În noul sezon al Superligii, care începe săptămâna aceasta, Petrolul Ploiești va juca pe același gazon montat la inaugurarea stadionului, în 2011, degradat, care cedează la prima ploaie.
Duminică, 16 iulie, Petrolul va debuta în noua ediție de campionat pe stadionul “Ilie Oană”, cu Universitatea Cluj.
Din păcate, jucătorii antrenați de Florin Pârvu vor avea parte de același gazon montat în urmă cu 12 ani, la inaugurarea stadionului, de care s-au plâns toate echipele din Superligă.
Garanția gazonului a expirat încă din 2015, iar până acum au fost făcute doar lucrări de întreținere.
Anunțată în urmă cu câteva luni, schimbarea gazonului s-a blocat în birocrație. Cum s-a ajuns aici?
Pentru că Primăria Ploiești nu are banii necesari investiției, Consiliul Județean Prahova s-a oferit să suporte financiar costurile.
Astfel, pe 16 mai, Cristian Apostol, vicepreședintele Consiliului Județean Prahova, declara pentru Observatorul Prahovean:
”În aceste zile se lucrează la un proiect de hotărâre de asociere între Consiliul Local Ploiești și Consiliul Județean Prahova pentru schimbarea gazonului pe stadionul Ilie Oană”.
Două luni mai târziu, situația a rămas neschimbată, fiind invocată birocrația.
”Primăria Ploiești nu are acte separate pentru gazon, astfel încât Consiliul Județean Prahova nu poate investi în schimbarea acestuia. Din păcate, nu am găsit încă o cale legală de a face investiția” ne-a declarat Cristian Apostol.
În aceste condiții, spectacolul mult așteptat de suporterii petroliști ar putea fi afectat serios de calitatea gazonului, mai ales pentru jucătorii tehnici din lotul ”lupilor galbeni” precum Budescu sau Gicu Grozav.
Într-un interviu acordat Observatorului Prahovean în luna februarie a acestui an, Titel Arsene, administratorul stadionului, a povestit că schimbarea gazonului durează cam 45 de zile până când suprafața de joc va putea fi folosită. Asta deoarece trebuie schimbat nu numai covorul de iarbă, ci și stratul de dedebubt.
„Se va merge până la 30 de centimetri adâncime. Schimbăm stratul de susținere, apoi venim cu covorul de gazon. Acestuia din urmă îi trebuie timp să se înrădăcineze, să se aclimatizeze. Apoi, sunt trei tipuri de iarbă pe care acest covor le cuprinde. Unul, care apare cel mai devreme, este cel de design, care este subțire, dar care dă culoare. Apoi, după alte câteva zile, iese iarba care dă desimea gazonului. Ca, într-un final, să crească ultimul tip de iarbă, cel de rezistență. Aceasta este o frunză groasă, cu un fel de vână pe mijloc. Aceasta este de fapt cea care ține gazonul întreg”, a declarat Titel Arsene.
Nu sunt bani? Dar banii încasați de la chindia și alte evenimente organizate pe stadion unde sunt?
Pentru închiriere sunt acte, dar pentru reparatii nu?
Astea nu sunt explicații, sunt doar texte aruncate pentru proști. Sper sa nu uitati toate rahaturile astea și să puneți stampila tot pe bețiv la anul!