Zi specială pentru Capeti

 

Iulian Capeti, primvicepreşedintele echipei din Breaza şi al doilea finanţator important al grupării, a venit la Buzău cu o decapotabilă care a stârnit admiraţia tuturor. Încrezător în şansele echipei pe care o sponsorizează încă din start, Capeti a declarat, bucuros, la final, că „este cea mai importantă şi fericită zi a mea de când sunt implicat în fotbal. Asta mai ales în condiţiile în care chiar în ziua partidei s-au împlinit şase ani de la căsătoria mea! Putem, şi vom face o figură frumoasă şi în liga secundă, acolo unde aşteptăm, mai concret, şi primăria din Breaza lângă noi” a spus Capeti. Acesta a fost maestru de ceremonii la popasul făcut de întreaga delegaţie brezeană la un han din apropierea Buzăului, omul de afaceri „udând” cum se cuvine o performanţă istorică a echipei din Breaza

 

Samson şi Dascălu, sufletul petrecerii

- Publicitate -

 

Samson Nwabueze, primul jucător de culoare din istoria echipei din Breaza şi Marius Dascălu vor reveni, alături de ceilalţi colegi de echipă şi Iulian Capeti după doar câteva luni pe scena ligii secunde. Cei doi, împreună cu ceilalţi „capetieni” veniţi la Tricolorul în iarnă, de la Ştiinţa Bacău, au fost principalii actori ai petrecerii încropite ad-hoc de Vişan şi compania pe drumul de întoarcere, la Merei. Acompaniaţi de colegii de echipă şi de Iulian Capeti, „Sami” şi „Mara” au demonstrat că se descurcă la fel de bine şi pe ringul de dans. Ceea ce s-a întâmplat la Merei a fost doar o avanpremieră a banchetului de final de sezon care va avea loc la finele acestei săptămâni, mai precis vineri după amiază.

 

Capellini, omul bun la toate

 

Capellini, omul bun la toate în anturajul formaţiei brezene, a condus magistral importantul grup de susţinători ai „tricolorilor” prezenţi la Buzău. „Pentru aceşti minunaţi suporteri trebuie să facem tot ce depinde de noi la echipă şi în continuare” a spus Iulian Capeti, impresionat de atmosfera de mare meci creată de fanii brezeni în tribunele arenei Gloria. „Tot timpul am crezut că vom promova. Am format o adevărată echipă, la toate nivelurile, iar acest lucru s-a văzut” a spus Capellini. Omul care are proteze de şold la ambele picioare a fost, anii trecuţi, protagonistul unui eveniment memorabil, acesta fiind la un pas să evadeze din spitalul unde era internat pentru a fi alături de echipă la un meci la Buftea. Vreme de câteva săptămâni, Capellini, un rapidist incurabil, va lipsi din anturajul „tricolorilor”, acesta urmând să fie „detaşat” pe Litoral, la Eforie, pentru a-i fi alături unui alt important susţinător al Tricolorului Breaza care derulează afaceri în zonă.

- Publicitate -

 

Felicitări de peste tot

 

Oficialii clubului din Breaza au primit sute de mesaje de felicitare pe parcursul şi după terminarea partidei de la Buzău. Printre cei care au sunat s-a aflat în primul rând, Mircea Lucescu, preşedintele de onoare al trupei din cunoscuta staţiune prahoveană. Mai apoi, Ştefan Chiţu, preşedintele executiv al lui FC Ploieşti, cel care s-a oferit să suporte din propriul buzunar organizarea banchetului de final de sezon al proaspeţilor divizionari secunzi. De asemenea, din Ungaria, Jonathan Fischoff, fostul preparator fizic al lui FCM Câmpina aflat acum  aproape de o revenire spectaculoasă în fotbalul românesc, la Universitatea Craiova, a ţinut şi el să îi felicite pe brezeni. De asemenea, Florin Stăncioiu, tehnicianul care se află la a doua promovare în liga secundă după cea reuşită la timona Chimiei Brazi, a fost realmente asaltat de mesaje şi telefoane de felicitare după izbânda istorică realizată la Buzău 

 

Tricolorul Breaza- CS Ovidu 3-1(3-1)

- Publicitate -

Stadion: Gloria Buzău. Spectatori: 500. Marcatori: Vişan (32,34), Apostol (36) / Agafiţei (14)

Tricolorul: Sava 7- Samson 7, Forika 7, Apostol 7, Olteanu 6.5 (70 Petcu 6)- Marinescu 6.5, Turiac 6.5, G. Ghiţă 6 (23 Dascălu 7), Liuba 7- Vişan(cpt) 8 (84 Bumbar), Vasilescu 6.5 (64 Ghiorghiţă 6). Antrenor: Florin Stăncioiu

CS Ovidiu: C. Popa 6.5- Drăgoi (cpt) 6, M. Andrei 6, N. Niţă 6, Şuţă 6 (80 Niţescu)- Plăcintă 6.5 (77 Evdochim), Ciuciuleacă 6, Dimacea 6, Boraş 6- Agafiţei 6.5 (87 M. dan), Curumi 6. Antrenor: Cătălin Anghel

- Publicitate -

Cartonaşe galbene: Liuba (28), N. Niţă (36), Samson (53) / Ciuciuleacă (67)

Au arbitrat: Marius Avram 6, Mircea Orbuleţ 7, Andrei Constantinescu 7 (toţi din Bucureşti)

Observatori FRF: Ilie Stelian, George Ionescu (ambii din Bucureşti)

Jucătorul meciului: Marius VIŞAN                        

Provocarea Observatorul Prahovean

- Publicitate -

Ai un pont care se poate transforma într-o știre? Trimite pe WhatsApp la 0785 075 112

Vreți să aflați cele mai noi știri din Prahova? Abonați-vă la Google News

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău

- Publicitate -

Distribuie articolul:

Exclusiv

Extinderea UPU de la Spitalul de Pediatrie din Ploiești, cu bani din concertul caritabil, blocată de birocrație

Codin Maticiuc, reprezentantul Fundației Metropolis, care a dublat suma...

Incendiu în zona de sud a Ploieștiului. Fumul se vede de la câțiva km [FOTO-VIDEO]

Un incendiu a izbucnit, vineri dimineață, în zona de...

Un ploieștean reclamă discriminare ilegală în anunțurile de angajare. ITM dă răspunsuri vagi

Discriminarea la angajare, este interzisă prin lege în România....

Nu vă lăsați manipulați de Simona Dolniceanu, candidat la primăria Ploiești din partea Partidului România în Acțiune

Deși nu ne-am dorit să intervenim în acest mod în competiția electorală, ne vedem obligați să facem următoarele precizări:

Abonează-te la newsletter

- Publicitate -

Știri noi

Trenuri anulate în Prahova, pe ruta Ploiești Sud – Măneciu

Mai multe lucrări la infrastuctura fervoriară din Prahova, programate...

Data la care începe plata subvenției către fermierii români

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) a anunţat data...

Contractul de proiectare pentru Autostrada Ploiești-Brașov, prelungit până în 2031

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a...

Motorina se ieftinește, din nou, în weekend. Cât costă la Ploiești

Motorina s-a ieftinit în acest sfârşit de săptămână, iar...
- Publicitate -

Informații utile

Ce acte sunt necesare pentru cumpărarea unui apartament

Continuăm proiectul ”Casa Nouă”, cu scopul de a vă...

Robin Mihai este triplu medaliat cu aur la Campionatul Mondial de Kempo IKF cu sprijinul Supermarket La Cocoș

Ce ar fi sportul ploieștean fără implicarea oamenilor de...

Întreruperi Electrica în Prahova în perioada 13-17 mai. Lista localităților afectate

Distribuție Energie Electrică România - Sucursala Ploiești anunță întreruperea...

Medicul Alin Scarlat: Cum influențează activitatea fizică longevitatea

Observatorul Prahovean publică o serie de articole, extrase din...
- Publicitate -

Emisiuni
Observatorul Prahovean

- Publicitate -

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Trenuri anulate în Prahova, pe ruta Ploiești Sud – Măneciu

Mai multe lucrări la infrastuctura fervoriară din Prahova, programate...

Data la care începe plata subvenției către fermierii români

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) a anunţat data...

Contractul de proiectare pentru Autostrada Ploiești-Brașov, prelungit până în 2031

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a...
- Publicitate -